Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd podczas łączenia się z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, :)

Ostatnio chciałem wrócić do Xenox'a (Proszę bez hejtów, bo pytanie nie jest konkretnie do serwera więc proszę o normalną odpowiedz, a nie taką w której na jakiś sposób hejtujecie mnie czy serwer). Pobrałem go. Wyłączyłem antywirusa, i rozpakowałem metina na dysku. Odpaliłem Launcher'a, i po wyborze z listy serwerów Xenoxa obok CH są '...' Oczywiście jeżeli nawet wybiorę jakiś CH to nie moge się zalogować ponieważ wyskakuje 'Błąd podczas łączenia się z serwerem'. Próbowałem wiele, m.in. wyłączanie antywirusa, zapory w AW, wyłączanie wszystkich innych programów. Moje pytanie brzmi: Czy znacie jakiś sposób żeby to naprawić? Zależy mi na szybkiej odpowiedz. (Dodam, że w tym samym czasie mam zainstalowaną Astilię, i działa jak należy, a w Launcher'rze Xenoxa, na każdym CH mam '...', jedynym serwerem bez '...' jest GondorMT2, tam normalnie jest obok CH napisane np. NORM, błagam nie piszcie też czegoś typu 'Sprawdź czy masz internet' 'Masz słabego neta' 'Może są godziny szczytu' 'Może serwer ma przerwę' Ponieważ mój kumpel wchodzi normalnie i mu wszystko śmiga, godzin szczytu tez nie ma powinienem na luzie wchodzić, internet też nie jest taki zły.) Niżej w załącznikach są SS'y z tymi CH na Gondorze i Xenoxie.

post-1176482-0-86970300-1401546886_thumb.png

post-1176482-0-09885900-1401546898_thumb.png

Miej wyjebane a będzie Ci dane. Paulo Coelho

Opublikowano

Co do tego żebym sprawdził co mam w Error Logu, po włączeniu go, wyświetla mi się komunikat o treści '??????????????????????????????????????????????????????' I mogę wcisnąć Tak lub Nie. Co ciekawe ostatnio podczas gry na innym serwerze ten błąd także się wyświetla po czym następuje Crash Metina :/

Co do 'Spisu błędów przy uruchamianiu...' To nie ma tam nic ciekawego, wszystkiego próbowałem :/

Miej wyjebane a będzie Ci dane. Paulo Coelho

Opublikowano

Co do tego żebym sprawdził co mam w Error Logu, po włączeniu go, wyświetla mi się komunikat o treści '??????????????????????????????????????????????????????' I mogę wcisnąć Tak lub Nie. Co ciekawe ostatnio podczas gry na innym serwerze ten błąd także się wyświetla po czym następuje Crash Metina :/

Co do 'Spisu błędów przy uruchamianiu...' To nie ma tam nic ciekawego, wszystkiego próbowałem :/

Poniższe sposoby mogą, ale nie muszą każdemu pomóc, ten problem jest dość specyficzny bo wyskakuje tylko i wyłącznie gdy gra się crashuje. 

Rozwiązanie pierwsze
Sprawdzenie wymagań gry i specyfikacji komputera. Taki błąd może wyskakiwać gdyż nasz komputer jest po prostu za słaby.

Rozwiązanie drugie
Całkowite usunięcie gry i ponowne zainstalowanie najlepiej na innej partycji.

Rozwiązanie trzecie
Przed włączeniem gry odszukujemy plik errorlog.e_x_e i kasujemy go.

Rozwiązanie czwarte
Blokujemy errorlog.e_x_e firewallem

Rozwiązanie piąte
Odpalamy rejestr - Win + R - wpisujemy regedit i otwieramy po kolei HKEY_CURRENT_USER->Software->Microsoft->Windows->CurrentVersion->Policies->Explorer w kluczu explorer wybieramy nowy a później wartość DWORD i wpisujemy DisallowRun i nadajemy mu wartość 1.
Wchodzimy do nowo utworzonego klucza i wybieramy nowy i wartość ciągu (nazwę możesz dać jaką chcesz najlepiej dawać kolejne cyfry).
Później w nowo utworzonej wartości klikasz dwa razy i w pole dane wartości wpisujesz nazwę pliku wykonywalnego aplikacji której nie chcesz by się uruchamiała w tym wypadku errorlog.e_x_e.

Błąd ten wyskakuje również wtedy gdy w tym samym czasie ktoś kupi ten sam przedmiot co my.

Spróbuj tego sposobu użyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...