Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Acer Extensa 5620z sterowniki win 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,otóż mam problem ze znalezieniem sterowników do tego laptopa pod win 7.Patrzyłem na stronie Acer'a ale tam jest tylko do czytnika linii papilarnych (?),irda i coś tam jeszcze,żadnych sterowników do VGA,chipset itp.Czy 7 sama to instaluje,czy jak?Napewno ten komputer obsługuje win 7 bo mój ojciec miał na tym samym modelu siódemkę długi czas.

Opublikowano

a jeszcze jedno,przeczytałem gdzieś że windows update sam pobiera te sterowniki czy cuś? czy to na dole oznacza to że mogę zainstalować stery od visty 32 bit za pomocą "uruchom w trybie kompatybilności"  a reszte zainstaluje winda?

It's a safe bet that Windows 7 will install the needed drivers during/after the install completes and if need be you can install the Vista drivers in "Compatibility" mode and be sure to post back with any further questions you may have and to keep us informed.

Opublikowano

sam pobiera te najnowsze okrojone ze zbędnych dodatków które naprawdę nie potrzebujesz na co dzień zwłaszcza w laptopie. jedynym warunkiem czasem jest tylko zainstalować dowolne sterowniki ze strony producenta bo nie zawsze rozpoznawany jest dokładny ID karty graficznej

dla laptopów to najlepsza z możliwych opcji, tylko i wyłącznie sterowniki bez softu towarzyszącego , czyli jak pobierze sam nie instaluj nic innego bo poco instalować inne skonfigurowane pod inny system

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

czyli po instalacji systemu poprostu odpalić win update  i mieć wywalone?
laptop ma służyć do przeglądarki,ewentualnie czasami odpalić jakiś film/obrobić film czy takie podstawowe rzeczy.Ewentualnie minecraft (nie mój laptop)
I jak ze względu na wi-fi? bo win update potrzebuje neta żeby pobrać te sterowniki a dostęp do neta mam tylko przez wifi,odpalić sterowniki z visty?

Opublikowano
czyli po instalacji systemu poprostu odpalić win update  i mieć wywalone?

Tak

dostęp do neta mam tylko przez wifi,odpalić sterowniki z visty?

Powinno zadziałać.

76561198061193691.png

Opublikowano

po co z visty, jak jeszcze nawet nie spróbował update !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to je pobierz wcześniej, z reguły sterowniki wifi i prostych urządzeń sa multisystemowe i ma je każda  instalka

na swoich laptopach głownie HP prawie nigdy nie pobieram sterowników i od w7 w górę system ma już wszystkie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...