Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie w sprawie PS Plus

MR.ZiomuuSs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początek mówię, że niedawno kupiłem konsolę i jestem zielony. Mam do was 2 pytania:

1.Czy jeżeli wykupie PlayStation Plus na jeden miesiąc, ściągnę jakąś grę "testowanie pełnej wersji"(np. assassins creed II) i skończy mi się PlayStation Plus, to czy ta ściągnięta gra się zablokuje, czy będzie można w nią grać bez problemów dalej?

2. Czy to "testowanie pełnej wersji" W PlayStation Plus to jest pełna wersja gry którą można zdać, wszystkie opcje są odblokowane itp, czy to tylko takie powiększone demo?

Opublikowano

Po wygaśnięciu plusa nie będziesz mógł grać w gry, które zostały ściągnięte w ramach abonamentu. Z tego co mi wiadomo to "testowanie pełnej wersji" działa przez godzinę gry. Jest to pełna wersja gry w, którą możesz grać tylko przez godzinę. Nie jest to żadne demo tylko pełna wersja.

Opublikowano

Opłaca. Co miesiąc dostajesz darmowe pełne wersje gier. A to "testowanie pełnej wersji" działa tylko przez godzinę. Nie chcę Cie wprowadzić w błąd, bo być może coś mi się porąbało bo sprzedałem ps3 pół roku temu i używam ps4, ale w PSN była zakładka testowania pełnych wersji gier, które działają tylko przez godzinę. Ale nie są to gry miesięczne. Gry miesięczne to takie, które dostajesz nowe co miesiąc. np ostatnio było Metro: Last Light i można w to grać cały czas aż nie wygaśnie subskrypcja. 

Opublikowano

Opłaca. Co miesiąc dostajesz darmowe pełne wersje gier. A to "testowanie pełnej wersji" działa tylko przez godzinę. Nie chcę Cie wprowadzić w błąd, bo być może coś mi się porąbało bo sprzedałem ps3 pół roku temu i używam ps4, ale w PSN była zakładka testowania pełnych wersji gier, które działają tylko przez godzinę. Ale nie są to gry miesięczne. Gry miesięczne to takie, które dostajesz nowe co miesiąc. np ostatnio było Metro: Last Light i można w to grać cały czas aż nie wygaśnie subskrypcja. 

tak. można grać we wszystkie pobrane gry do wygaśnięcia ps+. po wygasnieciu nasze wgry się nie kasują, a gdy tylko odnowimy subskrypcje od razu mozemy powrócić do gry ;)

ale darmowe gry to tylko jedna zaleta z wielu w ps+. polecam wykupic na 1 mc i zobaczyc ;)

Opublikowano

Co miesiąc są 2 nowe gry, są także gry roczne, które można pobrać przez rok.

Mając PS Plus i w PS Store widzisz gry z PS Plus, wystarczy, że klikniesz Pobierz, gra aktywuje ci się na koncie i tyle. Po tym możesz przerwać pobieranie, a grę już masz na koncie i dopóki masz aktywne PS Plus możesz grać i pobierać ile chcesz. Jak abonament Ci wygaśnie, nie możesz używać pobranych elementów dzięki usłudze PS plus, jednak cały czas masz je na koncie, przedłużysz abonament powiedzmy za 2 miesiące i masz nowe gry, ale te co wtedy aktywowałeś, nadal możesz pobierać i grać

Testowanie pełnej wersji gier, to zależnie od gry:

- pełna wersja gry z ograniczeniem na godziny, zaczynasz od nowa i grasz 1H.

- pełna wersja gry na 1h, ale zaczynasz w pewnym wybranym momencie np. takim, gdzie dzieje się sporo akcji w danym momencie rozgrywki (np. w połowie gry)

- wersja trial, czyli demo, pewien fragment rozgrywki, który możesz powtarzać do woli, jednak jest to tylko mały fragment, zwykle starcza na mniej niż pół godziny.

Opłaca się je ściągać, jeśli jest możliwość, jeśli jesteś niezdecydowany, lub jeśli nie znasz gry, możesz ją za darmo sprawdzić. 

Kupno teraz na pewno Cię ucieszy, bo będziesz mógł ściągnąć gry roczne jak Uncharted 3 Oszustwo Drake'a, Little Big Planet Karting i chyba XCOM Enemy Unknown, 2 gry z maja, czyli Payday 2 oraz Puppeteer, oraz czasu starczy Ci na czerwiec, czyli gry z czerwca.

PS+ na miesiąc kosztuje ok 20zł, więc aby przetestować chociażby to warto, dostaniesz tyle gier, że będziesz miał co robić ;]

@ polecam też aktywować gry na PS Vitę tak, jak podałem na początku, nigdy nie wiadomo, czy te gry się nie przydadzą, a zawsze lepiej mieć na koncie

PS. sorka za ew. błędy, ale jest późno a już trochę wypiłem, więc mogę trochę niezrozumiale pisać ;]

@Edit. No może trochę źle napisałem, więc dzięki za sprostowanie ;]

Opublikowano

Jak abonament Ci wygaśnie, nie możesz używać pobranych elementów dzięki usłudze PS plus, jednak cały czas masz je na koncie, przedłużysz abonament powiedzmy za 2 miesiące i masz nowe gry, ale te co wtedy aktywowałeś, nadal możesz pobierać i grać

Nie można tylko odpalać gier z "Kolekcja od zaraz" wszystkie inne gry zakupione w ramach usługi PS Plus czyli po obniżkach cenowych są na stałe.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...