Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cube4U

_const

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Nowy wymiar serwerów survival?  

Przekonaj się sam!

Start już wkrótce!

Idea Cube4U:

Stworzenie grywalnego serwera, który prowokującymi pomysłami zmusi użytkownika do gry.

Prowokujące pomysły:

Największym sukcesem jest nagrodzenie użytkownika za aktywną grę na serwerze - zarówno czynną jak i bierną.

Dla osób, które uwielbiają dużo kopać przygotowaliśmy specjalny drop, który umożliwi Wam kupowanie specjalnych przedmiotów w grze (zaczynając od najprostszych zbroi Protection 4, kończąc na gildii czy koncie Vip!

Spędzasz dużo czasu na serwerze? Świetnie! Jesteś potencjalnym zwycięzcą, dla którego czeka nowiutki iPod Shuffle!

Specjalny system więzień - po śmierci lądujesz w wiezieniu. Możesz tam tylko - uwaga - stać. Przez 12 godzin musisz czekać, aż Twoje życie się zregeneruje lub po prostu wejść na naszą stronę i się uwolnić.

Rozgrywka:

Prosty lecz dość rozbudowany system gildii, inteligenty ranking (oblicza Twoją zdolność w PvP na podstawie poprzednich pojedynków), sklep zintegrowany z system dropu, automatyczne stoniarki (kilka rodzai - duży exp, mały drop; mały exp, duży drop; normalny exp, normalny drop), automatyczne parkoury z nagrodami, tab z podstawowymi informacjami oraz wiele, wiele więcej!

Administracja:

Zgrana i długo współpracujące ekipa to klucz do sukcesu.

• EastWestFM - root, inicjator, programista, człowiek od wszystkiego
  • AlpakaPL - administrator, potrafi wszystko
  • Ujtek98 - administrator, mistrz od... WWW ;)

Maszyna:

Planujemy wykupić pakiet na SoRED.pl, który zaoferuje nam 16GB Ram - pieniędzmi nie sramy, znamy ich wartość i przynajmniej nie okłamujemy graczy, że mamy sprzęt z NASA, który trzymamy w piwnicy pod blokiem ;)

Zdjęcia z serwera:

Pierwsze zdjęcia z funkcjonalności:

• Będziecie mogli zakupić ciekawe przedmioty, za specjalną walutę: CUBE POINTS (CP).
    CP możecie zdobywać poprzez kopanie (zintegrowane z systemem dropu), eventy na facebook'u czy serwerze (specjalne kody dostępowe), czy po prostu je zakupić w sklepie SmS (najmniej polecana opcja bo drogo, a
    haj$ musi się zgadzać  )
    shop.jpg
  • Drop jak już wspominałem jest zintegrowany z CUBE Shop: drop.jpg
  • Bardzo rozbudowany system gildii pozwoli grać w ekipie ;):
     myguild.jpgguild.jpgally.jpgcmd.jpgcreate.jpgmove.jpginfo.jpg
  • potężny i dopracowany ranking pomoże nam wybrać osobę, która otrzyma iPod'a!: elo.jpg

Społeczność:

Możecie nas znaleźć na facebooku - wystarczy wpisać w szukajkę Cube4U ;)

mc.cube4u.net

start już wkrótce

image.png

Jest to forma zapowiedzi serwera, która ma celu przedstawienie wad i zalet serwera. 

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Podbijam temat :]

Co do serwera - w chwile obecnej pełną parą pracuję nad pluginami. Mam już 90% systemu użytkowników, dzięki któremu mogę sobie wygodnie nimi zarządzać z każdego miejsca, także teraz już z górki. Gdy pojawią się jakieś widoczne - wizualne - zmiany na 100% zaserwuję Wam sesyjkę ;)

Ps. Co chcecie zobaczyć na tabliście? :)

Opublikowano

Podbijam temat :]

Co do serwera - w chwile obecnej pełną parą pracuję nad pluginami. Mam już 90% systemu użytkowników, dzięki któremu mogę sobie wygodnie nimi zarządzać z każdego miejsca, także teraz już z górki. Gdy pojawią się jakieś widoczne - wizualne - zmiany na 100% zaserwuję Wam sesyjkę ;)

Ps. Co chcecie zobaczyć na tabliście? :)

Na samej górze po środku nazwę serwera :)

Gdzieś tam data, godzina, administracja online.

