Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za rozsądną cenę

DeGreZet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć ile trzeba teraz wydać na kompa, żeby dało się na nim przez kilka lat odpalać nowe tytuły na ultra.

Mam jeszcze około miesiąc czasu na zastanowienie się, więc proszę Was o radę.

Do jakiej kweoty opłaca się inwestować, jak rysuje się przyszłość takiego zestawu, ile Wy byście włożyli.

76561198044354237.png

Opublikowano

Za 3000 masz sprzet do gier na ultra NA TERAZ, ale ponieważ nie wiadomo, jak rozwinie się branża, nikt nie powie ci ile trzeba wydać, żeby komputer starczył na wiele lat. Powiem ci tylko, że więcej jak 6-7k nie opłaca się wydawać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To zależy czego tak na prawde wymagasz od komputera za pare lat. Jeśli chcesz renderować to za pewne w przyszłości jakiś i9 jak pewno wyjdzie czy cuś :D.

Cóż, SLI oraz EXTREME do tego wodowanie i masz kompa na około 3 lat na ULTRA.

graphic.png
Opublikowano

Ja osobiście bym wydał jakieś 2,5-3k na pieca z i5 + jakimś GTX760, porządną obudową itd. i wymieniał co jakiś czas kartę graficzną, tyle powinno Ci wystarczyć do grania na Ultra. Za coś lepszego przyjdzie Ci zapłącić 3,5-4k, wtedy masz np. Xeona + GTX770

Opublikowano

Ja osobiście bym wydał jakieś 2,5-3k na pieca z i5 + jakimś GTX760, porządną obudową itd. i wymieniał co jakiś czas kartę graficzną, tyle powinno Ci wystarczyć do grania na Ultra. Za coś lepszego przyjdzie Ci zapłącić 3,5-4k, wtedy masz np. Xeona + GTX770

3,5-4k?

~~

Jak mi Kicław dla kolegi za 2600zł złożył gtx 770 i i5 4rdzeń :P

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Ja bym kupil za 6-6,6k plus do tego jakis monitor 29 cali i dobra cicha mechaniczna klawiature.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

3,5-4k?

~~

Jak mi Kicław dla kolegi za 2600zł złożył gtx 770 i i5 4rdzeń :P

Tu mowa o Xeonie, poza tym u ciebie był zestaw bez HDD i napędu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

23/24 to raczej coś pomiędzy minimum a optimum do komfortowego grania przy biurku, celowałbym w 27, ale to zależy od budżetu. Więcej jak 29 z kolei nie ma sensu brać, o ile grasz przy biurku.

Opublikowano

Monitor 29 cali? o_O

Przecież na takim czymś się grać nie będzie dało. 24 maks.

Widziałeś chociaż taki monitor na oczy, że się wypowiadasz? Ja widziałem i gra się na tak szerokim monitorze świetnie. Oczywiście do 29" (format 21:9) trzeba mieć też odpowiednio mocniejszą maszynę bo i rozdzielczość jest wyższa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...