Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Auto] Klasa S - Porsche 911 GT3 RS vs BMW M1 Procar

Makaroni.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W klasie A lepszym samochodem będzie BMW M1 Procar, ma lepsze prowadzenie.

W klasie S wybierz Porsche, lecz jak pojeździsz chwilę BMW to nie będzie Ci straszny żaden samochód z wyższych klas.

Opublikowano

Aha. Mógłby ktoś jeszcze podrzucić setup do procara?

Silnik: Zielony

Doładowanie: Zielone / Czerwone

Przekładnia: Niebieska

Zawieszenie: Czerwone

Hamulce: Niebieskie / Żółte

Opony: Żółte

HB5fLf7.png

Opublikowano

Co by nie tworzyć setek zbędnych tematów to może ktoś doradzi czy mućka 650-4 z dobrym sprzętem da radę w dragu? Jak na razie o ile nie gram z cziterami to nawet Zonde pojechałem ale bywało że oberwałem od wypasionego BOSSa 12" czy R35. Jeśli dobry setup nic nie zrobi  tym aucie to czy warto wydać parę groszy na coś innego, np. mućka 700 lub prosiak "karjera" GT? Dodam że mam już niemal wszystkie auta za IGC i prosiak GT3 jest dla mnie gorszy od mojego lambo - ma skrzynię do dupy, nie mogę się przyzwyczaić. A sprzęt i osiągi mają podobne. Po prostu lambo jakoś lepiej mi się jedzie no i skrzynia 6-stka to więcej dopalaczy na krótkich trasach. "Twin Shift" opatentowany w 90% więc spoko ale zawsze to 1 bieg więcej ;) 

Opublikowano

Murcielago LP640-4 roadster jest najlepszym autem dostępnym niegdyś za IGC na dragi.

Jeśli planujesz kupować auto na dragi za SB to tylko Pagani Zonda CInque (bardzo dobrze spisuje się też na wyścigach).

Napisz konkretnie do czego auta potrzebujesz, poradzimy ;)

HB5fLf7.png

Opublikowano

Do dragów. 0tpbmxf9ptqi_t.jpgCo tu pozmieniać i na jakie?

Do dragów to nie ma co się bawić w układanie setupów, najlepiej sprawdzi się układ, który zagwarantuje najwyższe osiągi, czyli:

Silnik - Zielony

Doładowanie - Zielone

Przekładnia - Zielone

Zawieszenie - Czerwone

Hamulce - Czerwone

Opony - Czerwone

HB5fLf7.png

Opublikowano

Widziałem to i dlatego właśnie zapytuję ;) Chyba że w tym wypadku poprawa prowadzenia miała by być przyczepnością co by gum nie palić na starcie :D Nie no serio widziałem tamten temat i na chłopski rozum w dragu to raczej przyspieszenie i v-max. Nie twierdzę że szanowny kolega sie nie zna czy cos podobnego.

Dorzucę jeszcze jedno pytanie. Punktacja za "cechy". Czy 2 różne auta przykładowo jakiś nissan i jakaś BMka mające np. po 600pkt przyspieszenia i po 600pkt v-max osiągną identyczną prędkość maksymalną w identycznym czasie? Czy może jednak producenci gry ukryli jakąś ukrytą moc gdzieś za rogiem? Dla przykładu podam części tuningowe, jakiś tam silnik daje np. 4% przyspieszenia i 7% v-max i dodaje więcej do przyspieszenia niż drugi silnik który ma statystyki dokładnie odwrotne. Krótko mówiąc - czy statystyki aut są odwzorowaniem osiągów? 

Tym bardziej że trafia się przegrać czasem minimalnie a czasem znacznie z autami które mają gorszą punktacje - nawet gdy nie zrypałem startu i zmian biegów.

Kiedyś dawno 100 lat temu jak pierwszy raz grałem ktoś mi powiedział że EA faworyzuje wozy klasyczne czyli takie które kiedyś lata temu w rzeczywistości były liderami wszelkich rajdów.

Zagłębiłem się jeszcze raz w lekturę i chylę czoła - doczytałem czyj to temat :) Nie mniej jednak prosił bym o dyskusję w miarę możliwości :)

Drążę temat bo jak by nie było to 4-gwiazdkowe części nie lecą zbyt często i szkoda by było zmarnować. Nie gram po 12h/d więc jak mi wpadnie 1 na dzień czy dwa to jest radocha ;)

Kolejna edycja... :D

Czy szanowny kolega zechciał by i znalazł któregoś pięknego razu nieco czasu by gdzieś w jakiś sposób zamienić parę słów? Okazuje się że tych pytań znalazło by się więcej ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szkoda że nie doczekałem się odpowiedzi na żadne pytanie...

Wybacz ;)

Statystyki nie zawsze odzwierciedlają osiągi danego auta w praktyce.

Tym bardziej nie należy porównywać dwóch całkiem innych aut, bo przykładowo mogą mieć takie same przyspieszenie i v-max, ale jeden będzie gorzej się prowadził, a ten drugi może ma słabsze nitro.

Dlatego różne auta spiszą się inaczej na różnych odcinkach tras.

Czy szanowny kolega zechciał by i znalazł któregoś pięknego razu nieco czasu by gdzieś w jakiś sposób zamienić parę słów? Okazuje się że tych pytań znalazło by się więcej ;)

Zawsze ;) Napisz na PW.

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...