Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RPG UI by Feisty Graphic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

261361400298391247153.jpeg

W dużym skrócie. Prezentuje Wam UI mojego autorstwa. Może komuś się przyda.

Wszystko jest w formacie psd (do otworzenia w Adobe Photoshop).

Pozdrawiam.

Download:

http://www58.zippyshare.com/v/89866069/file.html
https://www.virustotal.com/pl/file/bdf7dec650f5e18a18f638d3e1d47c172b8fdc082679c708d6bf3906e6f56d3b/analysis/1400298602/
Opublikowano

Not for commercial use? Czyli dajesz pracę, ale nie pozwalasz aby pojawiła się na jakimkolwiek serwerze z którego czerpie się zyski, czyli tylko na jakieś hamachi, testowe serwery.

Bylo gdzies to w stopce? Bo na tel jestem i nie widze co tam pisze. 

Na grafice, lewy dolny róg.

sygnatura2.png

Opublikowano

Brakuje taskbara i innych, no ale każdy kto odrobinę myśli sobie to stworzy. Chodzi o to, żeby wszystko wyglądało dość spójnie, a nie tak że logowanie boskie o_O a w grze czarno :P

Cóż, praca ładnie wykonana, zostawiam lajka :)

Inkscape przeczytaj dokładnie co napisałem, nawet podkreślę.

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Konkretna wstawka na która przyjemnie się patrzy. Osobiście tego nie wykorzystam, ale jestem pewien, że nie jedna osoba wykorzysta to UI.

I teraz jaki jest kontrast poziomu między takim UI, a jakąś jedną pojedynczą "belka/nagłówkiem" robionym w 15 min... Praca wykonana bardzo dobrze i nie widzę ani jednego komentarza hejtu. Można? Wystarczy dłużej posiedzieć przy pracy i nie wrzucać syfu na forum.

Brakuje taskbara i innych, no ale każdy kto odrobinę myśli sobie to stworzy. Chodzi o to, żeby wszystko wyglądało dość spójnie, a nie tak że logowanie boskie o_O a w grze czarno :P

Cóż, praca ładnie wykonana, zostawiam lajka :)

Bo to jest pod interface logowania, a nie UI całego clienta.

Opublikowano

Not for commercial use? Czyli dajesz pracę, ale nie pozwalasz aby pojawiła się na jakimkolwiek serwerze z którego czerpie się zyski, czyli tylko na jakieś hamachi, testowe serwery.

Na grafice, lewy dolny róg.

Akurat w tym przypadku hasło "not for commercial use" nawiązuje do tego, że nie możesz tego odsprzedać/sprzedać. Jest to darmowy download, do indywidualnego wykorzystania.

Opublikowano

Akurat w tym przypadku hasło "not for commercial use" nawiązuje do tego, że nie możesz tego odsprzedać/sprzedać. Jest to darmowy download, do indywidualnego wykorzystania.

Nie ma na to konkretnego przypadku. Naucz się znaczenia tego słowa albo po prostu go nie używaj albo naucz się angielskiego i ogólnego znaczenia tego pojęcia - bo wprowadzasz ludzi zwyczajnie w błąd. Poczytaj trochę o licencjonowaniu i wypuszczaj swoje prace opierając na konkretnej licencji. Jak Ci się nie chce to po prostu pisz, co można a co nie można, bo to tak jakbym napisał (PRZYKŁAD, UWAGA): "couldnt be sold to the third-party users" a później napisał "akurat w tym przypadku to nawiązuje do tego, że możesz sprzedać ale nie możesz udostępniać...

----------

Co do pracy, to podoba mi się. I fajnie, że w PSD to można się czegoś nauczyć.

