Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką klasę wybrać?

Gość Bylduda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, jaką klasę wybrać do grania na początku solo.

I też jakimi dwoma klasami grać, z kolegą żeby razem lepiej szło :D

Czy rasa ma takie bardzo szczególne znaczenie? Ja wziąłem se tego wielkiego typa i dałem klasę Lancera.

Opublikowano

Znaczy jak grasz solo to chyba najleszymi klasami jest Mistik,Lancer,Berserker i podobno Slayer.

A jak z kimś chcesz grac w duecie to najleiej jakiś lancer i DPS typu Archer lub Sorcerr ewenutalnie zamiast Lancera to Priest. Ja ze swoim kolegą grałam jako Priest a on Archer i razem dalismy rade wbić ten 60 lvl ;)

Rasa nie ma tak dużego znaczenia więc możesz wybrać jaka Ci sie podoba.Każda Rasa ma dodatkowy Skill który już utrzymujesz na starcie.Np Elfy mają że zwraca im do fulla many( Co jest raczej przydatne do Sorcerra lub Priesta ze wzgledu na to,że są manożerne) tylko problem taki,że te skile mają długi czas odnowienia od 1h-4 zależy jaka rasa.

Rasy mają też wbudowane pasywki pewne.Nie będę Ci tego wypisywać najlepiej jakbyś po prostu zoibaczył sobie na internecie na jakiś stronach Tery :) Ale np ja grałam sobie przez chwile Lancerem Elinką (która nie ma nic tankowatego) a nic nie odczuwałam.To tylko kwestia eq i skili więc Rasa nie powinna mieć żadnego znaczenia tylko do wyglądu.

A jak dałeś Lancera i tego wielkiego typa co pewnie Aman albo Barak  to z pewnością bedzie na 100 % dobrze  :)

Opublikowano

Polecam Priesta - szybciej wyszukuje grupę do instancji. Ciężej jest nim samemu grać, jednak skoro z kolegą - kolega może wziąć Priesta, Ty Lancera, ale dmg nie będziecie mieć... Hm. Skoro wybrałeś już Lancera, to przyda wam się DPS - Sorcerer, Warrior (może sam sobie tankować), Archer. Slayer jest wolny. Jeżeli weźmiesz jakiegoś DPS to najlepiej, aby znajomy wziął coś, co leszy <Mystic lub Priest> albo tankowatego <Lancer, Warrior, Berserker>. Łatwiej będzie się wam robić bamy, chociaż i tak obecnie są one osłabione. Masło maślane mi wyszło.

Tak jak napisała Wrednotka. Jeżeli gracie duo to najlepiej wziąć lancera/priesta i dps. Tylko musicie się dogadać kto, co i jak :P

Obecnie gram Archerką, a znajomy Sorcerem i całkiem dobrze nam się gra. Wbiliśmy 40-41 lvl.
Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...