Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące szkoły średniej :>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z tej strony gimbus Damian aka wilku. Chciałbym się spytać jak to wygląda ze szkołą średnią i co najlepiej wybrać, jaki profil itp.

Pani nam mówi, że opłacalna jest zawodówka ale nie chcę mi się w to wierzyć ponieważ w każdej ofercie na prace piszę wykształcenie min. średnie albo wyższe. I jaki kierunek jest teraz najbardziej opłacalny?  proszę propozycje

Z góry dziękuje.

76561198061193691.png

Opublikowano

liceum profil humanistyczny XDDDD

Czy nawet to każdego śmieszy? Wybór dobrej szkoły by potem można było żyć normalnie jest śmieszne? True story bro... 

76561198061193691.png

Opublikowano

Teraz zawód jest w cenie. Papier możesz zawsze zrobić. Możesz oba połączyć i iść do technikum.(matura i egzamin na technika) Dla mnie i tak zeta lepsza ze względu na to, że masz 3 letnią i jest to sam zawód. Później masz jeszcze chyba roczną lub dwuletnią uzupełniającą i możesz zdawać maturę. Ja żałuję, że tak nie zrobiłem.

Opublikowano

A co myslicie o technikum informatycznym i później studia zaoczne ?

No właśnie tak myślę, informatyczne potem polibuda na kierunek programisty javascript i może bym się dostał do dobrej i opłacalnej pracy na WSK Rzeszów do programowania maszyn SNS.

76561198061193691.png

Opublikowano

Ja jestem w liceum na profilu biologiczno-chemicznym, wydaje mi się, że to jest profil z przyszłością, ale jakby nie patrzeć po zawodówce masz od razu zawód (mechanik, informatyk itd...) Po liceum musisz jeszcze się dokształcać i dopiero jak zdobędziesz odpowiednią wiedzę możesz szukać pracy. ;) Czasami żałuję, że nie poszłam do zawodówki, serio. Albo technikum... 

Opublikowano

A co myslicie o technikum informatycznym i później studia zaoczne ?

Propsuję. Jeśli ze studiami to jasne! :)

Ja polecałbym technikum informatyczne.

Sam idę w tym kierunku...

Przed tym polecałbym przebrnąć przez internetowe kursy:

• C#
  • C++

Jeśli nie wybierasz się na studia to nawet nie myśl o pieniądzach po tym technikum. Po drugie - nie będziesz miał C# ani C++ w technikum bo tam z programowania może zahaczysz leciutko. :)

Opublikowano

Wszyscy tak chcecie na tę informatykę, ale nie zapominajcie, że na ten kierunek idzie bardzo dużo osób, może jest i to przyszłościowy zawód, jednakże później będą potrzebować tylko tych najlepszych, także kilkuletnie studia są tutaj nieuniknione ;d. Każdy kierunek ma przyszłość, gdziekolwiek pójdziesz i będziesz mieć chęci, to sobie poradzisz i osiągniesz coś w życiu. Tutaj nie chodzi o to na jaki zawód pójdziesz, bo równie możesz kończyć technikum informatyczne a iść na studia w całkiem innym kierunku, bo np to Ci się nie spodoba, nie poczujesz się w tym dobrze ;>. Tutaj decyzja powinna należeć do Ciebie, w czym byś się najlepiej czuł :).

Gb2zMZi.png

Opublikowano

@up

Nie zdam technikum, zostanę pro hakjerem, włamię się do pentagonu wyrwę wszystkie informacje i sami będą mnie chcieć kappa<3

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ja jestem w liceum na profilu biologiczno-chemicznym, wydaje mi się, że to jest profil z przyszłością, ale jakby nie patrzeć po zawodówce masz od razu zawód (mechanik, informatyk itd...) Po liceum musisz jeszcze się dokształcać i dopiero jak zdobędziesz odpowiednią wiedzę możesz szukać pracy. ;) Czasami żałuję, że nie poszłam do zawodówki, serio. Albo technikum... 

W zecie nie ma informatyka  :huh:

NOSZ KURWA NIE WIERZE, WAŁKOWANE TYLE RAZY,

CHCESZ IŚĆ NA STUDIA? -----> LICEUM

CHCESZ ZAWÓD I BYĆ MOŻE W PRZYSZŁOŚCI IŚĆ NA STUDIA? ------> TECHNIKUM

CHCESZ ZAWÓD ------> ZAWODÓWKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...