Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Rajdowanie Bez C4(Bug/Cheat)

JohnTGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Co nam będzie potrzebne

Do wykonania tego procesu będzie nam potrzebny program do edytowania tekstu:

Notepad++

2. Instrukcja:

a) Bierzemy ze sobą Dużo skrzynkę i śpiwór.

B) Szukamy jakiegoś domku.

c) Jak już znajdziemy domek to wychodzimy z gry.

d) Wchodzimy tam gdzie mamy zainstalowanego rusta w folder bundles w moim przypadku

http://scr.hu/1ow8/j3aas

Komputer-Dysk E-Steam-SteamApps-Common-rust-bundles

e) W folderze bundles otwieramy plik ngconfiguration.000 za pomocą Notepad++

f ) Naciskamy Ctrl+F i wyszukujemy WoodWall

g) Zmieniamy ostatnią literkę l na 1: WoodWal1

h) Wchodzimy do gry.

j) Może trochę się nam ładować Waiting for characters w zależności jak dużo ścian jest w naszym pobliżu.

k) Idziemy w miejsce gdzie znajdują się skrzynki. [Pamiętajcie ze ścian nie widzimy. Wchodząc w nie po 4 sekundach wywala z serwera]

l) Wchodzimy na skraj fundamentu stawiając skrzynkę tak aby dało się otwierać z dwóch stron.

m) Wchodząc lekko w ścianę kładziemy w pomieszczeniu śpiwór. Po czym naciskamy F1 również trochę ona się nam będzie ładować i wpisujemy      w konsoli Suicide

n) Naciskamy At the camp.

o) Przekładamy wszystkie itemki do skrzynki która mozna otwierać z dwóch stron

p)Czekamy 2 min na śpiwór. Po 2 min bierzemy go do ręki i dajemy go na zewnątrz lekko wchodząc w ścianę .

r) Uciekamy szybko do domu i cieszymy się itemkami ;)

3. Na czym to polega?

Wyłączamy sobie ściany w grze i stawiamy skrzynkę tak aby dało się otwierać z dwóch stron i śpiwór[sleeping bag] u kogoś w domu

4. Jeżeli będzie taka konieczność to nagram filmik jak to zrobić ;)

5. Jeżeli chcemy włączyć znowu ściany wystarczy zmienić plik WoodWal1 Na WoodWall

6. Nie zabijajcie przez ściany Grozi to Vac Banem. 

Opublikowano

Ciekawe, o tym to nie wiedziałem

Ale mam do tego kilka pytań:

1. Czy można za to dostać bana ?

2. Czy ta zmiana nazwy usuwa nam teksture i dzięki temu można postawić skrzynke w miejscu ściany i śpiwór do środka ??

3. Kładziemy skrzynke w momencie gdy bugujemy się o niewidzialną teksture ?

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o bana VAC, bo to przecież ingerowanie w pliki gry za które też chyba są bany. Czy nie ?

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o bana VAC, bo to przecież ingerowanie w pliki gry za które też chyba są bany. Czy nie ?

Nie wiem Juz dłuższy czas nie gram aktualnie w rusta. 

Opublikowano

A używałeś tego sposobu czy tylko znalazłeś na innym forum ?

Też tego używałem około 2 miech i tez vac bana nie wyrwałem. Jedynie na kilku serwerach dostałem bana ale to przez moją głupotę i niecierpliwość. Takie rzeczy opłaca się robić w nocy jak jest mniej graczy i nie ma admina. Chyba że znajdziecie domek w którym wiecie na 100% ze właściciel domku nie jest na serwie. Bo ja to się nie pierdzieliłem z kolegą rypaliśmy domki w których ludzie byli zabijając ich przez ściany. Nie kosztowało to nas wiele ponieważ odkryliśmy sposób jak wejść znowu na serwa nawet gdy ma się bana na nim :)

Opublikowano

Jeżeli wyłączyłeś np. ściany i wbijasz na serwer gdzie jest pełno domków to bd miał duże lagi ale po jakimś czasie powinno się załadować.

Opublikowano

Zrobiłbyś video tuta, bo nie ogarniam tego, a c4 to jak znajde to zaraz mnie zabijają.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Zrobiłbyś video tuta, bo nie ogarniam tego, a c4 to jak znajde to zaraz mnie zabijają.

Tak zrobię jak będę w domu. Czyli za jakieś 2-4 dni .

Opublikowano

Bana się nie ma o ile nikt nas nie złapie, proste... to jest ingerowanie w pliki gry... wykorzystanie glitcha też jest karalne... więc za to dostaje się VAC BANA... o ile was złapią

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Skrzynka nie jest potrzebna :) nieraz nie da sie jej postawic bo kolesie stawiaja barykade badz skrzynki przy scianach wiec abyscie byli w scianie i wystarczy wtedy spiwor polozyc u nich :)

Swoja droga to bardzo chamskie ale mi tak zrobili bo wszystko bylo na miejscu(sciany, drzwi) a rzeczy ze skrzynek poznikaly wszystkie. A teraz chyba nawet admina owalilem z kumplem i jestesmy krolami na serwerze :D

Opublikowano

U mnie coś zawodzi i jak zmienie nazwe to nie ładuje wcale gry :/

Można to jakos obejść/naprawic ?

W zależności gdzie stoisz tym więcej jest drewnianych ścian tym dużej się będziesz łatwać . A jak się nie ładuje w cale to nie wiem ;( długo juz nie gram w rusta czekam na mega uppdate lub na bete .

Opublikowano

Nie ładuję się świeżo po launcherze czyli nawet do menu nie chce załadować.

Możliwe, że przez to jak zapisuje w notatniku to się robią w niektórych miejscach dziwne znaczki zamiast tekstu

Opublikowano
g) Zmieniamy ostatnią literkę l na 1: WoodWal1
h) Wchodzimy do gry.

Pomiędzy G i H powinno być napisane że trzeba zapisać zmiany ponieważ już kilka osób do mnie napisało "dlaczego mi nie działa" zazwyczaj okazywało się że nie zapisali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...