Opublikowano

Nie ma na to konkretnego przypadku. Naucz się znaczenia tego słowa albo po prostu go nie używaj albo naucz się angielskiego i ogólnego znaczenia tego pojęcia - bo wprowadzasz ludzi zwyczajnie w błąd. Poczytaj trochę o licencjonowaniu i wypuszczaj swoje prace opierając na konkretnej licencji. Jak Ci się nie chce to po prostu pisz, co można a co nie można, bo to tak jakbym napisał (PRZYKŁAD, UWAGA): "couldnt be sold to the third-party users" a później napisał "akurat w tym przypadku to nawiązuje do tego, że możesz sprzedać ale nie możesz udostępniać...

----------

Co do pracy, to podoba mi się. I fajnie, że w PSD to można się czegoś nauczyć.

Znam znaczenie tego słowa. I jest tak, jak napisałam. Nie do komercyjnego użytku- nie możesz tego sprzedać, jak i projektu zawierającego te elementy/ zarobić na tym.

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/deed.pl

Projekt opiera się na BY-NC, co świadczy o tym "All right reserved" oraz "not for commercial use".

Edit: Wybacz, teraz dokładnie przeczytałam twój poprzedni post. Opacznie go zrozumiałam i zdefiniowałam "że nie można go wykorzystywać na darmowych stronach-hamachi itp).

Opublikowano

Ciekawe wykonanie, graficznie też spoko, dzięki, przyda się. ^^

Opublikowano

Ładna praca jak zawsze na wysokim poziomie :)

+

5_Przezroczyste.png

Jeśli szukasz forum na silniku Invision Power Board,Serwer dedykowanego,czy nawet Strony www pod twój serwer metin2 zapraszam na GG : 47637476

Opublikowano

I stronę z tego można ułożyć i nowy interface, dzięki wielkie.

RazapMQ.png

CHIŃSKI OLDSCHOOL EASY - CLIENT ALA 2008r - KONCEPCJE Z CSYT2, YT2GAME I WIELU INNYCH CHIŃSKICH KLASYKÓW

JUŻ TERAZ NA KERUNIS.PL

125 LV MAX - BRAK ATLANTYDY I NOWYCH MAP - POŁĄCZENIE CHIŃSKICH SERWERÓW Z AUTORSKIMI ROZWIĄZANIAMI

Opublikowano

Nie wiem czemu tam piszę "not for commercial use" beka

Co do pracy to taka sobie

czcionka brzydka , te "paski" channele paskudnie zrobione. Te przyciski + _ - mają chyba pixeloze na czole.

Jedyne co mi się podoba to button >

Reszta jakaś taka kupowata.

0bFkqdJ.png

Opublikowano

czcionka brzydka , te "paski" channele paskudnie zrobione. Te przyciski + _ - mają chyba pixeloze na czole.

Od pracy na użytek publiczny także nie można zbyt wiele wymagać.

RazapMQ.png

CHIŃSKI OLDSCHOOL EASY - CLIENT ALA 2008r - KONCEPCJE Z CSYT2, YT2GAME I WIELU INNYCH CHIŃSKICH KLASYKÓW

JUŻ TERAZ NA KERUNIS.PL

125 LV MAX - BRAK ATLANTYDY I NOWYCH MAP - POŁĄCZENIE CHIŃSKICH SERWERÓW Z AUTORSKIMI ROZWIĄZANIAMI

Opublikowano

Od pracy na użytek publiczny także nie można zbyt wiele wymagać.

Tak wiem , tylko nie rozumiem czemu każdy z Wrednej robi jakąś królową grafiki na tym forum i mało kto patrzy "trzeźwo" na to co wrzuca z miejsca zakłada że to najlepsza praca na forum.

Trochę krytyki jej nie zaszkodzi.

0bFkqdJ.png

Opublikowano

Warto odróżniać grunge od pixelozy, wtedy dopiero będzie mógł zarzucić konstruktywną krytykę :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Warto odróżniać grunge od pixelozy, wtedy dopiero będzie mógł zarzucić konstruktywną krytykę :)

Pozdrawiam.

Nie jestem grafikiem , ale graczem i jako gracz mi się to nie podoba. Gdybym był grafikiem to na pewno moja krytyka była by konstruktywna , mimo wszystko admini biorą od Ciebie grafikę żeby się podobała gracza. Zwykły gracz nie będzie wiedział co to grunge czy jakiś inny efekt tylko będzie patrzył na całokształt a to po prostu wygląda paskudnie.

