Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ministrant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, gdyż jestem już prawie 7 lat jako ministrant, lecz mi się nudziło. Chciałem pomówić o tym z mamą, lecz niestety otrzymałem odpowiedz: Dopóki jesteś ze mną to zostajesz ministrantem ( czy jakoś podobno ) . Moja rodzina, jest wierząca, co powiedzieć i co zrobić żeby dali mi się wypisać, gdyż samo pójście i wypisanie się groziło by karą.. typu zakaz na komputer na rok czy coś innego, lub nawet nie mógłbym jezdzić z kumplami na boisko i nigdzie :C

Jakieś rady? co zrobić?:C

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Ja pierdole, Twoi rodzice to trójca święta , ze Ci kaza zostac na ministrancie?

To jest chore, ministant dobrowolnie słuzy kościołowi , wiec mozesz sie wypisac z kazdej chwili. Albo idz z tym na policje ze rodzice Cie torturują.

Opublikowano

Współczuje takiego podejścia rodziców do sprawy. Ja osobiści już dawno oznajmiłem rodzicom że jestem niewierzącym i traktują to normalnie. Na twoim miejscu postawił bym się i wypisał. Nawet jeśli dostaniesz karę to po pierwsze albo ty albo rodzice wyolbrzymiacie, a po drugie pokażesz im że potrafisz się postawić.

Opublikowano

Powiedz mamie, że jesteś wykorzystywany przez księdza i nie chce już więcej :D

A tak serio to zapytaj ją dlaczego każe Ci robić coś, czego nie lubisz...

Powiedz, że będziesz chodzić do kościoła, ale bycie ministrantem Cię już męczy.

75386578f06c9981.jpg

Opublikowano

Cała ta szopka, to jeden wielki idiotyzm, Bogu się służy dobrowolnie, a kościołowi nie powinno się służyć, bo co Ci ministranci robią ? Podają księdzu jakieś buteleczki do robienia "czary- mary" jak by sam nie mógł podejść i sobie ich wziąść...... Ja osobiście jestem wierzący, lecz w dupie mam księdzy i całą szopkę którą odstawiają, wierze w Boga nie w kościół.

Opublikowano

Powiedz rodzicom, że Bóg ci się objawił i powiedział że nie możesz już być ministrantem.

Jeśli twoi rodzice są wierzący to powinni uwierzyć, a jeśli uznają to za żart to zapytaj się ich dlaczego nie pozwalają ci wypełnić woli Boskiej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Twoi rodzice już grzeszą, a ty jesteś ofiarą. Jeżeli cię zmuszają, to zbuntuj się (taka moda) i uciekaj z domu.

Opublikowano

Nie wiem jak ty mozesz dawac tak soba pomiatac... Mowisz nie i chuj i nikt nie bedzie Ci rozkazywal byc ministrantem. Rozumiem moze Ci kazac sprzatac pokoj, wyniesc smieci lub wyjsc z psem. Ale zeby za takie gowno dostac kare to ja pierdole...

Opublikowano

@Xthy v2 Niestety.. Moja rodzina poprostu każe mi być ministrantem, typu.. Nie chce iść dziś służyć bo ide z kumplami na boisko / lub gdzieś.. Lecz nie moge.. Ponieważ musze iść służyć.. choć tego nie chce ;C

@Nulaa Nie mam tyle lat. 

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Rodzice nie mogą ciebie do niczego zmuszać.

Jak masz takie podejście: "musze służyć bo inaczej rodzice dadzą mi kare" to raczej nic się nie zmieni.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

No to masz problem, będzie zakaz komputera. 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

@up Hmm, nie chodzi o zakaz komputera, bardziej chodzi o zakaz na chodzenie z kumplami .. ;c

Co Ci przeszkadza wy Bycie ministrantem ? Zostaniem lektorem.

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Ciężka sprawa w sumie, pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Sam wypisz się z "ministranctwa". Dostaniesz karę, ale po jakimś czasie rodzice Ci ją anulują, bo powinni zrozumieć to, że do takich rzeczy nikt nikogo nie może zmuszać i szantażować. Albo spytaj ich, co Ci da bycie ministrantem. Powiedz że zamiast tego wolisz siedzieć przez ten czas przy książkach.

Opublikowano

@up Hmm, nie chodzi o zakaz komputera, bardziej chodzi o zakaz na chodzenie z kumplami .. ;c

Przecież możesz wyjść nawet jeśli masz zakaz. No chyba że ciebie rodzice w pokoju na klucz zamykają i masz założone kraty w oknach.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Wiesz co? Nie wiem jakich ty masz rodziców ale jakiś chorych, powiedz żeby zamiast do kościoła poszli do psychologa. Jak chcą to mogę podać dobre nr. 

/e

Wypisz się i po problemie, jeśli są wierzący to ponad wszystko cenią swoje dziecko i uszanują twoje zdanie. 

76561198061193691.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...