Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana grafy GTX 560Ti naaaaa....

Lenartowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, z okazji iż mam w sumie dobrego kompa, postanowiłem zmienić kartę graficzną ponieważ ten mój GTX 560Ti się trochę grzeje, i po np. 2h grania w najnowsze produkcje, muszę albo zmniejszyć ustawienia, albo zrobić sobie małą przerwę. 

No to tak. 
Myślę że mógłbym przeznaczyć na kartę jakieś 900zł

Proc: Intel Xeon E3 1230v3
Płyta : MSI H87-G43
Zasilacza nie pamiętam, ale jakiś OCZ (chyba 750W)

Oczywiście 900zł mogę wyłożyć z własnej ręki, + myślę że z 200zł za tę kartę dostanę (tak jak mówię, trochę mocno pali) Więc budżet można trochę naciągnąć.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Za 900:

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-760-2gb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-overclock-gtx760-dc2oc-2gd5-585996/

Za 1200, gdybyś dobrze ją sprzedał i trochę dołożył:

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-gtx-770-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dp-dvi-gtx770-n770-tf-2gd5-oc-546561/

Na 760 najnowsze gry pójdą na wysokich w Full HD, na 770 - ultra.

Miło widzieć temat, gdzie autor wymienia jedną część i przy okazji nie trzeba zmieniać mu pół zestawu ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To proponuję z nowych gtx 760,  gtx 770 bądź r9 280x. Albo jeszcze można poszukać na allegro karty hd 7970. A wydajnościowo to 760 jest z tych kart najsłabsza a 770, r9 280x i 7970 są na mniej więcej tym samym poziomie.

Opublikowano

Za 900:

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-760-2gb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-overclock-gtx760-dc2oc-2gd5-585996/

Za 1200, gdybyś dobrze ją sprzedał i trochę dołożył:

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-gtx-770-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dp-dvi-gtx770-n770-tf-2gd5-oc-546561/

Na 760 najnowsze gry pójdą na wysokich w Full HD, na 770 - ultra.

Miło widzieć temat, gdzie autor wymienia jedną część i przy okazji nie trzeba zmieniać mu pół zestawu ;)

Teraz walę ŁaczDogzy na wysokich w FullHD, więc to raczej nie jest za dobra wymiana :P

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

To znaczy, że gra ma niskie wymagania ;) Wymiana dobra, lepszej nowej grafiki za 900zł nie dostaniesz.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

no takie małe to one nie są :D 
wz-rwxwejlsxdghqbgamxob.jpg

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Po pierwsze wymagania podawane przez producentów mają się zwykle nijak do rzeczywistości, po drugie twoja się mieści w rekomendowanych ;) 560Ti potrafi się dusić na maksymalnych w Bad Company 2, 760 daje radę na max w BF3 i na wysokich w BF4.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

560Ti potrafi się dusić na maksymalnych w Bad Company 2

Bullshit. 

W BF4 grałem na wyokich, na średnich spokojnie mogłem nagrywać.

BF3 nagryałem frapsem na wysokich.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Bo to takie gadanie z jakichś ogólnych testów. Tak samo mówili jak grałem na starociu HD4870, a każda gierka na mid-high szła, z nowszych także.

Już GTX760 będzie znacznie lepszy od twojej i mieści się w budżecie. Drożej to dopiero 280X lub GTX770

Opublikowano

Gtx 770!
Dobra karta.
Mam taką, ale w SLI.
Spokojnie każda gra na ULTRA xD

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...