Możecie też dodać ilość zabić i śmierci, ale nie wiem czy się opłaca :)

A tak btw. ile będzie slotów?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Sorry za double, ale update! :)

Będziecie mogli zakupić ciekawe przedmioty, za specjalną walutę: CUBE POINTS (CP).
CP możecie zdobywać poprzez kopanie (zintegrowane z systemem dropu), eventy na facebook'u czy serwerze (specjalne kody dostępowe), czy po prostu je zakupić w sklepie SmS (najmniej polecana opcja bo drogo, a haj$ musi się zgadzać  )
shop.jpg

Jak podoba Wam się ten pomysł? ;)

Opublikowano

Dodać na tab:

Ranking graczy.

Ranking gildi.

Top 10 Cube Points.

Nick własciciela.

Ps. Jak serwer już jest , można do wh ? Chce sobie zobaczyć serwer.

Propozycja: Dodać CobbleX (jak nie ma ;) )

Opublikowano

Pliki testuję na jakimś pakiecie z lvlup.pro bo w miarę ogarnia :D
Na pewno przed właściwym startem puszczę jakąś betę na dzień-dwa :P

CobbleX nie dodam - jak już to wymyślę coś innego zamiast tego, z podobną funkcją :3

Co do taba - dzięki za propozycje :)

Opublikowano

zamiast cobblex mozesz po prostu zrobic Jakis klocek , a potem mozna zrobic crafting jakiegos bloku , ktory bedzie do zrobienia np z 1 tego bloku, stacka diaxow, zlota,zelaza itd. To tylko moj taki poczatkowy zamysl.

Na serwerze bede grac duzo, chyba tylko kopac, moze wygram nagrode glowna, moze nie. Bede kierowac sie w strone pomocy graczom i zdobycia jakiejś rangi pomocnika/helpera/moderatora czatu.

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Czy serwer posiada stronę internetową ?

Strona internetowa jest w przygotowaniu ;)

Opublikowano

przynajmniej nie okłamujemy graczy, że mamy sprzęt z NASA, który trzymamy w piwnicy pod blokiem ;)

Sugerujesz coś? xD:D

Wracając do tematu, zobaczymy Karolu jak to wyjdzie. Plany fajne, widzę, że powoli je realizujesz, a to najważniejsze.

Kwestia techniczna serwera znając Twoje możliwości będzie na najwyższym poziomie, w połączeniu z oryginalnymi pomysłami może wyjść super, oby tak wyszło. :)

Życzę powodzenia i liczę na rangę za tego posta, oraz hajs na paypala.

Pozdruffki. <3

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

Sugerujesz coś? xD:D

Wracając do tematu, zobaczymy Karolu jak to wyjdzie. Plany fajne, widzę, że powoli je realizujesz, a to najważniejsze.

Kwestia techniczna serwera znając Twoje możliwości będzie na najwyższym poziomie, w połączeniu z oryginalnymi pomysłami może wyjść super, oby tak wyszło. :)

Życzę powodzenia i liczę na rangę za tego posta, oraz hajs na paypala.

Pozdruffki. <3

Dzięki za miłe słowa :)

Nic nie sugeruję tylko nadal mam masę śmiechu z tych bredni Lepera i jego kultury osobistej (a raczej jego brakiem) ;)

Ps. Dzięki MPC za warny za dobule posty, mimo że wyraźnie przeprosiłem ;) Okazujcie czasem troszkę wyrozumiałości i łączcie posty, a nie od razu wlepiacie warny.

Ps2. Wystartować chcę w okolicach czerwca ;)

Opublikowano

Podbijam ;)

Zapraszam do lajkowania fanpage: w wyszukiwarce fejsbuka wystarczy wpisać Cube4U i powinien wyskoczyć nasz fanpage. Znajdziecie tam dużo więcej informacji niż tutaj (regulamin mpc </3)

Opublikowano

Te punkty zajebiaszcza sprawa, napewno odwiedze serwer i myślę że zostanę na dłużej, bo serwery Twojego wykonania są naprawde na najwyższym poziomie. Pozdrawiam, Xer0s.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...