Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RPG UI by Feisty Graphic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie do końca się z tym zgodzę, ale też nie mogę się nie zgodzić w ogóle.

Jeśli ktoś coś udostępnia, a Ty to kopiujesz i następnie udostępniasz u siebie, to robisz tylko tej osobie przysługę bo przecież o jak największa popularność tej rzeczy mu chodzi, chyba że sobie tego nie życzy - wtedy trzeba to uszanować.

Ponadto jeżeli osoba A, użyje czegoś osoby B zamiast swojego, automatycznie przyznaję że osoba B jest od Niej lepsza, więc to też działa raczej jako pewnego rodzaju komplement dla autora (mam nadzieję że przeczytają to osoby z Restynida które wyzywały Naida od śmieci, a 3/4 klienta ułożyli z jego rzeczy).

Problem pojawia się dopiero wtedy gdy autor prosi o usunięcie swojego dzieła/zawartości w projekcie danej osoby, a Ona zamiast go chociażby poprosić o pozwolenie lub zaoferować coś w zamian (czasami wystarczy dobre słowo), ma go głęboko w dupie i jeszcze twierdzi "ale to już było udostępnione!", a problem zagłębia się jeszcze bardziej gdy osoba która spełnia tu funkcję "strażnika prawa" bo taką funkcję powinni spełniać moderatorzy (wg. mnie przynajmniej) piszą że jeśli coś zostało udostępnione przez osobę Y, od osoby A, to osoby B, C, D, E, F, G, H itd. itd., mają prawo to sobie przywłaszczyć i napisać "Ale ja nic nie ukradłem, to było udostępnione (chuj z tym że nie przez autora, tylko przez kolejne ogniwo z całego łańcuszka złodziei." (Tak tyczy się to pana, panie PhoEnix9332).

W dużym skrócie: Autor projektu ma "wszechwładze" co do niego i koniec kropka :) A nie osoby postronne, które chcąc lub nie chcąc uczestniczyły w jego rozpowszechnianiu.

Opublikowano

Jak się już bawić w prawo autorskie to można to podsumować w jednym zdaniu. Dopóki autor wyraźnie nie zezwoli na konkretny użytek pracy, to można daną pracę używać tylko i wyłącznie do celi osobistych, gdyż dopisanie licencji CC to tylko przypomnienie, a nie informacja czy jest licencja czy jej nie ma (prawa autorskie istnieją zawsze). Wszystko co nie jest dobrem publicznym ma prawa autorskie.

A dla tych co uważają, że to UI nie pasuje do niczego to oznacza, że takie osoby nawet nie potrafią wykorzystać dobrej grafiki co zaniża ich poziom. Stworzenie czegoś wymaga umiejętności, ale wykorzystanie czegoś gotowego wymaga IQ kostki lodu. Jasnym jest, że jak się użyje tych elementów na przykładowo niebieskim tle to nie będzie to zbytnio pasowało, ale to już jest zmartwieniem admina czy wykorzysta tą grafikę dobrze czy nie, a nie wina tej szaty graficznej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coś cudownego!

Masz talent i duże umiejętności. 

Podoba mi się styl w jakim robisz prace, są takie ułożone. ładne kolory jasność itp.

Jednym słowem Bomba jesteś Wredna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...