Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno ram/procesor

lolo109

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie.Otóż komp mi troche muli gdy włącze gre i chce zminimalizowac i zacina sie w grach typu gta4/aion/niektóre gry na steam  (duży otwarty świat oraz dużo szczegułów) i chce sie pozbyć tego problemy i chce dokupić procesor lub ram (chciałbym obydwa lecz fundusze niepozwalaja :(  ) i chce sie dowiedzieć od was kupno czego podniesie mi bardziej wydajnosc(w grach mi najbardziej zależy).

Posiadam procesor : AMD Athlon64 Processor 3200+  2.01GHz (czytałem ze Intel najlepsze)

Oraz ram: 1GB DDR2(ddr2 ponieważ procesor nieobsługuje ddr3 a moja płyta główna ma 2 miejsce na ddr3)

Teraz powstaje pytanie: Co bardziej mi podniesie wydajność??

Pozostałe info o kompie:

Windows 7 Ultimate SP1

Karta graficzna : Sapphire Radeon HD 7750 2GB

PS:najlepiej aby cena nieprzekraczała 350/400zł i nieużywane  :/   milewidziane niższe ceny :D

Opublikowano

Podaj dokładny model płyty głównej, na pewno trzeba dorzucić RAM, generalnie zmiana CPU wiele nie da, ja tutaj bym zbierał na nowy zestaw procek + płyta + ram DDR3

Opublikowano
http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S%20UCC/index.pl.asp?cat=CPU

Tu masz listę obsługiwanych CPU, z tego co widzę jest kilka wersji, ty masz prawdopodobnie tą z gniazdem AM2 czyli wkładasz jakiegoś Athlona 64

Dorzuć pamięci RAM do 2x1 lub 4x1/2x2GB najlepiej DDR3 skoro masz obsługę takich pamięci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...