Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym się kierować przy kupnie używanej PS3 ?

Gość Zacieszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam ostatnio ochotę sobie kupić jakąś używaną PS3. Nówka u mnie w Niemczech kosztuje tylko 150€ taniej od PS4 więc się nie opłaca. Nie wiem czym się kierować itd. Która jest dobrze zadbana jaki ma moduł(?) PAL czy NTSC czy coś takiego. Nie znam się na tym więc pytam o rady, które moglibyście mi udzielić. Minimalnie myślę, że chciałbym konsolę z 2 grami, m.in GTA V (jak razem z konsolom nie będzie to sobie kupie bo ta gra mnie bardzo interesuje), CoD BO2, Assassin's Creed 2, Uncharted 1 lub 2, może jakaś FIFA albo jakiś Need For Speed, a jak już God Of War 1 i 2 to już byłbym w niebie. Nie mam dużego budżetu. Chciałbym jak najtaniej (okolice 40-50€). Wymagania co do dysku to od 40GB w górę. Zamawiał bym na:

http://www.ebay.de/sch/Konsolen-/139971/i.html?_from=R40&LH_ItemCondition=3000&_udlo=&_udhi=60&Plattform=Sony%2520PlayStation%25203&_nkw=&_sop=15&_dcat=139971&Modell=PlayStation%25203%2520%252D%2520Slim&_pgn=2&_skc=50&rt=nc

Jeżeli chodzi o znaczenie jakiegoś słowa to walcie do mnie.

Znalazłem taką

http://www.ebay.de/itm/Playstationn-3-Mit-25-Spiele-/301190855874?pt=DE_Konsolen&hash=item46205fbcc2

25 gier i 10€ trochę dziwne, ale cóż.

Mam pytanie jeszcze co do samej konsoli.

Czy jest w niej jack 3,5 żeby słuchawki podłączyć, czy jest jakieś Playstationowe wejście pod nie ? Słuchawki jakie mam Razer Kraken i dlatego się pytam, bo nie mam zamiaru kupować innych słuchawek pod samą konsolę.

Neu - nowy

Defekt - chyba każdy zrozumie

Gebraucht - używany

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Sorry ale ja niemiecki, to miałem z 15 lat temu w szkole podstawowej i już kompletnie nic nie pamiętam, dokładnego kursu euro też nie znam i z czystego lenistwa nawet nie będę sprawdzał.

Na co zwracać uwagę przy kupnie? Przede wszystkim nad cichą pracą konsoli, w żadnym wypadku nie kupuj konsoli, która od momentu odpalenia chodzi głośno lub wiatraki wchodzą na szybsze obroty po chwili pracy.

Odpuścił bym kupno Classica, są to najbardziej awaryjne modele a w szczególności pierwsze dwie generacje. Najlepiej brać coś z Slima od modelu CECH-25xxA w górę. Ewentualnie Super Slim 500GB,  jak taniej C i wyjdzie kupno wersji z pamięcią Flash 12GB + dokupienie dysku to też taka opcja jest fajna.

To chyba tyle....

Jeśli chodzi o podłączenie słuchawek, to się da... ale sama konsola nie powiada takowego "złącza słuchawkowego" jedyna opcja to podłączenie słuchawek do przejściówki 2xRCA + kable AV z zestawu z konsolą, drugą opcją jest podłączenie słuchawek do TV.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Kurs euro to około 4,16-4,25 (zależne od kantoru).

A co powiesz na taką ?

http://www.ebay.de/itm/Playstation-3-Slim-320-GB-Mit-2-Controllern-Spielen-Move-Nur-3-Tage-/291153096876?pt=DE_Konsolen&hash=item43ca13b0ac

Wal do mnie jak jakiegoś słowa nie znasz, przetłumacze :P

Jest ich sporo, tylko nie wiem którą brać. Znalazłem jedną tylko z podanym tym modelem i to był ten dobry(co ty podałeś)

http://www.ebay.de/itm/Playstation-3-160-GB-Slim-mit-einer-Menge-Extras-/261483895960?pt=DE_Konsolen&hash=item3ce1a79c98

A tak btw. skąd mam wiedzieć jak głośno chodzi konsola skoro jej nie mam ? Niemcy są duże, a najbliższe miasto które znalazłem na tych aukcjach jest oddalone o 430km ode mnie.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Poszukaj jakiejś slimki z numerem 21XX, powinno być więcej a nie mają usterek z napędem, zasilaniem jak w modelach 25XX ^^

Opublikowano

A macie może Black Ops'a 2 ? Chciałbym wiedzieć ile tam ludzi gra na PS3. Jeżeli powyżej 15k to jest z kim grać :P.

To hajs trzeba zbierać. Za 2 tygodnie gdzieś już będę miał PS3 w domu. Polećcie też jakieś gry. Jeszcze 1 pytanie. Jak się nazywa ta przejściówka do podłączenia słuchawek?

Opublikowano

A macie może Black Ops'a 2 ? Chciałbym wiedzieć ile tam ludzi gra na PS3. Jeżeli powyżej 15k to jest z kim grać :P.

To hajs trzeba zbierać. Za 2 tygodnie gdzieś już będę miał PS3 w domu. Polećcie też jakieś gry. Jeszcze 1 pytanie. Jak się nazywa ta przejściówka do podłączenia słuchawek?

Gram codziennie, jest masa ludzi na serwerach.

A mógłbyś tak zaokrągloną liczbę napisać?

Później jak odpalę konsolę to sprawdzę, niby tam jest liczba osób online ale czy faktycznie wyświetla prawidłową liczbę to nie wiem.

819531478353821175209.gif

Gość kamil40013
Opublikowano

Na pewno spytaj się sprzedawcy, czy konsola nie była w naprawie. I czy wcześniej nie cierpiała na YLOD. Wielu ludzi sprzedaje konsole po YLOD nie wspominając o tym w opisie aukcji.

Opublikowano

A co to jest ten YLOD ? Jak coś takiego jak ten ring śmierci to słyszałem, że w slimach to mniej to występuje.

Opublikowano

A waszym zdaniem co jest lepsze do sporego grania x360 czy ps3?

I jak jest z uzywanymi grami na xboxa ? I czy online pass nadal tam obowiazuje bo wyzej ktos pisql ze na ps3 zostalo to zniesione. Bo sobie siedze nq ebayu i widze ze xbox jest ociupinke tannszy.

Gość kamil40013
Opublikowano

Moim zdaniem PS3 jest o wiele lepsze do dłuższego grania.

Weź też pod uwagę to, że obie konsole są prawie tak samo awaryjne, może z wyjątkiem PS3 SS.

UBISOFT zniósł przepustki na gry sieciowe od AC IV wzwyż

EA zrezygnowało z przepustek ponoć we wszystkich tytułach.

Opublikowano

A jak z Rockstar Games ?

Przepustek nie było od R*, i dalej nie ma. Spokojnie możesz pograć w Max Payne 3 czy GTAV, wystarczy konto na socialclub.

Do sporego grania wg. mnie PS3. ;)

Opublikowano
http://www.ebay.de/itm/Sony-PlayStation-3-Slimline-160-GB-Charcoal-Black-Spielkonsole-Spiele-/390849925719?pt=DE_Konsolen&hash=item5b00789257

Znalazłem takiego PS'a, którego no brałbym. 2 dni zostały, tylko nie wiem jak to kupić. To znaczy wiem, ale nie wiem jak dodać środki na Paypal'u. Konta bankowego no nie mam. Jest jakiś sposób na dodanie tych środków nie prosząc mamy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...