Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Skrypt Time Printer v1.1 [Skript 2.12]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, dzisiaj publikuję skrypt na odliczanie czasu w formacie hh:mm:ss lub mm:ss, zależnie od tego jak to sobie ustawicie. Skrypt wykonany w 100% przeze mnie, jest co prawda troszkę zawiły i da się go skrócić, ale nie mam już na to siły i chęci (czeka mnie pisanie minigame ._.).

Tak więc nawet nie będę tłumaczył co tam trzeba ustawić, kto umie angielski ten sobie przeczyta jak poprawnie ustawić opcje (mimo, że jest to pisane pseudo angielskim).

Najważniejsze info to chyba tylko to, żeby po ustawieniu opcji i wejściu na serwer, wpisać komendę /rose - start konwertowania czasu do wybranego formatu, jeśli nie ustaliłaś/eś wcześniej zmiennej z której chcesz pobierać wspomniany wcześniej czas, to po prostu przed użyciem komendy /rose, użyj /rose reset - wszystko wgra się na domyślnych ustawieniach. Żeby wyświetlić sobie przekonwertowany czas, popatrz jaka zmienna jest ustawiona do opcji "output" i wklej ją sobie gdzieś do swojego innego skryptu. (przypominam o znakach "%" w stosowaniu wyrażeń - przykład "%{zmienna}%") Z ważnych rzeczy warto wiedzieć, że klikając prawym przyciskiem myszy trzymąjc różę, dodajemy 10 minut do naszej zmiennej "var" ustawionej w opcjach, natomiast lewy przycisk myszki powoduje analogicznie odjęcie 10 minut z owej zmiennej.

Główna rola tego skryptu to implementacja do scoreboarda na serwerach minigames : P

Wygląda to mniej więcej tak:

ir-tmhyfihsseikeslejdhp.jpg

No to czas na kod, prawda?

http://pastebin.com/raw.php?i=RgEDNSiA

Aśem rozpisał, huehuehue. Podziwiam tych, którzy wytrwali do końca, a w szczególności tych, którym ten skrypt się przyda. Naprawdę, większość pewnie przejdzie obojętnie przez ten temat bo nawet nie będą wiedzieli co z tym fantem zrobić.

Tym razem bez stopki, bo już wystarczająco "opcji" tam nabazgrałem.

Jakby ktoś był ciekawy to tak, ten temat również został założony przeze mnie.

Pozdrawiam i życzę miłej pracy z powyższym skryptem  B) 

417711489342956987022.png

Opublikowano

No ciekawe, lecz tak czy siak będę raczej używał opcji %now%, krótsze, no ale trochę gorszę. ^^

Tak się zastanawiam, dlaczego wszystkie opcje są pisane po angielsku, ale to tam nic ważnego.

Opublikowano

No ciekawe, lecz tak czy siak będę raczej używał opcji %now%, krótsze, no ale trochę gorszę. ^^

Tak się zastanawiam, dlaczego wszystkie opcje są pisane po angielsku, ale to tam nic ważnego.

Publikacja skryptu była najpierw na dev.bukkit.org, poza tym skrypt pisałem na prośbę jednego z tamtejszych użytkowników.

Dość się męczę zawsze z moim pseudo angielskim więc już siły na polskie tłumaczenie nie ma, w filmikach na yt z resztą też ostatnio tylko po angielsku piszę.

Główna rola tego skryptu to implementacja do scoreboarda na serwerze minigames : P

ir-tmhyfihsseikeslejdhp.jpg

A tutaj taki przykład jak to wygląda.

Opublikowano

Ile worków piasku musiałem wnieść na górę żeby napisać ten skrypt ?Jesteś taki zmęczony a czeka Cię jeszcze mini game !

Nic nadzwyczajnego.

Opublikowano

Ile worków piasku musiałem wnieść na górę żeby napisać ten skrypt ?Jesteś taki zmęczony a czeka Cię jeszcze mini game !

Nic nadzwyczajnego.

Po MPC się w sumie nie spodziewałem zbytniej euforii na widok tego skryptu.

Co do minigame, dokładniej "infected" .. No cóż, chyba jednak nie warto tu niczego publikować.

W końcu wy tak lubicie jak wam robią tematy z gildiami, a jak to przeróbka kodu fusha czy seripa to nawet jeszcze lepiej.

No i na koniec odniosę się do tych worków piachu, które jak to napisałeś "musiałem wnieść" - no współczuję, naprawdę. Tragedia.

Nie dość, że pisać nie umiesz to jeszcze wór zimnioków musisz tachać, olaboga.

Wiesz.. praca na komputerze też wykańcza, jak się siedzi całą noc żeby napisać kilka większych skryptów to się później nie ma siły tłumaczyć lemingom co do czego służy.

PS: Nie wysiliłeś się z tym komentarzem, liczyłem chociaż na jakąś konstruktywną krytykę.

Opublikowano

Po MPC się w sumie nie spodziewałem zbytniej euforii na widok tego skryptu.

Co do minigame, dokładniej "infected" .. No cóż, chyba jednak nie warto tu niczego publikować.

W końcu wy tak lubicie jak wam robią tematy z gildiami, a jak to przeróbka kodu fusha czy seripa to nawet jeszcze lepiej.

No i na koniec odniosę się do tych worków piachu, które jak to napisałeś "musiałem wnieść" - no współczuję, naprawdę. Tragedia.

Nie dość, że pisać nie umiesz to jeszcze wór zimnioków musisz tachać, olaboga.

Wiesz.. praca na komputerze też wykańcza, jak się siedzi całą noc żeby napisać kilka większych skryptów to się później nie ma siły tłumaczyć lemingom co do czego służy.

