Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Sposobu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi ci o takie coś  np. masz serwer minecraft 10 slotów i 1GB ramu a chcesz sobie zrobić np.2GB ramu ? to sobie pisz do obsługi o zwiększenie ramu a oni koszy podniosą nie da się np. na  lvlup.pro zwiększyć ramu z pomącą jakiegoś nwm "chackowania" na lvlup.pro wyłączy serwer jak będziesz miał przez dłuższy czas 1340/1024 mb ramu

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

@Up i @UpUpUp

Nie chodziło mu o takie rozwiązania.

Autorowi chodziło o to, czy jakimś magicznym sposobem wyczaruję dodatkową pamięć RAM. (Niby nowe kości pamięci RAM.)

@Autor

Niestety nie da się tak zrobić. Każda pamięć musi być gdzieś zapisywana. Nie możesz używać (Powiedzmy) 4GB RAM'u mając kość pamięci (Czyli całą Twoją pamięć) zawierającą tylko 2 GB...

I nie, nie da się "schakować" pamięci. Żadnej się nie da. Możesz oszukać system podając inną wartość niż jest w rzeczywistości, ale zwiększyć jej nie możesz.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Da sie, ale na hostingach nie wiem...

To jest pamiec tak jakby dla javy ,,SWAP''

pl.m.wikipedia.org/wiki/Partycja_wymiany

O cos takiego Ci chodzi?

Na hostingach da sie ,,oszukac pamiec'' ze masz troche wiecej, ale albo ci usuna serw, albo go beda wylaczac automstycznie - wiec nie radze ;)

@Edit;

Chyba ze ci chodzi ze nie mozesz do programu przypisac np. 2GB ram? wtexy zainstaluj jave 64 bit.

Opublikowano

@Up

To powiedz mu jak..

@UpUp

To w takim razie powiedz mi jak on ma mieć dostęp do tej pamięci oraz skąd może mieć pewność, że akurat jest zainstalowany system, który jej używa?

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

No to się wtroęce :

1.Sloty możesz zwiększyć bez problemu jak masz dostęp do plików serwera.

2.Jak zgaduję z twojej wypowiedzi masz hosting współdzielony (nie serwer dedykowany),  działa on na zasadzie żę udostępniają ci daną ilość RAM , taktowania procka  itp. nie będe się rozpisywał.

Jeśli chciałbyś to zmienić , to maszyna musiałaby mieć więcej ram niż jest dla ciebie udostępniany ,jedynym sposobem na zmianę to  musiałbyś włamać się na ich maszyny żęby zmienić ilość przydzielanego Ram'u dla ciebie .Chyba żę oszukasz ich jakimś oprogramowaniem, który wymusiłby przyznanie ci danej ilości ram'u czy innych rzeczy.

matise00.png

Opublikowano

Da sie, ale na hostingach nie wiem...

To jest pamiec tak jakby dla javy ,,SWAP''

pl.m.wikipedia.org/wiki/Partycja_wymiany

O cos takiego Ci chodzi?

Na hostingach da sie ,,oszukac pamiec'' ze masz troche wiecej, ale albo ci usuna serw, albo go beda wylaczac automstycznie - wiec nie radze ;)

@Edit;

Chyba ze ci chodzi ze nie mozesz do programu przypisac np. 2GB ram? wtexy zainstaluj jave 64 bit.

Weź nie rób kwasu :P To tak jak na komputerach domowych.

Jeśli masz kosteczkę 1gb i używasz programu który potrzebuje więcej tej pamięci, resztę zapisuje na dysku. Jest to o wiele wolniejsze działanie które doprowadza do wolnego działania programu jak i całego komputera.

Nie da się nawet tego w niektórych hostingach, ponieważ niektóre już posiadają system który wykrywa jeśli wartość ta przekracza dozwoloną i robi shutdown serwera.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Nowicjusz
Opublikowano

Sprawdź ofertę www.fiberhos.pl legalnie działająca firma od ponad 2 lat. 

Młodzi zaangażowani administratorzy, a nie stare "aniołki". 

Opublikowano

Kolegów wyżej nie słuchaj. Zwiększanie ramu jest bardzo proste. Bierzesz magiczną różdżkę i machając w lewo wypowiadasz zaklęcie: "Ramus kostkus". I w ten sposób wyczarowałeś sobie dodatkowe kości ram.

Opublikowano

Aha, no i zapomniałem. Przede wszystkim do przyrządzenie eliksiru Ramu, należy używać ciemnych piór. Kiedyś mój wujek użył jasnych i ram wyszedł trochę taki kiepski.

Druga sprawa. Jak machasz tym patykiem w lewo to pamiętaj żeby druga ręka lekko skręciła w prawo. Jeśli tego nie zrobisz, może się okazać, że wyjdzie inny rodzaj pamięci. Np. ja ostatnio zamiast Ramu wyczarowałem sobie dysk HDD no i był problem. Ale jak go rozwiązałem? Bardzo prosto... (cdn, jeśli chcecie, czekam na punkty :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...