Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS2 dziwny problem

Nosnfansoinon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ostatnio kupilem konsole przerobiona z 2 grami, próbowałem przegrać grę na płytkę dvd i jak odpalam w konsoli to pokazuje mi sie ekran easport biały i nic dalej nie idzie, a te gry orginalne smigaja normalnie czy ktos wie gdzie robie blad gre nagralem z speedem 4.0 i robilem tak jak w tym poradniku https://www.youtube.com/watch?v=1mC-fwVrmMI.

dodam jeszcze ze plytka jest DVD+R TITANUM

Opublikowano

No skoro nie ma FMCB ani SM, to musi być modchip jeśli faktycznie konsola jest przerobiona ;)

Nie będziemy się zagłębiać jaki to dokładnie model modchipa bo zapewne tego nie wiesz, trzeba by rozkręcić konsole i dobrać się do modchipa.

W skrócie gra nie odpala z prostych przyczyn

Źle nagrana płyta

Skopany obraz płyty

Bublowaty modchip, który nie czyta wszystkich gier

Rozregulowany laser

Brudny laser bądź prowadnice

Tak jak pisałem, nie wiem co to za model modchipa, nie wiem też ile waży obraz płyty, w przypadku Swap Magic i gier powyżej 4.35GB należy przerobić obraz płyty bo inaczej gra się nie odpala lub zawiesza na samym początku.

Możesz spróbować przerobić przed nagraniem i sprawdzić jeśli pliki ważą więcej niż 4.35GB http://www.mpcforum.pl/topic/843549-tutps2-wypalanie-gier-powyzej-435gb-na-swap-magic/

819531478353821175209.gif

Opublikowano

zobacze pózniej jeszcze na innej grze jak wrócę do domu prawdopodobnie nie czyta wszytkich gier. i mam pytanie moze to tez byc przez ten speed nagrywania chodzi mi o max 8 4 2.6 jak sie nie myle to jak najlepiej nagrywac?

Opublikowano

wgrałem grę na plyte sony dvd-rw i nie chce mi sie odpalic

a jak wgralem na inna plytke to gra sie po prostu zacina o co chodzi ??

gdzies czytalem na jakiejs str ze nie wszytkie konsole czytaja plytki dvd-rw, jaki polecacie plytki takie zeby dzialaly i byly wielokrotnego uzytku

Opublikowano

Gry się nagrywa na DVD-R a nie na żadnych DVD-RW/DVD+RW...

Albo źle coś nagrywasz albo masz skopaną przeróbkę, innej opcji nie widzę.

Nie wiem z jakiego programu do nagrywania korzystasz, spróbuj po prostu innym, np. ImgBurn i wybierz prędkość najlepiej 2x albo 4x.

Gry nagrywaj na porządnych płytach jak np. Sony, TDK czy Verbatim i tylko i wyłącznie DVD-R.

Opublikowano

kupilem dzis plytke titanium dvd-r i gra sie odpalila ale sie zacina nagrywalem na 4x bo nie bylo mniejszych jestem coraz blizej celu

a i jeszcze sie zapytam czy na chipie moge odpalac gry z pendrive i jak to zrobic

Opublikowano

kupilem dzis plytke titanium dvd-r i gra sie odpalila ale sie zacina nagrywalem na 4x bo nie bylo mniejszych jestem coraz blizej celu

a i jeszcze sie zapytam czy na chipie moge odpalac gry z pendrive i jak to zrobic

Teoretycznie się da, będziesz musiał sobie nagrać na CD program uLaunchELF v4.42b, później przez program odpalić Open PS2 Loader v0.8.

Tylko jaki jest sens? Przecież dane gry szybciej się odczytują z DVD niż z USB 1.1, więc grając możesz liczyć na przycinki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem. Mianowicie kupiłem grę Resident Evil 4 na konsole. Kiedy wkładam płytkę i wchodzę w browser pisze reading  disc, a potem disc read error. Mam tak tylko z tą grą. Poradźcie coś.

Opublikowano

Wina soczewki lasera. Można to naprawić w domowych warunkach lub oddać konsole do serwisu.

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Równie dobrze mógł się rozregulować laser, większość gier może Ci chodzi a jedna czy dwie już nie...

Miałem to samo z GoW, wystarczyła regulacja lasera.

Opublikowano

MPC chyba NIE POPIERA PIRACTWA co nie? PS2 jest tak stare, że gry radzę kupować... Gry na ps2 są już tanie... Zresztą... Możesz kupić grę i stworzyć kopię 1:1 i zobaczyć czy zadziałą (swoją drogą sprawdź czy zadziała z obecnymi grami)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...