Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pamięć, chłodzenie.

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje wymienić chłodzenie, bo z podstawowym od intela przy wymagających grach daleko na zajadę do tego ram bo troszkę ścina.Sprawa jest taka.Mam obudowę mini, więc nie jest w niej za dużo miejsca jest tak ok 15/16 cm miejsca od procesora do klapy, więc za bardzo monstrualne chłodzenie nie może być bo po tym co widziałem na allegro z chłodzeń spartana za 70 zł to trochę to duże i mam obawy już.Do tego jakiś ram DDR2 (2x2 GB).

1.Ram zżera dużo watów ?.

2.Cena chłodzenia i kości ram nie ma być za duża tzn. fajnie jak by się znalazły obie części do 100 zł oczywiście osobno.

Yyy.... Socket LGA775 zapomniałem dopisać.

Opublikowano
http://www.ceneo.pl/18018476

Chłodzenie, RAM obojętnie jaki DDR2 będzie działać, zobacz pierw ile masz RAMu w PC i ile slotów na niego w płycie, jak chcesz lepsze chłodzenie, to możesz dopłacić do Fortisa, bo RAM i tak nie wyjdzie 100zł.

RAM praktycznie nic nie bierze, i na 90% ścinki w grze nie są spowodowane złymi kościami, a czym innym.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Bierz spartana ale używanego, tam nie ma co się zepsuć a swoje zadanie spełni. Poniżej 50 zł dostaniesz. Co do pamięci RAM, jak masz 2 sloty to proponuję kupić od razu 2x2GB w zestawie, obojętnie jakie DDR2 na allegro

Opublikowano

Jak najwięcej, najlepiej tyle ile masz teraz, ale gdyby było za dużo (np. płyta by nie obsługiwała) to taktowanie powinno samo zrzucić się na mniejsze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...