Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO dziwny problem.

dominik14423

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym, iż nie dawno skradziono mi konto. Po odzyskaniu go chciałem sobie pograć w cs'go, wchodzę do gry i widzę napis "Skazany przez Nadzór - bardzo szkodliwy" - pomyślałem, że ten kto ukradł po prostu zabijał typków z drużyny na turniejowym i poleciał ban, pomyślałem, że pogram na serwerach uproszczonych. Znalazło serwer, przechodzi do wczytywania mapki i BANG wyskakuje napis - "cs:go vac banned from secure server". Sprawdzałem na stronie VAC'a - nie mam blokady, w ustawieniach steam - Status VAC: w dobrym stanie. Nie wiem o co chodzi. Może złodziej używał hacków na moim koncie, lecz musiałoby  skończyć się to blokadą VAC, a przecież jej nie mam.. Jasnym jest, że przed kradzieżą nie miałem takiego problemu. Napisałem już do steam. Może ktoś wie o co chodzi?

Opublikowano

Skazany przez nadzór = ban na overwatchu, nie vac. Ten komunikat to jakiś dziwny błąd i tyle.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Steam odpisał mi coś takiego: 

Witaj Dominik!

Działania powodujące negatywne skutki dla innych graczy w grze są ściśle zabronione.

Nasz system został zaprojektowany, aby ograniczyć wpływ graczy uprzykrzających grę innym.

Wykonywanie opisanych powyżej działań spowoduje zablokowanie możliwość dołączania od rozgrywek na serwerach Valve.

Nie będziemy w stanie udzielić informacji odnośnie rodzaju oszustw wykonanych w grze. Nie mamy możliwości podania daty, kiedy oszustwo zostało wykryte.
Zweryfikowaliśmy, iż istniał uzasadniony powód nałożenia blokady.

Rozumiemy twoją frustrację, jednakże zmiana długości blokady na życzenie użytkownika nie jest możliwa.

Aby dowiedzieć się więcej na temat zasad firmy Valve, zapoznaj się z Umową Użytkownika Steam oraz Zasadami Postępowania Online

Umowa Użytkownika Steam
http://store.steampowered.com/subscriber_agreement/

Zasady Postępowania Online
http://store.steampowered.com/online_conduct/

@Costa.

A da się to jakoś ominąć, rozwiązać? Bo nie mogę wejść na żaden serwer również na społeczności. Mogę grać na botach tylko w trybie offline.

Opublikowano

Napisz zeby sprawdzili IP logowania na twoje konto , zobacza ze zostalo skradzione a teraz odzyskane i cos pomoga , albo cos w tym stylu.

Opublikowano

@MaRcZuK Przecież pomagali mi odzyskać konto, więc wiedzą, że zostało skradzione. Gdy wchodzę do cs:go widze coś takiego "globalna kara czasowa- bardzo szkodliwy" - To jest chyba od Overwatch'a tak? w takim razie dlaczego przy wejściu na serwer wywala mi z tym VAC'em.. Przed chwilą obejrzałem demko z ostatniego meczu turniejowego - ewidentnie złodziej cheatował, a za razem boostował kolege (mam go w znajomych - jakiś Arab czy coś). W jego ekwipunku same noże (dobrze, że miałem blokade na handel) i bronie stattrak (wszystko warte z 4 tys zł). Steam najwyraźniej nie może niczego zrobić lub nie chce bym mógł dalej spokojnie grać(jak przed kradzieżą) ehh :(

Opublikowano

Ponowie wszedłem na stronę Vacbanned, wczoraj jeszcze nie było bana, dziś już mam. Dziwne jest to, że w opcjach steam pisze, że Vac jest w dobrym stanie a na stronie pisze, że mam bana o.O Napiszę zapytanie, czy mogą mi przenieść gry na inne konto steam..

Opublikowano

Witaj Dominik!

Nie jest możliwe przeniesienie gier lub przedmiotów z kont zablokowanych w systemie VAC.

Odpowiedzialnością użytkownika jest zapewnienie bezpieczeństwa konta – blokada nie zostanie usunięta z powodu dostępu do konta przez osoby niepowołane lub udostępniania gier innym osobom.

Aby sprawdzić jakie gry zostały zablokowane, otwórz klienta Steam a następnie przejdź do Steam > Ustawienia > Sekcja Konto, a następnie naciśnij przycisk „Kliknij, aby uzyskać więcej informacji” poniżej Statusu VAC.

Nie będziemy w stanie udzielić dalszej pomocy w związku z tym problemem.

Dziękujemy za skontaktowanie się z pomocą techniczną Steam.

Temat do zamknięcia. Muszę kupić nowego cs'a ._.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...