Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w grach, upgrade pc.

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Gdy gram w world of warcraft i gdy dużo się dzieje na ekranie to mam straszne spadki fps'ów nawet do 10... 

Jest to pewnie wina mojego procesora, poniżej jest mój pc. Co tutaj wymienić za ok. 1000zł? Ogólnie to pc używam do grania.

Opłaca się tu coś dokładać czy lepiej nowy pc? Myślę, że trzeba zmienić płytę, ram i przede wszystkim procesor :>

CPU: core 2 duo e6400 @ 2,8Ghz

GPU: HD7770 gigabyte 1gb, wersja oc

RAM: 4gb ddr2

Zasilacz: Fortron 400w

MOBO: GA-P31-S3G

DYSK: WD 1TB

Z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi!

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Jakaś MOBO pod H61M - 150 zł

3350P - 600 zł

Corsair VS 450W - 140 zł

4GB DDR3 - 140 zł

Potem karta graficzna.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jakaś MOBO pod H61M - 150 zł

3350P - 600 zł

Corsair VS 450W - 140 zł

4GB DDR3 - 140 zł

Potem karta graficzna.

Nie lepiej 8 rdzeniowy amd?

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Nie, bo i tak będzie mniej wydajny, a wliczając koszty dobrej płyty głównej i chodzenia pod OC + pobór prądu wyniesie cię to drożej niż i5.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie, bo i tak będzie mniej wydajny, a wliczając koszty dobrej płyty głównej i chodzenia pod OC + pobór prądu wyniesie cię to drożej niż i5.

Chłodzenie mam dosyć dobre: http://www.komputronik.pl/product/85197/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Noctua_NH_U12P_SE2.html?gclid=CjgKEAjwtZucBRD77aiiq_v4xnASJABkAg8JEGJnmufBwcMsuiJfw2D4fW0cR7jsU_8DbIx1UtQgy_D_BwE tylko z jednym wiatrakiem. No ale jak mówisz ze i5 będzie lepsze to spoko. Możesz mi podać dokładny model płyty? No, a jaka obudowa będzie dobra?

Opublikowano

Nie podłączysz. Ten drugi jest na nowszej podstawce po prostu, ciut wydajniejszy.

Ok, dziękuję za pomoc :) Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...