Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy AION jest zbalansowaną grą? Bony w eq? Skąd peleryny? Czym są stygmaty?

BleAsd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :). Dopiero od niedawna zacząłem swoją przygodę z Aion i mam kilka pytań odnośnie tej gry:

1.Czy klasy w Aion są zbalansowane ?

O co mi chodzi ? Chodzi o to że spotykam graczy którzy mówią "Jak assassin wbija 65lv to kosa". Ja osobiście gram iżynierem i powiem ,że jestem zadowolony, ale jeżeli na arenie byle jaki assassin niszczy to dziękuje.

2.Czy oprócz kamieni na manę da się wybonować zbroje? Albo chociaż hełm, naszyjnik lub kolczyki (tego nie da się kamieniem)

3.Niektórzy gracze noszą pelerynę, za co ją dostają i czy ja mogę ją też mieć :) (nie zależy mi na tym tak bardzo, ale ciekawi).

4.W panelu postaci mamy okno "Stygmat". Co to jest ? I ewentualnie jak to zdobyć ?

5.Co to są te Kamienie uszlachetniające Akcesorium/Broń ? Jak sie używa ? Czy opłaca sie to w ogóle trzymać :P (troche miejsca zajmuje)

Mam nadzieje że ktoś doczytał do końca :D. Proszę o pomoc, ułatwi mi to zabawę w grze. Pozdrawiam

Opublikowano

1.Czy klasy w Aion są zbalansowane ?

O co mi chodzi ? Chodzi o to że spotykam graczy którzy mówią "Jak assassin wbija 65lv to kosa". Ja osobiście gram iżynierem i powiem ,że jestem zadowolony, ale jeżeli na arenie byle jaki assassin niszczy to dziękuje.

Każda klasa ma swoją kontrę i na odwrót, poza tym PvP robi się dopiero po 65lvl także każda klasa jest zrównoważona, pozatym sin to sporo ogarniania i mało jest dobrych sinów, także o nich sie nie bój. 

2.Czy oprócz kamieni na manę da się wybonować zbroje? Albo chociaż hełm, naszyjnik lub kolczyki (tego nie da się kamieniem)

Nie, da się je ulepszyć, ew. połączyć albo upgrade'ować w przypadku eq za BM np. 

3.Niektórzy gracze noszą pelerynę, za co ją dostają i czy ja mogę ją też mieć  :) (nie zależy mi na tym tak bardzo, ale ciekawi).

Legiony

4.W panelu postaci mamy okno "Stygmat". Co to jest ? I ewentualnie jak to zdobyć ?

Sloty zdobywamy za questy, są to sloty na umiejętności które można kupić, dropnąć, albo zyskać za AP

.Co to są te Kamienie uszlachetniające Akcesorium/Broń ? Jak sie używa ? Czy opłaca sie to w ogóle trzymać  :P (troche miejsca zajmuje)

Crafting, wrzucaj do depo bo potem może Ci się przydadzą w profesji 

lownfast

Opublikowano

Czyli w pierwszym pytaniu potwierdziłeś moje obawy, jeśli ktoś ogarnie assassina to kosa :D no cóż sam próbowałem 18 poziom no ciężko idzie :/ 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ech nie no ciągle to pisanie że dużo ogarniania ;/ Byc dobrym templarem czy nawet gladem to niby mało ogarniania ? Dobrym tzn wiedzieć o swojej klasie wszystko a o innych jeszcze więcej i umieć wyjść z pvp swojej antyklasy wygraną...Aion to nie gra na miesiąc a na rok + wiec po wbiciu max lvl nie oznacza to że juz koksisz a wrecz przeciwnie dopiero baty zaczniesz zbierać dzięki nim uczysz się być dobrym. Jak to mądra pszczoła powiedziała jak poznasz na pamięć działanie wszystkich skile innych klas w Aionie dopiero bedziesz mógl powiedziec że ogarnołeś swoją klase :)

I jeszcze dodam że pelerynke możesz mieć schowana lub na wierzchu jak przystąpisz do legionu- opcje gry :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...