Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minstrant v2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatni temat : http://www.mpcforum.pl/topic/1212394-ministrant/

Został zamknięty z niewiadomych przyczyn ;c

A wracając to, jak przeczytałem rady - chciałem poprostu, spokojnie porozmawiać z matką o tym.

Lecz według niej, ona rządzi moim życiem do 18 roku życia, nic nie moge zrobić.. Dla niej, zostanę ministrantem do 18 roku życia, chociaż mówie jej, ze juz nie chce i nie chcę żebym nie robił tego z przymusu.. jednak.. szantaż..

Albo zostaje ministrantem do 18 roku życia, lub dostaje kare.. Typu koniec z chodzeniem z kumplami na boisko / sprzedaje komputer i tym podobne..

Na przykład dziś, chciałem sobie iść z kolegami na boisko, sobie pograć.. lecz musze iść służyć, choć tego nie chce.. Nie wiem co mam robić, jakieś rady?

Bez rad typu.. molestowanie przez księdza, zasadzić kopa w ryj niech się opamięta.

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Dla mnie jest to patologia. Jak ktoś może Cię zmuszać do bycia ministrantem, a jak nie, to kara;o

Gdzie wolność człowieka?! Argumentuj, że 7 lat tam się już męczysz i nie masz ochoty już tam chodzić, poza tym jakim prawem szantażuje Cię...powiedz, że już jesteś niewierzącym.

Nie znam Twoich rodziców, ale ja nie dałbym sobą tak pomiatać.

Opublikowano

@up Nie chodzi o to że jestem niewierzący, lecz o to że nie chce już chodzić na ministranta, a jak mówiłem argumenty nic nie dają.. Jest tylko krzyk iż muszę tam chodzić bo kara ;C

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Dziś piątek.... to już w niedziele nie wystarczy iść  o.O  ? Widać się księdzu hajs nie zgadza  :P, ciągle im mało i mało, jeżdżą samochodami na które normalny człowiek musi pół życia zapierdalać, a oni wystarczy, że kilka pogrzebów więcej odprawią i kasa jest  <_<

Wracając do tematu, powiedz rodzicom, że skoro są wierzący, to powinni wiedzieć, że lepiej nie iść wcale niż iść na siłę, bowiem Bóg nikogo nie zmusza, więc oni też nie mogą, bo robiąc to, grzeszą.

Opublikowano

Wypisz się i po sprawie. Jak przyjdziesz do domu po wypisaniu się powiedz co zrobiłeś i za przeproszeniem - chuj jej w dupę. Nie dawaj sobą pomiatać bo jeśli będziesz się jej tak słuchał będzie jeszcze gorzej. Będzie się drzeć do wieczora, a następnego dnia ochłonie i po sprawie. Ona Cię do ministrantów przecież nie zapisze.

Opublikowano

Zrób coś za co ksiądz cię wyrzuci i nie będzie chciał żebyś był ministrantem. Wtedy rodzice nie będą mogli wysłać ciebie tam z powrotem.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Powiedz, że nie wierzysz w boga.

Jeszcze lepiej, powiedz Babci ze nie wierzysz :D :D

Opublikowano

Moim zdaniem to patologia. Zmuszanie do religi ? Serio ? Jak wierzysz a nie chcesz być ministrantem to po prostu się wypisz. Człowieku rodzice cię nie mogą zmuszać do religii. Ja moich rodziców szanuje ale jakby mi zrobiliby coś takiego to bym się wypisał a na te ich kary miał wyjebane.

Opublikowano

Powiedz, że nigdzie nie idziesz i miej wyjebane, lol xD

Opublikowano

Tak na serio to powiedz komuś o tym np. sąsiadowi, nauczycielce/nauczycielowi religii, to może by porozmawiali z twoimi rodzicami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...