Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwery MC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka otóż od jakiegoś czasu chodze sobie po różnych serwerach szukając jakichś fajnych pomysłów które mogę zastosować u mnie na serwerze... ( Tak wiem odgapiam bla bla.. ) 

Ale mniejsza z tym wchodze na 1,2,5,10 serwer z dość sporą liczbą graczy (+50) i co widze ? Syf a nie serwer -.- . Naprawde nie wiem jakim cudem serwery na których nie są spolszczone choćby najprostsze komunikaty / komendy choćby z authme mogą mieć takie liczby graczy... Nie mówiąc już o lipnej konfiguracji pluginów. Tak samo sprawa wygląda z niektórymi serwerami z "autorskimi pluginami" ... Wydaje mi się ze tacy założyciele mają naprawde mało oleju w głowie bo są aż 4 komendy na sprawdzenie pluginów w serwerze i co tam widać podstawowe pluginy i SKRIPT...  Co prawda znajdzie się kozak który zablokuje komendy /pl /plugins ale bardziej zaawansowany znajdzie tam małe przekręty.

Ale do czego dąże.. Co te serwery mają w sobie czego nie mają mniejsze serwery o bardzo dobrych pluginach i dobrze wyglądające ze str. technicznej  ?

Jaki jest sukces takiej ilości graczy na takich serwerach wie ktoś może ? 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Przede wszystkim chodzi o reklamę może serwerownia ma wykupioną reklamę albo po prostu jakiś YouTuber zrobił im reklamę :)

Opublikowano

@UP temat wyżej świetnie nawiązuje do tego ;p nwm czy was też to wkurza tak samo jak mnie nawet próbuje tworzyć forum na temat serwerów minecraft co i jak porady oceny itp. jak myślicie wypalił by taki pomysł ? Oczywiście zajmowali by się tym doświadczeni ludzie chodziło by głównie o wypromowanie mniejszych ale dobrych serwerów aby miały jakąs szanse na wybicie bo jak wiemy serwery z 20-50 slotami nie będą cieszyły się dużą popularnością a chciałbym to zmienić :P 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

@UP jak byś czytał do końca, otwierał spoilery, oraz posiadał umiejętność czytania ze zrozumieniem to byś zrozumiał
Wkleję może spoiler końcowy

Czy naprawdę w Polsce muszą powstawać same takie serwery? nie stać was na coś więcej?
Ludzie się już przyzwyczajają do takich serwerów i jak powstanie coś lepszego najczęściej stoi puste... Ale... wiecie co? podoba mi się to... Co z tego ze jest mniej graczy, przynajmniej to nie debile jak większość z was...

Róbcie dalej te wasze surv+frakcje myśląc że się na czymś znacie.
I wasze kochane RPG! Dalej nie ma ANI 1 polskiego serwera RPG.

A i nie zapominajcie subnac CapitanaSparkleza by zawsze wiedzieć co nowego można by nieudolnie skopiować od naszych zagranicznych fanów MC  (PS: Nie mam nic do tego pana, tylko do was.)

Życzę miłej gry  Zaraz pewnie tez dostaje warna na 5/10% no ale co tam. Nie można w końcu zapominać o 2 pkt żelaznych zasad 

Niech ci będzie, bo pewnie dalej nie widzisz.
Ludzie się już przyzwyczajają do takich serwerów i jak powstanie coś lepszego najczęściej stoi puste... Ale... wiecie co? podoba mi się to... Co z tego ze jest mniej graczy, przynajmniej to nie debile jak większość z was...

Dobrze. Jeszcze bliżej i dużymi literkami.
Ludzie się już przyzwyczajają do takich serwerów i jak powstanie coś lepszego najczęściej stoi puste

Teraz rozumiesz zjawisko pełnych serwerów zrobionych jak g... przez dzieci bo chcą mieć na lodzika w sklepiku szkolnym a ich umiejętności sprowadzają się do tego, że są to ich pierwsze serwery zaraz po Hamatchi?
Polskie serwery "zarzuciły" taki styl grania, i teraz tak się przyjęło że +60% graczy śmiało lubi takie serwery, mimo że się sypią jeden po 2gim jak mąka z dziurawego opakowania.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...