PS: Nie wysiliłeś się z tym komentarzem, liczyłem chociaż na jakąś konstruktywną krytykę.

A ja liczyłem na to że nie będziesz szukał formułek w Google.

Siedzenie całą noc przed komputerem to nie praca a zwykłe uzależnienie "zapracowany nastolatku", nie wiem o jakich skryptach mówisz bo rzadko się w tym dziale wypowiadam, jednak jak widzę taką amatorszczyznę to mnie krew zalewa.

Piasek wnoś - "ziemniaki level Hard"

Pozdrawiam :-)

Opublikowano

A ja liczyłem na to że nie będziesz szukał formułek w Google.

Siedzenie całą noc przed komputerem to nie praca a zwykłe uzależnienie "zapracowany nastolatku", nie wiem o jakich skryptach mówisz bo rzadko się w tym dziale wypowiadam, jednak jak widzę taką amatorszczyznę to mnie krew zalewa.

Piasek wnoś - "ziemniaki level Hard"

Pozdrawiam :-)

Amatorszczyzna powiadasz.. Więc wychodzi na to, że wstawiasz komentarz o treści "Nic nadzwyczajnego" nie mając pojęcia czego temat dotyczy, nawet nie wiesz co to skrypt bo "rzadko" się wypowiadasz w tym dziale. Co to ma do rzeczy? Nic, nie wiesz o co chodzi, a wciskasz swoje trzy grosze. Na moje nieszczęście MPC jest przesiąknięte takimi chwastami jak ty, a szkoda bo mogłoby tutaj być o wiele przyjemniej. Z resztą po co ja z tobą w ogóle dyskutuję, ah no tak "hobby" mnie zobowiązuje, mój błąd ;)

@top

Jeśli ktoś ma jakieś sugestie odnośnie skryptu, proszę o post w temacie lub pw.

Również doceniam konstruktywną krytykę, uwaga! Nie mylić z wypocinami pana wyżej.

@down

Taaak, pisałeś taaaaakie skrypty i pluginy. To je udostępnij i porównamy, proszę bardzo.

Poza tym na takie marne prowokacje szkoda mi czasu. Na gównie się zna, ale doczepić się musi.

No i powiedz ty mi.. Co to jest za opinia "Nic nadzwyczajnego." To jest gówno nie opinia. Albo krytykujesz podając co zrobiłem źle, albo nie spamujesz w moim temacie, dotarło? Mam nadzieję, że tak bo nie mam ochoty przekładać na język inwalidów. Bez pozdrowień, chwaście.

A za podbijanie tematu serdecznie dziękuję, tutaj nagroda dla ciebie

pl-rvtgxgfjbsocsuwrzqrj.jpg

@Edit

Po co PW? Nie mam żadnej sprawy do omawiania z tobą, ale jak tak bardzo chcesz ze mną porozmawiać to dalej mi podbijaj temat, może przy okazji kilka % zarobisz :)

Opublikowano

Amatorszczyzna powiadasz.. Więc wychodzi na to, że wstawiasz komentarz o treści "Nic nadzwyczajnego" nie mając pojęcia czego temat dotyczy, nawet nie wiesz co to skrypt bo "rzadko" się wypowiadasz w tym dziale. Co to ma do rzeczy? Nic, nie wiesz o co chodzi, a wciskasz swoje trzy grosze. Na moje nieszczęście MPC jest przesiąknięte takimi chwastami jak ty, a szkoda bo mogłoby tutaj być o wiele przyjemniej. Z resztą po co ja z tobą w ogóle dyskutuję, ah no tak "hobby" mnie zobowiązuje, mój błąd ;)

@top

Jeśli ktoś ma jakieś sugestie odnośnie skryptu, proszę o post w temacie lub pw.

Również doceniam konstruktywną krytykę, uwaga! Nie mylić z wypocinami pana wyżej.

Uuuu... Ktoś się podirytował...

Otworzyłem to twoje nic nie warte "coś" i nie znalazłem tam nic nadzwyczajnego, cóż zapomniałem że jesteś zmęczony i nie masz siły się wykazać.

To klikanie w klawiaturę całą noc...

Biedny Ty...

Pisałem nie takie skrypty / pluginy do tejże gry więc się nie wypowiadaj na temat moich umiejętności

Wyloguj się błagam, chcesz dalej popisać to zapraszam do mojego statusu który jest adekwatny do tego prześmiesznego tematu.

PS. Powinieneś mi dziękować że chociaż podbijam Ci ten temacik :*

@Up 

Zapraszam na pw :-)

@Up Z chęcią sobie podbije :*

Opublikowano

Hehe ktoś miał tu racje "nie publikuj zajeb**tych skryptów" bo oni i tak wolą xxxxx skryptów na gildie drop ale jak już coś innego co wykracza  (mam na myśli mózg) to jest tak: hhyyyyp po co to łatwe to sam bym napisał tylko mi się nie chce <--- taki komentarz to w oczy kole (bez urazy)

A co do skryptu to jak zwykle świetna robota nikt nie publikuje takich skryptów tutaj (za free tylko hajs i $ im w głowach tak jak za jakiś skrypt na gildie za $ błagam -.- )

Powiem tak: Rób co robisz a inne ( o.O wiem nie ma takiego słowa ) pidol*e zostaw i niech będzie na tym forum 122332233 skryptów na gildie a 1 inny :)

Ech DamianPL12 nie krytykuj jak sam nie napisałeś czegoś podobnego (chodzi tu o "hejt")

GJ

Nie ma sygnaturki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...