Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS

Bizak2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeżeli w złym miejscu pisze to sorry nie ogarniam tego forum

Mam problem, poniewaz mam lagi w grze iss(infestation survivor story [kiedys warz]), na grafice low/off rozdzielczosci 800x600 mam od 10-20 fpsow

Moj PC:

Procek: Intel ® Pentium ® cpu g620 @ 2.60GHz 2.60GHz

RAM: 4gb

64 bit

win 7

karta graf. AMD Radeon HD 6450

Znalazlem na internecie ze w menadzer zadac wchodze i (po odpaleniu gry) w procesach wyszukuje infestation, zmieniam priorytet na niski, szukam punkbustera i zmieniam priorytet na wysoki, no przyznam ze daje te 2 fpsy wiecej...

Sylszalem rowniez o programie game booster, wszyscy go tak chwala, ale slyszalem ze ten program to badziew, zjezdza procka (czyli niszczy), wylacza tylko procesy i tyle, tzn ja tak slyszalem czy to prawda nie wiem (prosze o odpowiedz o tym programie, ale osoby zaawansowane, ktore sie znaja na tym, a nie osobe ktora napisze ze jest dobry i jej pomogl)

Advanced SystemCare- slyszalem ale nie znam tego programu.

Opublikowano

Jaki komputer masz proc karta ram itd Skoro na tej rozdzielczości masz tyle to musisz mieć słabego kompa . Ja na low mam 29/30 fps

­

Opublikowano

Jaki komputer masz proc karta ram itd Skoro na tej rozdzielczości masz tyle to musisz mieć słabego kompa . Ja na low mam 29/30 fps

Juz podalem (miss click i zawczesnie wrzucilem post) Moim zdaniem moj komputer nie jest slaby, tzn jest, ale nie az tak, zeby taka gra mi chodzila tak slabo, Ta gra nie jest zoptymalizowana wiem o tym, ale zauwazylem ze wiekszosc osob ktore maja karte graf. z geforc'a(czy jak to sie tam pisze) Chodzi im plynnie, a moj radeon nie ogarnia, dlatego nie polecam nikomu radeona :)

Opublikowano

Mam 

Intel core 2 duo e5400 2,7ghz x2

2GB ram

GTX 260 216 sp golden sample 448bit

win 7 

rozdziałka  1280x1024 + antyaliasing + FXAA

na low i wycągam 40-45 fps w miastach. Priorytet iss na wysoki a pb nie ruszam.

Spróbuj tez dać na wysoki. Przeczyść komputer z kurzu, rejestr ccleanerem.

Opublikowano

Mam 

Intel core 2 duo e5400 2,7ghz x2

2GB ram

GTX 260 216 sp golden sample 448bit

win 7 

rozdziałka  1280x1024 + antyaliasing + FXAA

na low i wycągam 40-45 fps w miastach. Priorytet iss na wysoki a pb nie ruszam.

Spróbuj tez dać na wysoki. Przeczyść komputer z kurzu, rejestr ccleanerem.

Hmm, Antyaliasing jak jest na off, to chyba zwieksza fpsy a fxaa to co to? Bo nei mam tego w ustawieniach

I najbardziej mnie wkurza to, ze musze na takiej rozdzielczosci grac, nie moge nic przeczytac i nic nie widac...

Opublikowano

Powiem ci żę ja na 600x800 mam 18-25 fps a masz lepszego kompa ode mnie.

Reinstall Warz

Przeczyść kompa CCleanerem a później zdefragmentuj dysk - Najlepiej program Advanced SystemCare bo jeszcze więcej plików możesz wyczyścić, niepotrzebnych

Daj grafike na custom i wszystko na Low, off

Kliknij prawym przyciskiem na pulpit -Catalyst control center -> Gry -> Ustawienia aplikacji 3D -> I daj wszystko na wysoką wydajność( czyli cały suwak na lewo) i odznacz (jeśli masz) "Włącz adaptacyjny antyaliasing"

I nie baw się z PB tylko jak włączysz grę to w menadzer zadań i szukasz ISS w procesach priorytet->wysoki

Narazie tyle jeszcze było tam kilka sposobów o których zapomniałem, później napiszę

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Powiem ci żę ja na 600x800 mam 18-25 fps a masz lepszego kompa ode mnie.

Reinstall Warz

Przeczyść kompa CCleanerem a później zdefragmentuj dysk - Najlepiej program Advanced SystemCare bo jeszcze więcej plików możesz wyczyścić, niepotrzebnych

Daj grafike na custom i wszystko na Low, off

Kliknij prawym przyciskiem na pulpit -Catalyst control center -> Gry -> Ustawienia aplikacji 3D -> I daj wszystko na wysoką wydajność( czyli cały suwak na lewo) i odznacz (jeśli masz) "Włącz adaptacyjny antyaliasing"

I nie baw się z PB tylko jak włączysz grę to w menadzer zadań i szukasz ISS w procesach priorytet->wysoki

Narazie tyle jeszcze było tam kilka sposobów o których zapomniałem, później napiszę

http://imgur.com/stvsg02

Suwak? Nie widze zadnego tak samo "Włącz adaptacyjny antyaliasing"

Opublikowano

Hmm, Antyaliasing jak jest na off, to chyba zwieksza fpsy a fxaa to co to? Bo nei mam tego w ustawieniach

I najbardziej mnie wkurza to, ze musze na takiej rozdzielczosci grac, nie moge nic przeczytac i nic nie widac...

FXAA to rodzaj antyaliasingu rozmywa scenę i wydaje się że mniej ząbkuje, MSAA dodaje kolejne ząbki przez co jest ich coraz więcej a co za tym idzie mniej je widać. W panelu nvidia mogę to ustawić. Niewiem jak z AMD

http://www.hwcompare.com/10311/geforce-gtx-260-216sp-55-nm-vs-radeon-hd-6450-oem-1gb/

Karta przysłaba na Infestation. Polecam kupić coś na allegro z serii GTX 400 - szukaj okazji.

Opublikowano

http://imgur.com/stvsg02

Suwak? Nie widze zadnego tak samo "Włącz adaptacyjny antyaliasing"

A no tak nie zauwazyłem, masz trochę inną kartę graficzną niż ja. Lecz wydaje mi się że gdzieś tam tak czy siak powinny być ustawienia grafiki czy coś

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...