Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 - problem z dyskiem

SeQu25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam miałem ps3 super slim 12gb więc kupiłem nowy dysk 320gb po skopiowaniu   plików konsola zrestartowała się i zawiesiła . trzeba było z prądu wyciągnąć .z każdym uruchomieniem zawiesza się . 

76561198033711010.png

Opublikowano

W którym momencie konsola się wiesza?

Jeśli po zalogowaniu gdy pojawia się menu, to włącz Recovery Menu i odbuduj bazę danych.

Jeśli konsola się wiesza przy samym starcie to najlepiej wgraj wszystko od nowa, czyli ustawienia fabryczne. Co się skopało przy kopiowaniu plików i dlatego system się zawiesza.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

na samym starcie- pisze na TV brak sygnału, znika  ten napis i jest czarny ekran a dioda użycia pamięci masowej  ni miga  

@#Edit ustawienia fabryczne nie pomogły ,spróbuje odbudować bazę danych@#Edit2 odbudowa bazy danych też nie pomogła. dodam że kiedyś miałem dysk od lapka tutaj i w pewnym momencie zaczeło się robić to co teraz . uznałem że to wina dysku bo na flash wszystko jest i było git.

76561198033711010.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Podaj S.M.A.R.T dysku

Wykonaj skan pierwszych 10gb dysku.

Opublikowano

na samym starcie- pisze na TV brak sygnału, znika  ten napis i jest czarny ekran a dioda użycia pamięci masowej  ni miga  

@#Edit ustawienia fabryczne nie pomogły ,spróbuje odbudować bazę danych@#Edit2 odbudowa bazy danych też nie pomogła. dodam że kiedyś miałem dysk od lapka tutaj i w pewnym momencie zaczeło się robić to co teraz . uznałem że to wina dysku bo na flash wszystko jest i było git.

Podłącz dysk do komputera, odpal np. HD Tune lub MHDD i sprawdź czy dysk pracuje poprawnie.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

a co to jest S.M.A.R.T (sorry zielony jestem) a z sprawdzeniem dysku będzie problem bo mi w PC karta graf poszła : / 

76561198033711010.png

Opublikowano

no ok ,ale nadal tego bez kompa nie zrobie? a gdyby kumpel wpadł z laptopem to by trzeba było go rozkręcić ?

76561198033711010.png

Gość kamil40013
Opublikowano

@UP

Wymiana dysku w laptopie, to zazwyczaj 5-10 minut i kilka śrubek do odkręcenia.

Przyda ci się jeszcze Hiren's Boot CD, aby sprawdzić stan dysku, odczytać parametry itd.

Opublikowano

a jak bym poszedł do kumpla to jak podłączyć go do stacjonarnego i sprawdzić czy działa

76561198033711010.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Na Windowsie może działać normalnie, a na konsoli już nie. 

Jak chcesz mieć 100% pewności to sprawdź S.M.A.R.T dysku lub wykonaj skan powierzchni (np. w MHDD, Victoria), przecież to nie jest trudne.

Opublikowano

ok jutro sprawdze dysk. ale jeżeli dysk jest sprawny to co jeszcze mogę zrobić w tym czasie

76561198033711010.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref znajomy informatyk sprawdził dysk i jest wszystko ok więc co może być nie tak?

76561198033711010.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Sformatowałeś go wcześniej na FAT32 ?

Opublikowano

Sformatowałeś go wcześniej na FAT32 ?

Ten argument jest inwalidą... Ja wsadziłem całkiem nowiutki dysk, konsola sama go zrobiła na FATa i śmiga.

Gość kamil40013
Opublikowano

Witam miałem ps3 super slim 12gb więc kupiłem nowy dysk 320gb po skopiowaniu   plików konsola zrestartowała się i zawiesiła . trzeba było z prądu wyciągnąć .z każdym uruchomieniem zawiesza się . 

Sformatuj ten nowy dysk w komputerze i skopiuj te pliki jeszcze raz.

Ten argument jest inwalidą... Ja wsadziłem całkiem nowiutki dysk, konsola sama go zrobiła na FATa i śmiga.

Może i tak, ale trzeba spróbować wszystkiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...