Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na długie godziny

mikoz498

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ;)

Szukam jakiejś gry którą bym miał na dłuższy okres czasu :) Mam ok. 200zł do wydania na grę. Nie mam w zwyczaju kupowania gier tylko z singlem, bądź słabym multi. Obecnie posiadam na PS3 GTA V, Grid 2, TLOU i Killzone 3. Myślę nad zakupem CoD Ghosts, bądź Fify 14 (BF odpada, nie podoba mi się mechanika gry).

A wy macie coś do polecenia?  

Opublikowano

Poleciłbym Ci Dragons Dogma Dark Arisen, jednak to jest gra typu RPG w klimatach fantasy, system walki jest bardziej jak z gier typu Slasher. Bardzo przyjemna gra, ale jednocześnie wymagająca jeśli chodzi o hard mode, w sumie jest 9 klas, 3 podstawowe, 3 zaawansowane i 3 hybrydowe, każdy może używać innego ekwipunku, każda klasa ma inaczej dodawane statystyki podczas zdobycia poziomu, inny styl gry, inne umiejętności.

Duży świat, który aż się prosi o przeszukanie go całego wzdłuż i wszerz.  Fabuła tutaj nie jest najwyższych lotów, jednak jest ona nawet fajna. 

Ja jak dobrze pamiętam, mam przegrane jakieś 150 godzin, a nadal jest co robić ;]

Jako takie multi tam jest, jednak polega to na tym, że podczas gry nie jesteś sam. Masz ze sobą swojego własnego Pawn'a (tzw. "pionek"), którego tworzysz na początku gry. Wybierasz mu klasę (nie mogą mieć hybrydowych) wygląd (wzrost, waga, mięśnie, postura itp. mają wpływ na grę np. postać szybciej lub wolniej się męczy itp.) oraz zachowanie np. czy ma chronić Ciebie za wszelką cenę, czy ma brać przeciwników na siebie, czy ma trzymać się z tyłu i atakować z dystansu itp.

Jeżeli masz te 200zł, to szczerze polecałbym Ci zakupić Dragons Dogmę ale z dodatkiem Dark Arisen (nie można kupić postawki i dokupić do niej dark arisen).

Za jakieś 50-60zł można ją dostać bez problemu.

Jeśli jeszcze nie masz, może zastanów się nad kupnem PS+, usługa na rok kosztuję koło 170zł (jakieś 15zł miesięcznie) a sporo gier dostajesz. W tym miesiącu na PS3 jest Payday 2 oraz Puppeteer (który niedawno utrzymywał się na poziomie 120zł), oraz gry roczne, jest to Uncharted 3 oraz LittleBigPlanet Karting. Chyba w rocznych coś jeszcze jest ale nie pamiętam co.

Możesz też kupić LittleBigPlanet GOTY, przyjemna gierka gdzie można grać na multi do 4 osób. Nie jest droga, coś koło 30-40zł powinna kosztować.

Gość kamil40013
Opublikowano

Rayman 3 HD (jest około 15-20h zabawy)

Rayman Origin's/Legends

FarCry 3 (Czas gry to 13-40h, zależy jak gramy i czy robimy questy poboczne itd)

Seria Asssassin's Creed

Opublikowano

Borderlands 1 + 2, Max Payne 3? ( MP3 można przejść jakoś w 12h single a multi taki sobie )

Bordera 1 oraz 2 przeszedłem na PC z znajomymi ;) MP3 nie głupi pomysł, szczególnie że ostatnio widziałem za 40zł używane w PlayZone ;)

Poleciłbym Ci Dragons Dogma Dark Arisen, jednak to jest gra typu RPG w klimatach fantasy, system walki jest bardziej jak z gier typu Slasher. Bardzo przyjemna gra, ale jednocześnie wymagająca jeśli chodzi o hard mode, w sumie jest 9 klas, 3 podstawowe, 3 zaawansowane i 3 hybrydowe, każdy może używać innego ekwipunku, każda klasa ma inaczej dodawane statystyki podczas zdobycia poziomu, inny styl gry, inne umiejętności.

Duży świat, który aż się prosi o przeszukanie go całego wzdłuż i wszerz.  Fabuła tutaj nie jest najwyższych lotów, jednak jest ona nawet fajna. 

Ja jak dobrze pamiętam, mam przegrane jakieś 150 godzin, a nadal jest co robić ;]

Jako takie multi tam jest, jednak polega to na tym, że podczas gry nie jesteś sam. Masz ze sobą swojego własnego Pawn'a (tzw. "pionek"), którego tworzysz na początku gry. Wybierasz mu klasę (nie mogą mieć hybrydowych) wygląd (wzrost, waga, mięśnie, postura itp. mają wpływ na grę np. postać szybciej lub wolniej się męczy itp.) oraz zachowanie np. czy ma chronić Ciebie za wszelką cenę, czy ma brać przeciwników na siebie, czy ma trzymać się z tyłu i atakować z dystansu itp.

Jeżeli masz te 200zł, to szczerze polecałbym Ci zakupić Dragons Dogmę ale z dodatkiem Dark Arisen (nie można kupić postawki i dokupić do niej dark arisen).

Za jakieś 50-60zł można ją dostać bez problemu.

