Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zaczynać ?

Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jako iż ostatnimi czasy ciągle gram w Smite ( a jak wiadomo granie ciągle w jedną grę może znudzić ) zastanawiam się nad rozpoczęciem gry w Dotę, jednak patrząc po filmikach na youtube gra jest ciężka, mnóstwo klawiszy, funkcji, terminów.

Czy da się to wszystko ogarnąć dla gracza który ma znikomą wiedzę na ten temat ?

Proszę o pomoc, pomocne odpowiedzi nagrodzę "lajkami"

Opublikowano

Samouczek jest na tyle rozbudowany, że powinieneś dać sobie radę. Jedynie rzeczy typu np. kontrola wielu jednostek, invoker combo musisz poćwiczyć na własną rękę, ale jest masa tutoriali. Dodatkowo zapoznaj się z tym: http://dota2.pl/pierwsze-kroki/

Dzięki, jak to jest z postaciami ?

Co można polecić dla nowego gracza ?

Opublikowano

Wszystkie najprostsze right-clicki czyli carry jak Drow, Sniper, Wraith King, Sven. Z casterów to Lina, Lion, Ogre Magi, Zeus. Sam musisz odkryć która postać ci przypadła do gustu. I takie małe btw. na początku unikaj Chena (kontrola wielu creepów), Meepo (kontrola wielu Meepo, jeden ginie to wszystkie) i Invoker (ma 14 czarów o ile się nie mylę)

Opublikowano

Zagrałem drugi mecz, pierwszy jakoś nie wyszedł (0/10 :D)

Przy drugim trafił mi się jeden ludek który mnie pokierował jak mam grać supportem i finalnie skończyłem 1/3 więc jest lepiej.

Gra prezentuje wysoki poziom :)

Dzięki za pomoc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...