Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jeżeli mój templariusz na 13 lvl bije otaksydy na 16 lvl bez potek i odłamków a na 17 lvl  sprawdzałem tylko, że bije z włączoną eventową potką, to czy jest dobrze rozwinięty ? Pytam ,gdzyż jestem niedoświadczonym graczem, który nie znalazł jeszcze przyjaciół w grze.

Dla znających moje umiejętności : używam najpierw 3, potem 1, następnie 4, później 5, kiedy się pojawi to 6; w sytuacji kiedy drugi raz używam 3 i 1 (ładuję się z reguły 4), daję 2. Gram na polskim świecie.

72017985050632080551.jpg

Opublikowano

Obawiam się, że na tym poziomie ciężko mówić o jakimkolwiek rozwinięciu postaci. Możesz o to zapytać za ok. 52 lvl gdy będziesz miał poważniejszy ekwipunek i więcej skilli. Nie wiem czy klikasz myszką na skille czy używasz keybindów ale uwierz mi lub nie - na end-game nie poradzisz sobie jeśli nie będziesz obsługiwał skrótów na klawiaturze (a będziesz miał zapełnione wszystkie trzy paski skilli i dodatkowe w innych itemach)

Na razie mogę Ci doradzić, że zarówno drugi i czwarty skill u Ciebie są w łańcuszku po pierwszym, tzn: używasz 1 i masz do wyboru 2 lub 4. Nie musisz klikać specjalnie na 2 kiedy chcesz tego użyć bo domyślnie jeśli klikniesz znowu 1 to wyprowadzisz tego skilla. Usuń więc 2 z paska.

Poszukaj jakiegoś legionu, który mógłby Cię powoli wprowadzić w świat AIONa - w ten sposób najlepiej się nauczysz jak grać.

Opublikowano

Za ok. 52 lvl będę miał max poziom ? Czyżby prawdziwy Aion rozpoczynał się w tym momencie ? A w sumie masz mnie za idiotę - oczywiście że używam cyferek na klawiaturze. Dzięki za rady.

Opublikowano

Za ok. 52 lvl będę miał max poziom ? Czyżby prawdziwy Aion rozpoczynał się w tym momencie ? A w sumie masz mnie za idiotę - oczywiście że używam cyferek na klawiaturze. Dzięki za rady.

Aktualnie tak, prawdziwa gra się zaczyna na end-game. Do tego czasu podczas expienia nie ma kompletnie znaczenia jak grasz, bylebyś się uczył jak poruszać się swoją klasą w PvP/PvE i zdobywał znajomych z którymi później będziesz wspólnie grał na end-game. Oczywiście wcześniej możesz się bawić w siedzenie na jakimś lvl i walczenie przeciwko ludziom, którzy zainwestowali sporo golda by zrobić sety ulepszone na max (do których aktualnie nie dojdziesz jeśli nie będziesz miał postaci na max lvl gdzie wyfarmisz potrzebne rzeczy).

Mogę Ci jeszcze polecić byś więcej korzystał z Greatsworda (miecz dwuręczny, który jest DPS bronią u templara) bo miecz + tarcza są z patcha na patch coraz mniej przydatne. Zwłaszcza, jeśli chcesz coś szybko zabić. No i manastone w Crit Strike (od Trafienia Krytycznego) żebyś miał jak najwięcej critów gdy bijesz. Set w HP się nie opłaca bo mało zrobisz, a przeżyjesz 2-3 skille więcej, block podobnie bo musiałbyś non-stop bić używając tarczy + miecza, a jakbyś trafił na magicznego moba to wszystko co masz w secie przestaje mieć znaczenie. Jedynie na end-game mogę Ci polecić byś zainwestował w Accuracy (Celnośc? Precyzję? Nie wiem jak to zostało przetłumaczone) bo możesz nie trafiać bardziej zaawansowanych graczy lub bossy na instancjach.

Nie mam Cię za idiotę tylko widzę auto-atak ustawiony na Ctrl+8, a szczerze wątpię byś klikał to z klawiatury. Dlatego sugerując się tym skomentowałem byś uczył się jak najwięcej robić klawiaturą bo sam gram templarem i nie wyobrażam sobie gry bez połowy klawiatury zbindowanej pod skille gdzie kombinacje Shift+4 (wszystko możesz samemu ustawić bo domyślnie ta kombinacja zmienia pasek skilli, a ja mam pod jedną konkretną umiejętność) itp są na porządku dziennym. To jak sobie wszystko ustawisz zależy od Ciebie - ważne byle by Ci było wygodnie i byś jak najmniej klikał bo przy 3 paskach skilli i 100 przeciwnikach za Tobą oraz 99 sojusznikach za Tobą nie będzie czasu na zastanawianie się co kliknąć.

Opublikowano

Im szybciej wbijesz max lvl tym lepiej więc przez czas expienia ciężko powiedzieć ile byś musiał siedzieć. A żeby grać tak serio na end-game to nie, max 3-4h/dziennie poświęcone na najważniejsze instancje lub jeśli nie masz z kim chodzić to na farmienie/PvP. Oczywiście im więcej tym lepiej ale takie 3-4h to akurat by już coś działać. 

Opublikowano

Najczęściej dropią kamienie odpowiadające za uniki, parowanie, mp i inne tego typu ponieważ nie są one aż tak ważne. Trafienie krytyczne czy zwiększenie mocy magicznej są cenniejsze i nawet białe rzadziej dropią ale nie przejmuj się tylko po prostu exp. Zawsze jeśli skończą Ci się crity możesz wypychać puste sloty jakimiś atakami lub HPkami. Lepsze to niż pusty slot w ekwipunku. Cenniejsze kamienie jak:

http://aiondatabase.net/pl/item/167000558/?sl=1

zostawiaj na później. Te niższe poziomy, jak +15 czy +13 wbijaj od razu do najlepszych itemów, które będziesz dłużej nosił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...