Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy bo już sam nie wiem, PandoraMT2.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z Kamer Modem a mianowicie gdy pobrałem kamer moda wypakowałem go osobno (nie od razu do głównego metka) i dodałem wszystkie pliki oprócz packi i Lib (wcześniej dawałem wszystkie ale to nic nie dawało) I chodziło mi głównie aby tepnąć kolegę na Pustynie Wygnańców mapka od 150(lvl) PandoraMt2.pl Mam lvl 160 on 140 wiec dołączył do pt gdy sie teleportowałem na mapkę i po załadowaniu paska widziałem dalej pasek, czat,i niektóre skille lecz postaci nie widziałem ale za to widziałem pt to chciałem przywołać go do mnie lecz nic się nie działo na innych mapkach i w żadnym innym miejscu też nic nie mogłem go przywołać. I w tym tkwi mój cały problem. Gdyż jak juz pisałem up to postanowiłem poszperać trochę w metinie i dodałem do moda 4 pliki npc2.eix NPC.eix NPC2.epk i NPC.epk i był to już lekki postęp gdyż jak już sie przenosiłem (on był w pt) to miałem podobnie lecz widziałem juz moją postać (znaczy się cień a mapy i nic w okół nie. I proszę was o pomoc bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć, 1.Dlaczego tak jest że nie moge go do siebie przywołać w żadnym miejscu.  2. Dlaczego mam tak rozmazany i skaczący ekran po przeniesieniu siebie samego  3. I czy to zależy od czegoś innego jakiegoś pliku.

Wiem że ogły być takie tematy lecz na google nie mogłem znaleźć tego co mi odpowiadał więc postanowiłem się tu zapytać.

Kiedyś miałem moda 2011 wszystko pięknie normalnie przywoływałem wszystko było jak na normalnym metinie a teraz juz widzę że jest to trochę do bani nie obrażając producentów jak i innych graczy. Szacunek za włożoną prace i czas.

Server Pandoramt2.pl

Opublikowano

Ok zrobiłem to jak pisałeś ale mam problem z mobami na Pustyni Wygnańców ale na DOlinie juz sa Nie moge przemieszczać się lwem dzikiem ipt. tylko konno (ale wystarczy)

Dlaczego nie moge przyciągać graczy do siebie gdy przejde gdzies dalej lub na inna mapke to gdyn daje przywolaj to nic sie nie dzieje u mnie i u niego.Prosze o pomoc w tych kwestiach . I nie wiem kto dał rozwiązany

Opublikowano

To powiedz mi czemu nie wypakowałeś do clienta tego moda :P?

Instalujesz clienta PL'a, patchujesz i wypakowujesz moda.

Instalujesz te mapki:

http://www.mpcforum.pl/topic/1138369-pandoramt2-mod-nowe-mapki/

Odpalasz przez moda.

Wszystko powinno śmigać.

Jak źle napisałem to wytłumacz jakoś inaczej o co ci chodzi.

I już ci piszę, że będzie go wywalać, ponieważ dałem plik index z klienta Pandory co może gryźć się z tym w kliencie PL'a. Chyba że, użyje pliku z klienta PL'a i do niego doda wpisy tak jak jest w instrukcji w pierwszym poście.

Ok zrobiłem to jak pisałeś ale mam problem z mobami na Pustyni Wygnańców ale na DOlinie juz sa Nie moge przemieszczać się lwem dzikiem ipt. tylko konno (ale wystarczy)

Dlaczego nie moge przyciągać graczy do siebie gdy przejde gdzies dalej lub na inna mapke to gdyn daje przywolaj to nic sie nie dzieje u mnie i u niego.Prosze o pomoc w tych kwestiach . I nie wiem kto dał rozwiązany

Po 23.04 Kamer zmienił w modzie ścieżki plików. W folderze mod odszukaj plik npclist.txt , wytnij go i wklej mod\locale\pandoramt2, jeżeli faktycznie wszystko poprawnie wcześniej wykonałeś to mapy powinny już działać na modzie.

Na serwerach 2012/13 nie działa w modzie opcja przywołania członka grupy. Przejrzyj tematy w których pisałem, w którym wypisałem sposoby teleportacji.

@edit: Dla pewności sprawdziłem paczkę czy działa na kliencie Pandory i PL'a na modzie 2012SF 29.04.2013, i wygląda to następująco;

Na spatchowanym kliencie Pandory wszystko działa bez zarzutów, wszystkie 3 mapki.

Na spatchowanym kliencie PL'a, dodałem wpis do oryginalnego "index" - na DŚ kolory mapy są jakieś intenstywniejsze, na katach widać jedynie moby które są wymieszane, PW działa lecz summa summarum wywala klienta, więc polecałbym wrzucać moda do klienta Pandory.

PS. Chyba jednak nagram filmik jak kopiuje się pliki z paczki i wkleja, aby wszystko działało :D

Pozdro.

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Zrobiłem dobrze mapki działają moby sa ale widac czeste klatki jak sie przeniose na Doline Katakubmy lub Pustynie Ale da sie wytrzymac i za to dziekuje wszyskto pieknie dziala.

Mam takie pytanie czy nie ma jakiegos osobnego moda do teleportacji Taki osobny ? Nie ma zadnego obejścia bo tepanie dalej nie działa a najbardziej mi na tym zależy. Za Pomoc bardzo dziekuje.

Opublikowano

Mam problem a nie bede otwierał nowego tematu gdyż już dam zeby bot expil mi na koncie i daje Auto Login gdy mnie wywali to jest fajnie wybiera postać pasek logowania rusza i nagle widze czat napisy a nie widze nic po za tłem z logowania Nie wiem czym to jest spowodowane lecz proszę o pomoc. Moze to byc spowodowane przez aktualne mapki lub źle podmieniony plik?

Opublikowano

Gdy to się dzieje masz może aktywną opcję "Aktywuj prędkość ataku"? Zrobiłeś może przypadkiem jakiegoś screena gdy to się stało? Według mnie tego właśnie może być przyczyna.

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Ja tylko daje automoba wh potki dropa i autoexp zeby sam expil juz i tyle przed wejsciem daje auto login wybieram numer postacii wybieram postac i zostawaim gdy wracam patrze i slysze ze expi ale strasznie gra sie laguje przez ten problem z paskiem logowania nic innego nie wlaczam bo nie potrzebne

Opublikowano

Interpunkcja i wszystko byłoby okej, a tak to nie da się nic zrozumieć z twojej wypowiedzi, tylko to że nawalone masz wiele opcji moda przez co prawdopodobnie net nie nadążą i wywala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...