Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zakupić komputer do 5,5-6 tysięcy złotych, jestem w stanie sam go złożyć, więc interesują mnie tylko części. Komputer będzie przeznaczony głównie do grania.
Oraz słuchawek + klawiatury i myszki, za około 1-1,5 tysiąca. Części zakupię za około 2 miesiące dopiero, więc jeśli jakaś nowa część będzie możliwa do kupienia za jakiś czas proszę ją uwzględnić. Z góry dziękuję

Opublikowano

1. Będziesz chciał robic oc?

2. Masz ze starego kompa nagrywarke albo coś takiego?

Opublikowano

OC to jest OverClocking czyli podkręcanie procesora, ten zestaw który ci podałem jest na to przygotowany.

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Ten i7 4770k ma stockowe taktowanie 3,5GHz i możesz w biosie podkręcić go sobie np na 4GHz albo i nawet 4,7GHz (zależy od sztuki)

Edit: Jak te akcesoria co podałeś są tańsze niż te co ja podałem to możesz kupić 16 GB RAM-u (Musi być Low Profile), ale według mnie wystarczająco jest 8 GB

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

To w przyszłości jak będziesz renderował filmy czy coś to sobie dokupisz

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Jeśli wolno.

Ten zestaw troche z dupy, myszka - przejdzie chociaż nie jestem nastawiony do tej firmy na +. Klawiatura w tej cenie była by jakaś mechaniczna (chyba że owa jest to sora) no i słuchawki totalnie po bandzie pojechane.

Buda mogła by być lepsza, np. od fractal design'a ~ cisza oraz świetny airflow. Zasilacz no to już przesada. Nawet modularnych kabli nie ma gdzie w takim budżecie to podstawa. Wybrał bym coś od Cooler Mastera z goldem oraz odpinanymi kablami..

graphic.png
Opublikowano

ten zestaw nie ma sensu, komponenty za +6k trzymane w obudowie za 200zł? kolego jak się nie znasz to nie wprowadzaj ludzi w błąd.

myszka - odpicowana jak na festyn, a nie oferuje nic za co by trzeba było płacić 300zł

słuchawki - tego nie będę komentowal chyba nikogo nie zdziwi fakt, ze sluchawki razera sa po prostu nieoplacalne i zwyczajnie slabe

nie chce mi sie juz wymieniac reszty.

Opublikowano

To powiedz mi co jest w tym zestawie złego?

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/yCIhUk/  Takie słuchaweczki http://www.razerzone.com/eu-en/store/razer-kraken-71  myszunia http://www.razerzone.com/eu-en/store/razer-naga klawiaturę to już nie wiem ale jeśli grasz w mmo lub gry w których pusczasz sobie muzyke to Razer Lycose każdy klawisz możesz samemu zaprogramować i masz panel dotykowy.Ten panel odpowiada za multimedia i podświetlenie :) Co do myszki musisz mieć dobrą podkładkę do każdej myszki ponad 4k dpi http://allegro.pl/razer-vespula-podkladka-dla-graczy-i4274963400.html

Nie posiadam sygnaturki jeśli byłby ktoś taki dobry i potrafił ją zrobić jestem w stanie coś mu zaoferować :)

Opublikowano

Kurwa mać.

Dajcie sobie spokój z tym Razerem znaczek, logo to wszystko! Ostatnio zapłacili 300mln $ żeby mieć zielone porty USB w ich laptopach. To jest żenujące i chore jak można polecać taką firme. Jutuberzy je tylko polecają bo dostają je do testowania / za frii. Taki przekręt ze strony razera. Bo Jutuber to ma to dobre ;-;.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...