Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera. Kilka pytań.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się na założeniem serwera metin2, lecz mam kilka pytań odnośnie tej rzeczy.

Pytanie 1.

Czy ten sprzęt uciągnie serwer ? Jak tak to ile max osób i czy bd płynnie chodził.

Posiadam laptopa Samsung R540 jego parametry:

Procek: Intel Core I3 2,54 GHz

Ram: 3Gb

Internet: 2,4 mb/s.

Pytanie 2.

Jakich użyć plików serwerowych. Przeglądałem kilka, ale nie wiem które najlepsze i najbardziej poskładane ;) Dodam, ze serwer będzie Easy. Nie chce hard, albo medium bo dużo ludzi nie lubi grać na tego typu serwerach ;)

Pytanie 3.

Czy za serwer dedykowany się płaci, jeżeli tak to ile i na ile ;). Czy lepiej założyć serwer hamachi. Dodam że ten serwer otwieram na czas wakacji, nie wiem czy będzie otwarty dłużej, no chyba że będzie przynosił dochody :)

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

1. No tak trochę słabo, na hamachi się nie znam ale za dużo to on nie uciągnie(mało RAM przede wszystkim).

2. Pliki terenzo/kociola, czyste od edycji:

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

http://www.mpcforum.pl/topic/652473-pliki-serwerowe-2011-vdi-by-kociol/

3. Tak, kupuje się dedyka(płaci się).

Lepszy jest dedyk, gra więcej osób.

Opublikowano

Dzięki za pomoc, może zdecyduję się na pliki kociola ;). Zdecyduję się jednak na hamachi, bo kasy to niestety tyle nie mam żeby postawić serva dla 4fanu i jeszcze tyle bulić ;) Ramu jak mi się uda to do 4 Gb może dociągnę. Dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Serwer hamachi postawisz to oczywiste ale nie bardzo ktoś pogra na twoim serwie z takimi parametrami :) no może 5-10osob z małymi lagami to jakoś by poszło :D

Opublikowano

W tamte wakacje miałem server hamachi to, akurat zawsze 20 osób było. Był to server easy i zawsze ludu było ;) moze teraz też bd ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...