Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2750

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w nazwie tematu. Jakis dobry komputer dla kuzyna do 2750zl dobrze by bylo gdyby dzialaly na nim najnowsze gry typu watch dogs na ultra=) mysle ze taki budzet wystarczy. Piszcie swoje propozycje na morele lub techplanet. Przepraszam. Za bledy niestety, komorka ma soft angielski bo wczesniejszy zepsulem a alcatel malo znany i cudem ten soft znalazlem.

Opublikowano

Zestaw wack34 wydaję mi się lepszy. ale mi się wydaję że ten zasilacz Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W (SPS-530MPCBEU) jest z czarnej listy:) U kicława jest lepszy procesor. Jak myślicie gdyby był ten gtx 770 i

techplanet.pl/produkty/procesory/intel-core-i5-4570-lga1150-box,38758.html 

da radę? :)

Opublikowano

Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W nie jest z czarnej listy.

Myślę że nieważne który zestaw zamówisz to i tak będziesz zadowolony.

Jak masz dysk ze starego kompa to możesz te 200zł dołożyć do zestawu od @Kicław i kupić GTX 770

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Zestaw wack34 wydaję mi się lepszy. ale mi się wydaję że ten zasilacz Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W (SPS-530MPCBEU) jest z czarnej listy:) U kicława jest lepszy procesor. Jak myślicie gdyby był ten gtx 770 i Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX da radę? :)

Pamiętaj, że należałoby jeszcze dokupić drugą kość RAM-u - ale jeśli i tak dokładasz, to można do lepszej obudowy (200R). 4440 to prawie to samo co 4570 ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Na techplanet.pl ceny poszybowały w górę. Spójrz, podobny zestaw złożony na morele. Nie patrząc nawet, że wrzuciłem do konfigu troszkę słabszy procesor, to i tak jest znacznie taniej:

http://www.morele.net/inventory/info/g1ai0c/

Pamiętaj, że możesz skorzystać z kodów na darmowy montaż lub wysyłkę:

Aby skorzystać z promocji należy:
1. Umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu (klik) i w polu „kod promocyjny” wpisać: 610G30MDLX. Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie.
2. Umieścić w koszyku produkty oraz kartę WiFI ASUS USB-N10 Nano i użyć kodu: E62769W9HD. Koszty wysyłki zostaną zmienione automatycznie.
Opublikowano

Ta 760gtx mi się wydaje że jest podobna wydajnościowo do radeon r9 270x

A te intele BOX to co mają takiego w sobie ?

I mam pytanie czy w obudowie zalman z9 pomieści się to wszystko ? ten gtx770,intel zasilacz itd. ?

Tutaj mój zestaw który złożyłem. Można dozbierać te 300zł spokojnie już, a zestaw będzie wydajniejszy:)

Ale napiszcie mi czy ten zasilacz wystarczy i czy do obudowy wszystko się zmieści i czy płyta główna będzie w sam raz do tego procesora ?

Na takim zestawie uciągnę watch dogs Ultra 2 ?

Tutaj zestaw:

post-1098013-0-99485000-1400394574_thumb.png

Opublikowano

Będzie ok ? Czyli co obudowa będzie pasować do tych podzespołów, płyta główna dobra zasilacz da radę i watch dogs Ultra 2?

Opublikowano

Obudowa pasuje, zasilacz da rade. Watch Dogs wysokie/ultra.

EW. zestaw do OC

http://www.morele.net/inventory/info/ZOtKus/

Jak masz dysk ze starego komputera to wywalasz dysk i wstawiasz GTX 770

Zapomniałem chłodzenia dać

http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fera-2-he1224-spc094-616308/

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

te 'intele box' zawierają chłodzenie, OEM nie posiada chłodzenia, te chłodzenie i tak jest słabe, ale jak nie będziesz podkręcać procka to starczy

Opublikowano

Nie zamierza podkrecac a w starym kompie nic sie nie nadaje.. Dysk ata 250gb wiec nie za bardzo. Watch dogs po wymaganiach spokojnie ultra bedzie.

Opublikowano

Ja proponuje coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/gc2TZH/

Już 8gb, R9 280X, które jest dobre. i5 4440, dobra buda. Może troszeczkę ponad budżet, ale poprosisz tam babcię czy umyjesz auto sąsiadowi.

Skoro sam wstawił za 3200, to chyba dysponuje takim budżetem.

Xeon ma 8 wątków zamiast czterech, gry mogą to kiedyś wykorzystywać (na razie robi to kilka tytułów).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

R9 280xporownywalne do gtx 770. Juz wole tego xenona i gtx 770 =) wyjdzie 3200 a zestaw powinien byc dobry jak na taka cene.

Opublikowano

Nie zawalaj sobie głowy Xeonem. To niepotrzebny wydatek na tę chwilę. To już wolałbym w moim zestawie zmienić płytę na H97 i czekać na Broadwella.

Opublikowano

Oczywiście że tak. No i podstawowy błąd to zakup karty Gigabyte ze względu na piszczące cewki i agresywne profile wentylatorów.

Opublikowano

Propozycja ode mnie:

www.morele.net/procesor-intel-intel-core-i5-3350p-3-10-ghz-bx80637i53350p-lga1155-514969/
www.esc.pl/product_info.php?products_id=41318
www.morele.net/lg-gh24nsb0-rbbb-black-bulk-sata-bez-softu-gh24nsb0rbbb-602337/
www.morele.net/pamiec-kingston-hyperx-8gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl10-dimm-hyperx-blu-khx1600c10d3b1-8g-472796/
www.morele.net/obudowa-zalman-z9-plus-czarna-midi-tower-z-oknem-bez-psu-zalman-gam-kom-z9-plus-418073/
www.morele.net/zasilacz-xfx-atx-core-450w-120mm-80-psu-p1-450s-x2b9-419031/
www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-760-oc-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dp-dvi-box-gv-n760oc-2gd-546589/

(tutaj gratisowy Watch Dogs) 

Otrzymujesz dobrą kartę graficzną, procesor wystarczający na utrzymanie ultra w WD i zasilacz który poradzi sobie z resztą zestawu.

76561198061193691.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...