Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podłączyć PS3 do plazmy?

VaBa20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc mam plazmę Prosonic, PS3, kabel chinch, przejściówkę euro i kabel hdmi. Jak mam podłączyć żeby działało? ;d

Opublikowano

Jeżeli chcesz jakoś HD lub dla innych przypominającą HD, musisz konsolę podłączyć przez HDMI do telewizora. Generalnie wszystko jest z automatu robione przez konsolę, ale w razie czego zajrzyj do instrukcji. Wszystko jest wyjaśnione.

Opublikowano

Podłączyłem, problem, że obraz jest na pół telewizora i nie ma dźwięku w grach, a w menu jest ;d

Łączę przez HDMI

Opublikowano

Podłączyłem, problem, że obraz jest na pół telewizora i nie ma dźwięku w grach, a w menu jest ;d

Łączę przez HDMI

To poszukaj w ustawieniach systemu PS3 coś o rozdzielczości, ekranie. Nie pamiętam co to było ale wiem że na niektórych telewizorach źle działa jedna opcja włączona. ( nie pamiętam która bo nie mam pada pod ręką )

Opublikowano

To poszukaj w ustawieniach systemu PS3 coś o rozdzielczości, ekranie. Nie pamiętam co to było ale wiem że na niektórych telewizorach źle działa jedna opcja włączona. ( nie pamiętam która bo nie mam pada pod ręką )

Ale ja musiałem grzebać w ustawieniach tv żeby włączyć w jakimś P I P i było można wziąć Off, miniaturkę ekranu PS3 i tą na pół ekranu, wziąłem na pół ekranu ;d

EDIT: Dzięki, dźwięk zrobiłem, problem tylko w tym, że obraz wyświetla się na połowie ekranu tylko, da się go jakoś powiększyć? ;d

Opublikowano

Ale ja musiałem grzebać w ustawieniach tv żeby włączyć w jakimś P I P i było można wziąć Off, miniaturkę ekranu PS3 i tą na pół ekranu, wziąłem na pół ekranu ;d

EDIT: Dzięki, dźwięk zrobiłem, problem tylko w tym, że obraz wyświetla się na połowie ekranu tylko, da się go jakoś powiększyć? ;d

Weź instrukcje obsługi TV i wyłącz Picture in Picture...

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Weź instrukcje obsługi TV i wyłącz Picture in Picture...

Ale ja mam tv z dani i jest po angielsku wszystko, nie wiem czy mam nawet instrukcje, bo był on używany...

Edit: Tam było Off i mogłem PIP / DW / DVD więc wziąłem DW, bo to jest na pół ekranu, a nie ma takiego na cały ekran...

Opublikowano

Musisz ustawić najwzywaczajniej źródło obrazu. Przycisk "source" na pilocie i wybierasz HDMI do którego podłączyłeś konsolę.

Opublikowano

Mhm... wy mnie nie rozumiecie, bo podłączę ps3 do tv, wyłączam dekoder i wchodzę w Menu - Function - PIP - Off/DW/PIP - Jeden w dół i biorę HDMI i mi się robi obraz na pół strony (DW), na PIP jest miniaturka, a na Off nie ma żadnego obrazu ;d

Opublikowano

To spróbuj zresetować ustawienia dźwięku i obrazu w konsoli.

Podczas włączania konsoli przytrzymaj power przez około 5 sekund, powinieneś usłyszeć piknięcie i konsola powinna zresetować ustawienia, być może faktycznie masz coś źle ustawione w konsoli.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

a może zamiast Wejście HDMI na główny włączasz -Wejście DW/PIP ?

76561198033711010.png

Opublikowano

To spróbuj zresetować ustawienia dźwięku i obrazu w konsoli.

Podczas włączania konsoli przytrzymaj power przez około 5 sekund, powinieneś usłyszeć piknięcie i konsola powinna zresetować ustawienia, być może faktycznie masz coś źle ustawione w konsoli.

Już tak robiłem i to nie coś w konsoli, bo teraz sprawdzałem na TV wujka (plazma samsung) i obraz był na cały ekran, ale tam był na polocie Scoure i wybrałem HDMI3, a ja od swojego tv nie mam pilota, mam od dekodera i muszę w guzikach tv ustawiać, dźwięk jest i wszystko tylko, że ten obraz jest na pół ekranu...

a może zamiast Wejście HDMI na główny włączasz -Wejście DW/PIP ?

Nie wiem, nie miałem tam HDMI tylko jak już mówiłem DW/PIP/Off, wziąłem DW i w DW wziąłem opcję żeby kablem HDMI odtworzyło...

Opublikowano

Kabel HDMI się kłania :) Jak podłączysz to włącz konsole i trzymaj guzik równe 30 sek do kolejnego pikniecia. Wtedy załapie obraz i git :D 

Opublikowano

Kabel HDMI się kłania :) Jak podłączysz to włącz konsole i trzymaj guzik równe 30 sek do kolejnego pikniecia. Wtedy załapie obraz i git :D

Czytaj moją poprzednią odpowiedź, bo robisz tylko zbędny spam...

Mógłby mi ktoś pomóc z tym na skype bądź gg? skype - radziukc gg - 36004136

Za pomoc dam duuużo lajków ;x

Opublikowano

Nie wierzę w to, że akurat Twój telewizor nie pozwala normalnie zmienić narzędzia do odbioru sygnału. Ja mam(co prawda LCD), kumpel ma plazme i posiadamy dekodery, i jakoś mogliśmy oraz nadal możemy wybrać narzędzie. Spróbuj nawet ręcznie przy telewizorze to zmienić. BTW. dlaczego przez dekoder to odpalasz?

Opublikowano

Prosonic Model NO.: DM37

@2UP, ja wyłączam dekoder i w ustawieniach tv ustawiam, a tam jest Scoure tylko w DW, a DW robi obraz na pół ekranu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...