Jeśli jeszcze nie masz, może zastanów się nad kupnem PS+, usługa na rok kosztuję koło 170zł (jakieś 15zł miesięcznie) a sporo gier dostajesz. W tym miesiącu na PS3 jest Payday 2 oraz Puppeteer (który niedawno utrzymywał się na poziomie 120zł), oraz gry roczne, jest to Uncharted 3 oraz LittleBigPlanet Karting. Chyba w rocznych coś jeszcze jest ale nie pamiętam co.

Możesz też kupić LittleBigPlanet GOTY, przyjemna gierka gdzie można grać na multi do 4 osób. Nie jest droga, coś koło 30-40zł powinna kosztować.

PS+ zakupię w najbliższej przyszłości, co do Dragons Dogmy ciekawie to wygląda, na pewno pomyślę nad tym :)

Rayman 3 HD (jest około 15-20h zabawy)

Rayman Origin's/Legends

FarCry 3 (Czas gry to 13-40h, zależy jak gramy i czy robimy questy poboczne itd)

Seria Asssassin's Creed

Problem z tymi grami jest taki że wszystkie te gry nie licząc Raymana 3D przeszedłem na PC :/

Opublikowano

Gran Turismo 5 albo 6

The Elder Scrolls V: Skyrim

Kingdoms of Amalur: Reckoning

LittleBigPlanet 1 albo 2

Just Cause 2

Red Dead Redemption + Undead Nightmare

Zbyt szybko tych gier nie ukończysz,  najkrótszy jest RDR bo około 60h na 100% gry, najdłuższe jest GT ponad 100h na 100% gry.

Kingdoms of Amalur: Reckoning też jest mega długi... trochę grałem i sobie odpuściłem bo za długie jak dla mnie... czytałem, że ukończenie gry w 100% to 140h.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Może Uncharted 3? ;)

Tego akurat nie kupię bo będę miał okazję porzyczyć za tydz. od znajomego całą trylogię ;)

Może diablo 3? Gra się lepiej niż na kompie(chociaż to jest tylko moja opinia) ^^

@down

Oraz najnudniejszy skyrim.

Mam D3 na PC, troche głupio mieć 2x to samo :D

Gran Turismo 5 albo 6

The Elder Scrolls V: Skyrim

Kingdoms of Amalur: Reckoning

LittleBigPlanet 1 albo 2

Just Cause 2

Red Dead Redemption + Undead Nightmare

Zbyt szybko tych gier nie ukończysz,  najkrótszy jest RDR bo około 60h na 100% gry, najdłuższe jest GT ponad 100h na 100% gry.

Kingdoms of Amalur: Reckoning też jest mega długi... trochę grałem i sobie odpuściłem bo za długie jak dla mnie... czytałem, że ukończenie gry w 100% to 140h.

GT5/6 jest dobrym pomysłem, Skyrim ukończony na 100% na PC, KoA: Reckoning nie podobał mi się ;c, JC2 znudził mi się w 1/4 gry. Ale za to RDR muszę ograć :D Czytałem jak bardzo ta gra jest genialna :P

Opublikowano

Długie gry? Możesz obczaić jakieś jRPGi na PS3 (np FFX HD) ale każdy lubi ten typ gry :P Spróbować warto bo można się nieźle wkręcić na długie godziny przy niektórych. No i pod warunkiem, że ogarniasz angielski bo jak nie to sobie odpuść ;)

Opublikowano

Długie gry? Możesz obczaić jakieś jRPGi na PS3 (np FFX HD) ale każdy lubi ten typ gry :P Spróbować warto bo można się nieźle wkręcić na długie godziny przy niektórych. No i pod warunkiem, że ogarniasz angielski bo jak nie to sobie odpuść ;)

Serie FF na pewno kiedyś ogram sobie ;)

Temat już raczej zakończony, kupiłem RDR GOTY i Max Payne 3 :)

A tak poza tematem, od kiedy w Media Markt proszą o dowód przy zakupie gry 18+? (19l. mam więc problemu nie było) Nigdy nie proszono mnie o dowód, lecz jeżeli teraz wszędzie tak jest to strasznie słabo dla niepełnoletnich :/

Opublikowano

Może Killzone 2 lub Część splinter cella?

523561446660279974822.gif              

Opublikowano

Seria souls od from software. Każda część to ~50h przy pierwszym przejściu. Wymasterowanie której kolwiek z nichjest liczona w setkach godzin. Każdy ruch, każdy błąd ma konsekwencje. Jeżeli lubisz gry trudne i uczciwe w swej trudności możesz śmiało inwestować. J pokochałem nienawidzić te gry :).

Co do multuplayera jest on ściśle powiązany z singlem. Możesz najechać światy innych graczy jako czarny fantom i ich zabijać(PvP), lub pomagać im w tej formie(wtedy potworki nie zadają Ci dmg), bądź jako niebieski fantom zostać przyzwanym do pomocy innym graczą(tutak dostajesz normalne dmg). Działa to w drugą stronę, więc możesz wezwać kogoś do pomocy i zostać najechanym.

Opublikowano

Osobiście mogę polecić Watch_Dogs ; -)

Aby przejść grę będziesz potrzebował około 30-45 godzin. Aby przejść wszystko na 100% około 100 godzin.

Fabuła jest ciekawa, oprawa graficzna na PS3 jest bardzo dobra, jak na starą generacje oczywiście. : -)

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...