Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem XenoxMT2

tomi344

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z serwerem XenoxMt2, a mianowicie nie mogę połączyć się z ich stroną nie wspominając już o wejściu do gry(na innych komputerach nie ma tego problemu !). Nie wiem w czym leży problem dlatego też piszę z zapytaniem czy miał ktoś podobny problem i jak się z nim uporał bądź czy ktoś wie gdzie leży przyczyna mego problemu i jest w stanie pomóc. Dodam także że miałem już wcześniej taki sam problem z innym serwerem ale wtedy to olałem i przestałem pogrywać :). Z góry dzięki za pomoc.

Dodam także że dzwoniłem na infolinie dostawcy internetu w celu zmiany MTU i sprawdzenia czy firewall routera jest włączony ( nie był i  nie jest), po zmianie MTU nadal nie mogę się połączyć ze stroną jak i z serwerem.

Opublikowano

Coś musi ci blokować połączenie z serwerem.

Wyłącz antywirusa, zaporę i sprawdź ponownie.

Przeskanuj system w poszukiwaniu wirusów i przeczyść CCleanerem.

Wyczyść cookies w przeglądarce.

Opublikowano

Wszystko co napisałeś robiłem już kilkukrotnie, a także zresetowałem router do ustawień fabrycznych. Dodam bo widzę że nie napisałem wyżej że wcześniej wszystko narmalnie się łączyło. Nawet na sformatowanym komputerze który jest "goły" nie mogę się połączyć.

Pytanie do użytkowników DLS TP - Jak zmienić i gdzie MTU routera ponieważ podejrzewam że w tym leży cały problem. Router to CellPipe 7130

Opublikowano

Ja nie mam zamiaru rezygnować z xenoxa ponieważ to nie jest dla mnie strata czasu bo i tak wchodzę "na gry" pod wieczór jak nie ma nic do roboty. Ale coś czuję że będę przymusowo musiał zrezygnować dzięki mojemu cudownemu routerowi ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...