Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer nie chce się włączyć

Matt26PL

Pytanie

Opublikowano

Witam. Tydzień temu dostałem komputer od kolegi bo wyskakiwał mu błąd "main bios checksum error" rozwiązałem ten problem przywracając BIOS i komputer normalnie się włączał nie było już tego błędu. Mając czas zostawiłem komputer na później wczoraj chciałem zrobić to co miałem do zrobienie (czyszczenie systemu, środka komputera, usuwanie zbędnych aplikacji itd) odpalam komputer a tutaj nie pokazuje się obraz, uznałem że może coś z grafiką zrobiłem podczas czyszczenia ale zamieniłem ją do mojego komputera i moją kartę wsadziłem do kolegi ale nadal nic nie pokazywało się. Czytałem w sieci podobne przypadki gdzie komputer się włączał tylko tak że wiatraki, dysk i napędy się kręciły ale nic poza tym u mnie jest tak samo nawet nie ma charakterystycznego piknięcia przy starcie komputera u innych jak czytałem to płyta odmawiała posłuszeństwa. Czy w tym przypadku jest tak samo?

Płyta główna wraz z podzespołami to:

- GA-MA770-UD3 (rev. 2.0)

- AMD Athlon II X2 250

- 3GB DDR2

- ATI Radeon HD 4670 512MB

- Tracer TRZ-403

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezależnie od wszystkiego zmień zasilacz. Popatrz sobie w zapotrzebowanie prądowe samej karty graficznej i porównaj to z maksymalnymi mocami dostarczanymi na poszczególnych napięciach przez Twój zasilacz.

­Życie jest podłe, pamiętaj dziecko. Nie trzeba umrzeć żeby przeżyć piekło. - PIH

chadanako_rhspsqr.png

Opublikowano

Zamiana zasilacza nic nie dała sprawdzałem na dwóch innych oraz zasilacz z tego zepsutego komputera w innym i normalnie działa.

Opublikowano

Kondensatory sprawdzone 10 razy i żaden nie jest napuchnięty. Może w zasilaczu? Jutro zobaczę z moim zasilaczem czy coś to zmieni w końcu ten Tracer jest na czarnej liście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...