Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] System Podglądu Sklepu / System zmiany bonusów #3

Thoria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Client zawiera tylko link do strony xxx (otrzymuje go od serwera, na której znajduję się obrazek z kodem i go wyświetla) więc jakim innym sposobem chcesz go odczytać?

Skrypt na stronie musi wysłać do clienta odpowiedź czy kod był prawidłowy czy nie.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skrypt na stronie musi wysłać do clienta odpowiedź czy kod był prawidłowy czy nie.

a po co?  o.O Serwer sobie to przetworzy.

logo.png

Opublikowano

a po co?  o.O Serwer sobie to przetworzy.

No to mamy już łatwiejszy sposób na odczytanie kodu.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

No to mamy już łatwiejszy sposób na odczytanie kodu.

no to oświeć mnie jak bo pisać to może każdy  :)

logo.png

Opublikowano

If w końcu musi dostać wartość true, aby móc iść dalej.

Wy w ogole rozumiecie jak to dziala? Przeciagamy zmianke na item otwiera sie GUI, kazde klikniecie w przycisk jest przetwarzane przez serwer i zmienia sie bonus, serwer zlicza ilosc i co x zmian wywoluje przepisanie kodu wysylajac informacje z linkiem do clienta, client wyswietla obrazek z linku, podana odpowiedz gracza wysyla do serwera, serwer sprawdza czy gracz zmiescil sie w czasie podania odpowiedzi oraz czy odpowiedz jest poprawna, jezeli tak, pozwala na dalsze zmienianie bonusow, jezeli nie to wyswietla stosowny komunikat.

Ps. Tradycjne zmienianie bonusow zostało wylaczone po stronie serwera, wszystko obsluguje nowa funkcja

logo.png

Opublikowano

Wy w ogole rozumiecie jak to dziala? Przeciagamy zmianke na item otwiera sie GUI, kazde klikniecie w przycisk jest przetwarzane przez serwer i zmienia sie bonus, serwer zlicza ilosc i co x zmian wywoluje przepisanie kodu wysylajac informacje z linkiem do clienta, client wyswietla obrazek z linku, podana odpowiedz gracza wysyla do serwera, serwer sprawdza czy gracz zmiescil sie w czasie podania odpowiedzi oraz czy odpowiedz jest poprawna, jezeli tak, pozwala na dalsze zmienianie bonusow, jezeli nie to wyswietla stosowny komunikat.

A jakim sposobem wysyła to wszystko klient ?

Opublikowano

A jakim sposobem wysyła to wszystko klient ?

Wysyłając pakiet? Jak większość funkcji w cliencie?

Ps. Rola clienta to wyświetlenie obrazka, wyslanie odpowiedzi, wyslanie informacji o kliknięciu w przycisk

logo.png

Opublikowano

Wysyłając pakiet? Jak większość funkcji w cliencie?

Ps. Rola clienta to wyświetlenie obrazka, wyslanie odpowiedzi, wyslanie informacji o kliknięciu w przycisk

Pewnie wszystko robione w pythonie, więc sam mogę sobie w łatwy sposób wysłać odpowiedź.

Opublikowano

Pewnie wszystko robione w pythonie, więc sam mogę sobie w łatwy sposób wysłać odpowiedź.

Tak samo jak możesz zespoofowac wszystkie pakiety wysylane z clienta do serwera? o.O

logo.png

Opublikowano

Tak samo jak możesz zespoofowac wszystkie pakiety wysylane z clienta do serwera? o.O

Wszystko można. To jakim sposobem to zrobiliście ?

// Po kontakcie na gg uważam, że ten sposób jest dobry.

Opublikowano

Wszystko można. To jakim sposobem to zrobiliście ?

// Po kontakcie na gg uważam, że ten sposób jest dobry.

ciesze się że koniec tej dyskusji :)  i dziękujemy  <_<

logo.png

Opublikowano

A powiedz czy będzie możliwość kupienia coś przez czat? Czy to tylko jednak podgląd sklepu.

To jest tylko podgląd sklepu. 

logo.png

Opublikowano

Kolejna świetna publikacja z pracy na pracę widzę, że posiadacie ogarnięty team i robicie coś konkretnego. Nie mogę się doczekać startu serwera - na pewno wbiję i zobaczę, co tam jeszcze macie do pokazania :).

ABC

Opublikowano

Kolejna świetna publikacja z pracy na pracę widzę, że posiadacie ogarnięty team i robicie coś konkretnego. Nie mogę się doczekać startu serwera - na pewno wbiję i zobaczę, co tam jeszcze macie do pokazania :).

Kolejna publikacja ukaże się na dniach więc zobaczycie również mam nadzieję coś fajnego ;)

logo.png

Opublikowano

Poprzednie dwie wrzutki bardziej przykuły moje oko, tutaj nic nowego tak naprawdę nie ma, poza tym że ma być wykorzystana captcha której póki co jeszcze nie ma :P No ale fajnie że wreszcie ktoś idzie w kierunku usunięcia bs nie utrudniając jednocześnie graczom rozrywki. Zobaczymy co będzie następne :)

Opublikowano

Widzę, że wprowadzacie zupełnie nowe rzeczy do Metina o których nikt chyba nie myślał.

Oby tak dalej!

Przecież to było już dawno :)

A MÓWILI MI ŻE WARTO W TO GRAĆ,MÓWILI MI ŻE WARTO STĄD BRAĆ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...