Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się w SLI?

killXoff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Poszukałem ostatnio w necie czy SLI się opłaca.
Wszyscy pisali że nie, jednak te posty były z przed paru lat.
Może coś się zmieniło?
I na stronie od Nvidi przeczytałem że jak gra nie wykorzystuje SLI można sobie samemu zrobić taką konfigurację w Panelu Nvidi.
I jeszcze jedno.
Czy jak zrobię 2 karty GTX 660 w SLI, będą wydajniejsze od GTX 770?

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Nie opłaca się robić SLI z tych kart. Większy sens ma chociaż by sprzedaż obecnej karty i kupno jednej lepszej.

Bo minusy SLI i crossfire są takie same od dawna i się zbytnio nie zmieniły. A mianowicie większy pobór prądu, znacznie wyższe temperatury wszystkich części w komputerze i ewentualne problemy z samą obsługą SLI czy crossfire. Do tego dołożenie drugiej karty nie oznacza dwa razy wyższej wydajności tylko znacznie mniej.

Opublikowano

"Poszukałem ostatnio w necie czy SLI się opłaca."

Sygnatura: "VGA: GTX770 x2 (OC) (SLI)"

A ti ti kłamczuszku malutki.

SLI do gier raczej nie jest opłacalne. Nie wiem, jak w innych produkcjach, ale w StarCrafcie wyłączenie SLI pomaga uzyskać więcej FPS. Gra zwyczajnie nie potrafi wykorzystać kilku kart graficznych.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie mam SLI ale sporo nt. Tego czytalem po ang. Forach. Wg. Ludzi roznica pomiedzy starym SLI a aktualnym jest gigantyczna wiecej gier jest w stanie uzytkowac z SLI jednak dla przecietnego kowalskiego 1 karta bedzie lepsza niz 2. Jesli chcesz sprobowac droga wolna ale zmien zasilacz i bude na max. Airflow a zasilacz z goldem 650/750w

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...