Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Drzewo Talentów, Gui Peta

Thoria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

To jest Nasz drugi temat w dziale 'Media Metin2'

Link do pierwszego:

http://www.mpcforum.pl/topic/1211613-ss-bank-gildii/

A więc przedstawiamy na początek drzewo talentów które wygląda następująco:

B8hqPUx.jpg

OPIS:

- Po osiągnięciu 5,25,45,65,85 lvla dostajecie jeden punkt talentu który możecie wykorzystać aby dodać dodatkową umiejętność spośród trzech możliwych do wyboru. Jakie to będą umiejętności? Dowiecie się wkrótce!

Następną rzeczą jaką chcielibyśmy Wam pokazać jest autorskie gui swojego zwierzaka/peta.

Poniżej przedstawiamy Wam screena z gry jak to wygląda:

fYcvXxA.png

OPIS:

Twój towarzysz wraz z poziomem dostaje punkty które możecie wykorzystać dodając:

- Siłe

- Witalność

- Inteligencje

- Zręczność

- Silny na ludzi

- Silny na potwory

Dodatkowo w grze do zdobycia będą przedmioty dla Twojego towarzysza.

Na obrazku przedstawione są przedmioty podglądowe ponieważ przedmioty dla peta nie są jeszcze ustalone.

logo.png

Opublikowano

Kolejny fajny bajer ;) Thoria zapowiada sie obfita w nowosci :D

Metin2List.pl ~> Polecam, pierwszy polski spis prywatnych serwerów Metni2 (jest też kilka zagranicznych). Lista się sama aktualizuje, sprawdza statusy serwerów itp!

Jeśli masz swój prywatny serwer Metin2 i chcesz go za darmo rozreklamować zapraszam na Metin2List.pl, dodanie serwera jest DARMOWE!!

Jeśli jesteś graczem prywatnych serwerów Metin2 i szukasz serwera dla siebie zajrzyj na Metin2List.pl i znajdź go!!

Opublikowano

A punkciki statusu jak dodajemy?

Punkty statusu dodajemy bezpośrednio z gui peta ;)

logo.png

Opublikowano

Sam system peta szału nie robi, opcje które zawiera ma każdy lepszy serwer, grafika odrzuca.
Drzewo talentów zapowiada się dobrze, o ile te talenty to nie będą dodatkowe bonusy, tylko jakieś faktycznie umiejętności z nową animacją itd.
Np. możliwość zbierania roślin.

W wielu grach, jak i na wielu serwerach metina widziałem w zapowiedziach masę takich systemów i wiem że po wystartowaniu projektu zawsze opiera się to na boostowaniu bonusów, a nie odblokowywaniu nowych umiejętności postaci.

Zobaczymy, póki co system "talentów" mi się podoba.
Mimo iż tworzę swój serwer i jesteśmy dla siebie konkurencją, to życzę Wam dobrze i o ile Wasz serwer będzie medium/hardem to na Nim zagram w wolnych chwilach.

PS. Jedyną rzeczą którą mógłbym bardzo negatywnie krytykować w Waszym projekcie jest paskudna w opór grafika.
Nie wiem czy robicie ją sami czy kupujecie od jakiegoś nieudolnego grafika, tak czy siak postarajcie się nawiązać współpracę z jakimś przyzwoitym grafikiem.

Osobiście nie wykonuję prac dla konkurencji, ale mogę z dobrymi intencjami polecić jedynego dobrego grafika na tym forum (Po za mną xD), którym jest Wredna.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Drzewko  talentów fajny pomyśł ale moim zdaniem należałoby wymienić ikonki na jakieś bardziej pasujące do metina, bo te się jakoś tak średnio komponują z klimatem gry:P

Opublikowano

Prawdopodobnie okno peta będzie zmienione a co do ikonek talentów to się zastanowimy :)

Dziękujemy za opinie! :)

logo.png

Opublikowano

Dobry pomysł z tym :) Więcej takich pomysłów :) bo tylko jedno i to samo na serwerach :) a to widzę pierwszy raz na oczy i jest dobre :) Tak trzymać

PS: mks to piczka :*

Zaliczone Posty : 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 /450 / 500 / 550 / 600 / 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

Grafika jest słaba, a żeby nie wykonać kodu do takiego okienka trzeba być kompletnym idiotą.

Nic specjalnego.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Faktycznie wykorzystana została grafika z wowa jednak zdjęcia są poglądowe i mają prezentować nowości a ich szata graficzna może jeszcze ulec zmianie.

logo.png

Opublikowano

Cholera, wpadliście na to co my z tym drzewkiem talentów.

U nas to trochę inaczej wygląda, ale sens samego drzewa jest podobny.

My zrobiliśmy drzewko specjalizacji, gdzie gracz może rozwijać umiejętność w posługiwaniu się danym typem broni, u was widzę, że jest to trochę bardziej rozbudowane też o inne rzeczy.

Co do waszego wykonania, to jest całkiem dobre, ja to jestem bardziej ciekaw co dodają dane "rozwinięcia" postaci.

Ogółem obserwuje wasze pomysły i są całkiem twórcze, a to mi się podoba, lubię ludzi, którzy tworzą coś sami i pasuje to do klimatu Metin'a.

Jako gracz serwerów (Już nie administrator) to polecam wam zrobić tradycyjny system petów.

Większość ludzi nie lubi wbijać poziomu zwierzakom, chcą po prostu go zdobyć i mieć z niego bonusy (A to czy będzie na czas, czy nie to sprawa administracji).

Ogółem kibicuje waszemu serwerowi i życzę wam jak najlepiej.

Powodzenia i czekam na następną wstawkę.

@Edit

Nie możecie zrobić własnej grafiki do drzewa talentów tylko musicie zjebywać ją z WoW'a?
A może wstawili tam te ikony z Wowa, żeby pokazać zarys jak to ma wyglądać?
Wymiana ikonek to chwila, wystarczy je zrobić, a to w tych czasach nie problem.

Ktoś chce zrobić coś unikatowego, a wy się czepiacie.

24b5car.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...