Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łupy.

Refilu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio z kumplami się nudziliśmy na lekcjach i szukaliśmy jakiejś gry i znależliśmy Plemiona.

Dużo gramy tylko nie rozumiemy dwóch rzeczy, mianowicie o co chodzi z przedmiotami dla rycerza i łupem?

Raz atakuje wioske daje mi po 30-50 łupu a raz mi dało nawet około 1500.

A co do przedmiotów: Czy da się zdobyć przemioty na wioskach opuszczonych/barbarzyśkich?

Więc jak zrobić by dawało te maksymalne ilości typu 1500/2000 łupu na atak?

gcgw.png

Opublikowano

w każdej wiosce są produkowane surowce więc pewnie ktoś tą barbe regularnie farmi i dlatego masz mały łup
a co do przedmiotów to z tego co pamiętam to musisz dużo atakować ryckiem do różnych wioch wtedy te procenty idą w góre przy przedmiotach 

Opublikowano

Może wytłumacze to bardziej po ludzku. Wioska barbarzyńska również ma eko (tartak, kopalnia gliny, i żelaza) i produkuję surowce. Te surowce może grabić każdy gracz, więc one ubywają tak samo jak z twojej wioski gdy budujesz budynki czy kupujesz armię, dlatego gdy ktoś cię uprzedzi lub ty "wyfarmisz" całe surowce łup będzie mniejszy. Jednak limit maksymalnego łupu jaki możesz zebrać zależy od ilości twojego wojska, najwięcej mogą "przenieść" pikinierzy i lekka kawaleria. 

Rycerz może zdobywać przedmioty. Gdy wejdziesz w piedestał będziesz widział ile % brakuje ci do znalezienia przedmiotu. % te rosną w dwa sposoby: 1. Z czasem zwiększają się %, oraz za pokonanych przeciwników. Przedmioty dają bonusy np. o 25% mocniejsi piknierzy. 

Służe radą, a dla potwierdzenia, że sobie tego nie wymyśliłem przesyłam linka do wygranych 100 światów szybkich :) 

http://pl.twtotal.net/ladder/profile.php?userid=48137&s=

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...