Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z graniem przez Metin2mod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z metin2mod, wchodze na niego poczym loguje sie na moją postać to wyskakuje mi takie cos.

i0Qq1DD.png

Jesli wie ktos jak to naprawić niech napisze.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Poniższe sposoby mogą, ale nie muszą każdemu pomóc, ten problem jest dość specyficzny bo wyskakuje tylko i wyłącznie gdy gra się crashuje. 

Rozwiązanie pierwsze
Sprawdzenie wymagań gry i specyfikacji komputera. Taki błąd może wyskakiwać gdyż nasz komputer jest po prostu za słaby.

Rozwiązanie drugie
Całkowite usunięcie gry i ponowne zainstalowanie najlepiej na innej partycji.

Rozwiązanie trzecie
Przed włączeniem gry odszukujemy plik errorlog.e_x_e i kasujemy go.

Rozwiązanie czwarte
Blokujemy errorlog.e_x_e firewallem

Rozwiązanie piąte
Odpalamy rejestr - Win + R - wpisujemy regedit i otwieramy po kolei HKEY_CURRENT_USER->Software->Microsoft->Windows->CurrentVersion->Policies->Explorer w kluczu explorer wybieramy nowy a później wartość DWORD i wpisujemy DisallowRun i nadajemy mu wartość 1.
Wchodzimy do nowo utworzonego klucza i wybieramy nowy i wartość ciągu (nazwę możesz dać jaką chcesz najlepiej dawać kolejne cyfry).
Później w nowo utworzonej wartości klikasz dwa razy i w pole dane wartości wpisujesz nazwę pliku wykonywalnego aplikacji której nie chcesz by się uruchamiała w tym wypadku errorlog.e_x_e.

Błąd ten wyskakuje również wtedy gdy w tym samym czasie ktoś kupi ten sam przedmiot co my.

Opublikowano

Poniższe sposoby mogą, ale nie muszą każdemu pomóc, ten problem jest dość specyficzny bo wyskakuje tylko i wyłącznie gdy gra się crashuje. 

Rozwiązanie pierwsze
Sprawdzenie wymagań gry i specyfikacji komputera. Taki błąd może wyskakiwać gdyż nasz komputer jest po prostu za słaby.

Rozwiązanie drugie
Całkowite usunięcie gry i ponowne zainstalowanie najlepiej na innej partycji.

Rozwiązanie trzecie
Przed włączeniem gry odszukujemy plik errorlog.e_x_e i kasujemy go.

Rozwiązanie czwarte
Blokujemy errorlog.e_x_e firewallem

Rozwiązanie piąte
Odpalamy rejestr - Win + R - wpisujemy regedit i otwieramy po kolei HKEY_CURRENT_USER->Software->Microsoft->Windows->CurrentVersion->Policies->Explorer w kluczu explorer wybieramy nowy a później wartość DWORD i wpisujemy DisallowRun i nadajemy mu wartość 1.
Wchodzimy do nowo utworzonego klucza i wybieramy nowy i wartość ciągu (nazwę możesz dać jaką chcesz najlepiej dawać kolejne cyfry).
Później w nowo utworzonej wartości klikasz dwa razy i w pole dane wartości wpisujesz nazwę pliku wykonywalnego aplikacji której nie chcesz by się uruchamiała w tym wypadku errorlog.e_x_e.

Błąd ten wyskakuje również wtedy gdy w tym samym czasie ktoś kupi ten sam przedmiot co my.

Nie działa ten sposób :/, ale jak usuwam ten plik to mi sie pozniej gra wyłacza bez zadnego błędu. Wchodze na postac klikam zeby wejsc na tą postać i zaczyna mi sie ładować i pochwili mi sie wyłacza bez żadnych problemów :/

Opublikowano

Nie działa ten sposób :/, ale jak usuwam ten plik to mi sie pozniej gra wyłacza bez zadnego błędu. Wchodze na postac klikam zeby wejsc na tą postać i zaczyna mi sie ładować i pochwili mi sie wyłacza bez żadnych problemów :/

1. DLA WINDOWS 7:

START->AKCESORIA->Prawym myszy na Wiersz Polecenia i wybieramy "Uruchom jako administrator".
W konsoli wpisujemy: bcdedit /set IncreaseUserVA 2800
wciskamy enter. Restart komputera, Gotowe. 

2. DLA WINDOWS XP

Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie ->Ustawienia -> Edytuj.
Dopisujemy o pliku /fastdetect /3GB /USERVA=2800  
Zapis, restart komputera i gotowe.

Jeszcze to spróbuj.

Opublikowano

W jakim kliencie masz moda ? Oryginal PL ? 

Zapamiętaj - Bez starań nigdy nie ma wyników.

Opublikowano

a ja mam inne pytanko co prawda też mi raz na kiedy to wyskoczyło ale z reguły i tak się właczył metek albo przy nastepnym razie ale teraz nie o tym dlaczego nie moge 2 clientow odpalic wczesniej nie mialem z tym p[roblemu jedyne co to czasami przy wyborze postaci juz na drugim pasek ladowania dluzsza zwiecha po czym wywalenie do okna startowego nasepnie nie dawalo sie juz wybrac ch a po ponownym wpisaniu passow i zaladowaniu paska chwilowy obraz z gry jeszcze bez wyboru postaci i tak w kolko prosze o pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...