Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do (GIER - KORZYSTANIA Z INTERNETU) do 2500 zł

Intenso1c

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie będę owijał w bawełnę. Nie znam się na komputerach, szczególnie na tych częściach, grafikach procesorach itd.. 

Planuję kupić komputer gdzieś w połowie wakacji, lub pod koniec sierpnia.. To jeszcze zobaczymy, czas pokarze.

Tak więc, poszukuję dobrego, zajebistego kompa na którym mógłbym sobie pograć w te "najnowsze" gry.

Aby taki BF3, BF4, GTA IV, Minecraft itd.. były tak jak powiem aby ustawienia tych gier była na ULTRA.

Szukałem po różnych sklepach internetowych, u siebie na mieście ale nie znam się tak dobrze, aby coś wybrać i kupić.

Więc zwracam się do Was o pomoc w złożeniu jakiegoś komputera, (jaki najlepszy procesor, grafika, dysk Itd..) który posłużył by mi na lata.

Na komputer mogę przeznaczyć 2500 zł

Opublikowano

Teraz kilka pytań do ciebie:

-wolisz więcej RAM-u kosztem grafiki,

-wolisz lepszą grafikę kosztem RAM-u

-wolisz 8GB RAM-u i GTX 770 (ale w budżecie 2,750)

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Teraz kilka pytań do ciebie:

-wolisz więcej RAM-u kosztem grafiki,

-wolisz lepszą grafikę kosztem RAM-u

-wolisz 8GB RAM-u i GTX 770 (ale w budżecie 2,750)

Dajmy tą druga opcję. 

Lepsza grafika, bardziej przydaje się do gier, moim zdaniem. 

Od razu piszę ze nie chce żadnej grafiki zintegrowanej itd. Mam jeszcze pytanie, dajmy ze miałbym np. 6 GB RAM mogę później dokupić kolejny ram?

Opublikowano

W takim razie drugi zestaw ode mnie. Nie ma problemu z dołożeniem RAM-u, po prostu kupujesz drugą taką samą kość i wkładasz w slot ;)  4GB póki co starczy do prawie wszystkich gier, a jakbyś się zaczął bawić w nagrywanie czy coś w podobie, to dorzucisz do 8GB.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Kicław słuchaj, ten zestaw pierwszy jest na pewno pewny? Rozchodzi mi się o to aby nie było problemów, ze jakieś gry mi się będą cieły, ścinać itd,,

Ten pierwszy zestaw, co podałeś ogólny koszt 2594 zł, ile tam jest ram?

A mógłbyś mi tak napisać w poście jakie są parametry procka, dysku, grafiki, itd. Bo nie ogarniam trochę tej strony co mi wysłałeś :)

Opublikowano

Pierwszy zestaw? 8GB RAM w dwóch kościach (RAM w tzw. dualu pracuje nieco szybciej), procesor czterordzeniowy 3,2GHz, grafika z taktowaniami rdzenia 1150MHz/1085MHz i pamięci 6008MHz, dysk 1TB - 7200 obrotów / min. Klikasz na nazwę podzespołu i masz całą specyfikację w zakładce "Opis i dane" ;)

Oczywiście możesz sobie wszystko przerzucić na morele.net, powinno być taniej.

Ogółem wszystkie najnowsze gry na wysokich lub ultra w Full HD.

PS. Jaki masz monitor?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Kicław wielkie dzięki za odpowiedź.

Co do monitora też będę musiał go zakupić. Jaki polecasz, aby był dobry do przeglądania internetu a zarazem do grania ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...