Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Locale, root.. pliki terenzo

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem zacząć przygode z tworzeniem serverów prywatnych, wszystko ładnie postawiłem maszyne, mysql działa, itp., ale mam jeden problem nie wiem jak zrobić locale i rooty, abym mógł wejść do gry < nie wiem czy jeszcze cos tam trzeba> robiłem rooty zgodnie z instrukcja rozpakowałem za pomoca jakiegos programu do tworzenia w formacie xml, a nastepnie spakowałem na .eix, .epk. Coś jeszcze musze tam zrobić od strony clienta? Jak tak to co ? Opisze mi to ktoś dokładnie lub pomoże na pw ??

Opublikowano

Tutaj masz poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/781782-jak-postawic-serwer-hamachi-na-plikach-by-terenzo/

Ogólnie to rozpakowujesz root i otwierasz plik serverinfo.py

Podmieniasz IP na swoje, zapisujesz i pakujesz.

Wrzucasz do pack.

Jak serwer nie działa to jeszcze ściągasz Launcher Hamachi z tematu z plikami i edytujesz IP w serwerimfo.py

Opublikowano

Rooty mam rozpakowane, lecz nie moge ich spakować bo mi jakiś błąd systemowy się pojawia, resztę myślę, ze mam ok .

Opublikowano

Nie działa mi właśnie ten program do pakowanie ...

Spakuje ktoś mi ? Link niżej .

xxx

O takie rzeczy prosimy tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/630169-szukam-kogos-kto-mi-rozpakujezapakujeedytuje-pliki-clienta/

Nie dodałeś skanu do pliku, 1H.

Użyj tego pakera:

http://www.mpcforum.pl/topic/983693-dl-eternexus-packer-do-clienta/

Specjalista
Opublikowano

hmm,masz pliki Terenza ? Jak tak pobierz rozpakowane root-y z jego tematu i zobacz czy bd działać. 

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

hmm,masz pliki Terenza ? Jak tak pobierz rozpakowane root-y z jego tematu i zobacz czy bd działać. 

Ale trzeba je spakować....

Specjalista
Opublikowano

no tak... Ale musisz pobrać te z tematu terenza,i spakuj np epackiem o Terenza lub nexusem ...

graphic.png

Opublikowano

Ok, mam zrobiona maszyne itp. i abym mogl polaczyc sie z serverem przez clienta wystarczy, ze pobiore te rooty, spakuje i wrzuce? + launcher ? ;d

Sry, ale 1 raz robie server

Specjalista
Opublikowano

w root musisz edytować serverimfo.py.

Launchera nie musisz mieć,odpalasz plikiem metineth.exe

graphic.png

Opublikowano

Zmianilem ip w serverimfo.py. wszedzie z koncowka .100 i teraz jak odpalam metka to mam kanały NORM tak jak bym dzialaly, lecz mam caly czas " Błąd podczas łączenia z serverem", Wiesz moze dlaczego ? < maszyne postawilem nic w niejnie zmieniajac >

Opublikowano

Tak

czy ten blad przy auth ma cos wspolnego ?

D1pbU6G.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...