Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zintegrowana karta graficzna - zmiana na inną.

SIRPEANUTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam zintegrowaną kartę graficzna Intel® HD Graphicps 4600 chce zmienić kartę graficzną ponieważ ta jest słaba... Mam zamiar wydać na kartę graficzna ok 500zł i zastanawiam czy będę mógł kupić i po prostu zmienić/włożyć kartę graficzna czy będą jakieś przeszkody w tym. Proszę o szybką i dokładną odpowiedz bo to bardzo pilne! Z góry dziękuje. :P

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Musisz podać zasilacz i mobo. Ale raczej tak, do każdej mobo możesz włożyć, tylko czy zasilacz da radę.

Opublikowano

Podaj cały sprzęt jaki masz, najlepiej SS'y z programu Speccy. Zasilacz musisz sprawdzić sam wewnątrz obudowy.

Integry nie zamieniasz, tylko wpinasz nową grafikę w odpowiednie miejsce w płycie głównej. Wtedy (przy dwóch grafikach) integra pracuje w pulpicie, przeglądarce etc., a osobna karta uruchamia się np. w grach i wymagających programach.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ahh...
Ja bym trochę dołożył i kupił bym GTX 660.
Ewentualnie jeszcze trochę dołożyć i zakupić r9 270x

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Podaj cały sprzęt jaki masz, najlepiej SS'y z programu Speccy. Zasilacz musisz sprawdzić sam wewnątrz obudowy.

Integry nie zamieniasz, tylko wpinasz nową grafikę w odpowiednie miejsce w płycie głównej. Wtedy (przy dwóch grafikach) integra pracuje w pulpicie, przeglądarce etc., a osobna karta uruchamia się np. w grach i wymagających programach.

wralz3.jpg

http://scr.hu/2ig7/n007e . - Potrzebujesz jeszcze czegoś? To zrobie ssy. :] - Zasilacz zaraz postaram się podesłać. A powiedź mi tej integry nie da się po prostu wyłączyć? W sumie nie narzekam na mój komputer tylko ta grafika jest bezensowna... Bo wyciągam teraz w grach fps tak po 100 i ładnie smigają gry takie jak bf3, CoDy np. Ghost,mw2/3 black ops , lol, minecrafty itd. ale wiem ze jeśli zmienie tą grafike to wyciągne znacznie lepiej. Niestety nie miałem srodków zeby kupić od razu tam kartę graficzna dobrą więc musiałem kupić to co widać teraz trochę nazbieralem flott i chce zmienić ją i potrzebuje dorady bo nie chce wydać kasy a potem się okaże ze nie działa albo coś.

Ahh...

Ja bym trochę dołożył i kupił bym GTX 660.

Ewentualnie jeszcze trochę dołożyć i zakupić r9 270x

Jasne ze tak napisałem po prostu 500zł. Jeśli te 150zł mialbym dołozyć na fajna karte to dołozyłbym bez problemu.

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Nie, integra off, to nie laptop. :P

Wciąż czekam na zasilacz, a ta 270 to niegłupi pomysł, jeszcze poszukam na alledrogo, czy nie ma tanich 7970.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Do zmiany, ile możesz wydać na zasilacz?

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...