Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Więcej FPS

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pewien problem, otóż mam laptopa, słabego laptopa :(

http://screenshooter.net/6426889/Alti329_60

Gdy gram w CS:GO to na ok. 23/27 FPS gram na najniższych ustawieniach oraz na najniższej rozdzielczości.

I moje pytanie jest, czy mogę coś jeszcze zrobić abym grał na więcej FPSach? mówię od 30-35. Jakiś game booster by pomógł? dodam też że jak gram to wszystkie inne programy mam wyłączone także mam wrażenie że problem jest w grafice bo mam jej tylko 256mb zintegrowanej z prockiem :(

Za pomoc lajki :)

Opublikowano

Problem siedzi nie w ilości pamięci twojej karty graficznej a jej słabość. Samemu napisałeś że jest to zintegrowany układ który totalnie nie nadaje się do gier. Przykro mówić ale raczej nie ma możliwości zwiększenia fpsów.

graphic.png
Opublikowano

mam akurat identyczna konfigurację laptopa i wszystko działa płynnie w tej grze czyli wina po stronie użytkownika który ma nie po instalowane sterowniki, zaśmiecony system softem od producenta i innego typu syfami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej.

Wyczyść system ze zbędnych programów od producenta (o ile takowe są)

Lub postaw czysty system od nowa.

Co do programu który wymieniłeś (Game Booster), to on zbytnio nie zwiększy wydajności, ale zawsze możesz spróbować)

Opublikowano

@RobeM przeinstalowanie windowsa mi nic nie da :( robiłem już to tyle razy od kiedy zakupiłem tego laptopa, że rzygać mi się już chcę. A przeinstalowanie windowsa i tak nic nie da ponieważ nawet świeżo po instalacji, jak myszką na pulpicie zaznaczam te jakby pole że jjest te niebieskie tło xD, to im większe tło te takiej jakby, to bardizej zaczyne mi się to zacina, to są lagi, dopiero np bo 2/3 sekundach dojdzie gdzie jest mój kursor.

@up jak napisałem, nie mam karty graficznej, jest ona zintegrowana z procesorem (SS'a masz w temacie), a i tak już to robiłem jakiś czas temu, i wtedy nadal nic nie pomogło :(.

Czy możliwe jest też że gdy zakupiłem ten laptop, to odstałem wadliwego? mam nadal gwarancje na niego, ale on był kupiony 1/2 lata temu.

Gość kamil40013
Opublikowano

Czy laptop się czasem nie przegrzewa ?

Opublikowano

Czy laptop się czasem nie przegrzewa ?

Bardzo często to się dzieje :( dodam też że w grudniu miałem problem z wentylatorem który pokazywało mi błąd że nie działa, jak miałem wrócić do kraju w którym mieszkam, to miałem go zanieść do sklepu, ale po jakimś czasie sam się naprawił :) powiem tak, nie jest on często gorący (laptop) ale i często jednocześnie :D czasem zimny, czasem już gorący.

Gość kamil40013
Opublikowano

W takim razie upewnij się, czy układ chłodzenia nie jest zapchany. To wiąże się, z tym, że musisz go otworzyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...