Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna.

123trools123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam netbooka w którym są 2 karty graficzne. Jest tylko jeden problem. Ta lepsza karta graficzna nie odpala się grach. Kiedyś gry grałem różne gry typu (COD: BO II, Combat Arms, Homefront czy może Saints Row: The Third) działały mi w ok 100-120 FPSach przy nagrywaniu z 30min. Te dwie karty to są 1. NVIDIA GeForce 540, a 2. Intel HD Family czy jakoś i własnie ta druga się odpala w tych grach i te FPSy są bardzo małe z 30-45FPS max. Wiecie może jak przełączyć?

Tu macie wymagania systemowe jak by ktoś potrzebował: 49068359797236768848_thumb.jpg

Proszę o szybkie odpowiedzi! Będą laiki

.

61vo.png

By Me.

Opublikowano

Prawy przycisk myszy na pulpicie -> Panel sterowania NVIDIA -> Dodajesz gry i przypisujesz do dedykowanej grafiki.

YGsMv3q.jpg
Gość kamil40013
Opublikowano

W niektórych laptopach (np. DELL Alienware) w BIOSI'e istnieje możliwość wyłączenia karty graficznej (zamiast dwóch używamy jeden)

Opublikowano

W niektórych laptopach (np. DELL Alienware) w BIOSI'e istnieje możliwość wyłączenia karty graficznej (zamiast dwóch używamy jeden)

Tylko że przed formatem C miałem ustawione na NVIDIE tą.

.

61vo.png

By Me.

Opublikowano

Intel HD Family, to zintegrowana karta i nie "załącza się ona przy grach". Jeżeli masz włożoną "zewnętrzną" kartę graficzną, to integra jest automatycznie wyłączana.

Nie da się jednocześnie korzystać z tych dwóch kart graficznych. Twój problem leży gdzie indziej.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Intel HD Family, to zintegrowana karta i nie "załącza się ona przy grach". Jeżeli masz włożoną "zewnętrzną" kartę graficzną, to integra jest automatycznie wyłączana.

Nie da się jednocześnie korzystać z tych dwóch kart graficznych. Twój problem leży gdzie indziej.

Wyjdź. Najczęstszy problem w wydajnością gier w laptopie to właśnie korzystanie z integry zamiast z dedyka. Poza tym dedykowana GPU nie jest "zewnętrzna", a ta od Intela "załącza się przy grach", jeżeli nie przypiszesz inaczej.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dobra. Chyba wiem o co chodzi. Mam włączane dwie karty graficzne. Tylko teraz pytanie jak wyłączyć tą Intela/

.

61vo.png

By Me.

Opublikowano

Ta, nie działa ;P

Spróbuj w Panelu Sterowania > Menedżer Urządzeń > Karty graf. i prawym na tą słabą i wyłącz.

Opublikowano

-.-

Pierwsze sprawdź czy nie masz włączonego oszczędzania energii w panelu sterowania.

2. PPM na daną gre i powinna być opcja z odpaleniem jej z kartą którą chcesz.

graphic.png
Opublikowano

-.-

Pierwsze sprawdź czy nie masz włączonego oszczędzania energii w panelu sterowania.

2. PPM na daną gre i powinna być opcja z odpaleniem jej z kartą którą chcesz.

Tylko ja mam błąd gdy wybieram kartę graficzną.

.

61vo.png

By Me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...