Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mrowienie w dłoniach :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Mam problem jakoś tydzien temu przez 2 dni pod rząd strasznie mrowily mi rece i tak jakby były tak lekko zdrętwiałe. Mialem te 7 dni przerwy, i dzisiaj od rana znowu mrowią mi ręce w ten sam sposob jak wcześniej od łokci aż po opuszki palcy. Co to moze być orientuje się ktoś?

PS: Mam 17 lat i wątpie żeby to było np. od kompa bo siedze jakies 3h zaledwie dziennie. Gram na co dzień w siatkę więc nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.

Opublikowano

Znaczy ogolnie czuje sie dobrze. Nerwica? Wątpie jestem bardzo wyluzowanym człowiekiem, nie mam w domu ani w szkole jakis sytuacji(nigdy nie miałem) w ktorych moglbym sie stresowac lub denerwowac. 

Opublikowano

Znaczy ogolnie czuje sie dobrze. Nerwica? Wątpie jestem bardzo wyluzowanym człowiekiem, nie mam w domu ani w szkole jakis sytuacji(nigdy nie miałem) w ktorych moglbym sie stresowac lub denerwowac. 

A trzęsą Ci się ręce? np. podczas wysiłku?

Tak czy siak, po prostu musisz udać się do neurologa.

Opublikowano

Podczas dużego wysilku to chyba normalne że się trzęsą :P. Ale jak tak przeniesc podniesc itp to nie. A moze zwykle branie magnezu pomoze?

Opublikowano

Brak magnezu w organiźmie. Nie potrzeba iść do lekarza tylko do apteki :)

Też tak miałem więc wiem co mówię. Powinno przejść po kilku dniach ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Brak magnezu w organiźmie. Nie potrzeba iść do lekarza tylko do apteki :)

Też tak miałem więc wiem co mówię. Powinno przejść po kilku dniach ;)

Tobie być moze pomoglo, kazdy ma inny organizm.

Autorze, proponuje wybrać się do lekarza, jesli po kilku dniach mrowienie nie ustąpi.

Opublikowano

Tobie być moze pomoglo, kazdy ma inny organizm.

Autorze, proponuje wybrać się do lekarza, jesli po kilku dniach mrowienie nie ustąpi.

Każdy ma inny organizm ale każdy działa na tych samych zasadach :)

Lekarz powie mu to samo co ja - brak magnezu w organiźmie.

Niech wypije sobie magnez kilka razy to mu na bank przejdzie.

Tyle tylko że nie ma po co jeść go za dużo bo i tak się nie wchłonie więc trzeba

kilkudniowego przyjmowania magnezu. Swoją drogą odbudowywanie właściwego poziomu magnezu w organiźmie może chwilę potrwać jeżeli deficyt jest duży. :)

Taka rada jeszcze żebyś kawy czasem nie pił ;)

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...