Pozdrawiam

0bFkqdJ.png

Opublikowano

Nie jestem grafikiem , ale graczem i jako gracz mi się to nie podoba. Gdybym był grafikiem to na pewno moja krytyka była by konstruktywna , mimo wszystko admini biorą od Ciebie grafikę żeby się podobała gracza. Zwykły gracz nie będzie wiedział co to grunge czy jakiś inny efekt tylko będzie patrzył na całokształt a to po prostu wygląda paskudnie.

Pozdrawiam

W takim razie nie używaj słów, których definicji nie znasz bo aktualnie nie wygląda to, jak konstruktywna krytyka tylko chęć ""utrzenia nosa", na co uwagi nie zwracam bo znam poziom moich prac i ich wartość. :)

Ps. Graczom, a nie graczą.

Opublikowano

@Do wszystkich którzy wcześniej napisali "beka z not for commercial use" itp.
Jako autor pracy, Ona ma nawet pełne prawo wymienić kto może użyć pracy, a kto nie, także nie rozumiem jakim prawem wgl. jest to kwestionowane.

@Wredna - Nie wiem czy wstawiając ten dopisek miałaś na myśli to samo, co wszyscy którzy Cię za to hejtują, ale to faktycznie wygląda trochę tak jakbyś postawiła darmową degustację za pancerną szybą, lecz po tym jak Lider Metin2 uznał że wypakowanie rzeczy z czyjegoś klienta i użycie jej wbrew woli autora, nie jest kradzieżą - absolutnie popieram takie zabezpieczenia. Nawet wezmę z Ciebie ciut przykładu i przy następnych release'ach będę nadmieniał którym z administratorów nie zezwalam na użycie swoich prac.

Mogę to śmiało napisać w imieniu każdego autora jakiejkolwiek rzeczy na tym forum, robimy je dla ludzi którzy ich potrzebują ponieważ sami wykonują gorsze lub nie wykonują żadnych z danego "przedziału", nie dla motłochu który pierw pobierze prace/paczkę/model czy cokolwiek innego, a później dopiero spojrzy na nick autora i napisze "no wiesz chujowa praca i wgl. chuj Ci w dupę".

0VPaRnd.png

Opublikowano

Nawet wezmę z Ciebie ciut przykładu i przy następnych release'ach będę nadmieniał którym z administratorów nie zezwalam na użycie swoich prac.

Osobiście nie orientuje się, czy aby na pewno prawo autorskie uwzględnia taką opcję, jak wypisywanie jednostek, które danego produktu użyć nie mogą. Mimo to, jak najbardziej zabezpieczaj swoje prace, jeżeli wstawiasz je do internetu. Wiele osób myśli "wstawił do internetu, pójdzie w świat, niech sobie wsadzi ten copyright w tyłek". A tak na szczęście nie jest i bardzo dużo osób się na takim toku myślenia przejechało. Ludzi płacili grube pieniądze za wykorzystanie autorskich, malutkich zdjęć, a są i tacy, którzy i na czymś takim sobie "zarabiają". Zawsze masz prawo dociekać swoich praw, jeśli Twój projekt został użyty nie zgodnie z tym, co napisałeś. Co najlepsze, nie zawsze wymaga to dołączenia licencji CC, by spełniało prawne warunki.

Opublikowano

Osobiście nie orientuje się, czy aby na pewno prawo autorskie uwzględnia taką opcję, jak wypisywanie jednostek, które danego produktu użyć nie mogą. Mimo to, jak najbardziej zabezpieczaj swoje prace, jeżeli wstawiasz je do internetu. Wiele osób myśli "wstawił do internetu, pójdzie w świat, niech sobie wsadzi ten copyright w tyłek". A tak na szczęście nie jest i bardzo dużo osób się na takim toku myślenia przejechało. Ludzi płacili grube pieniądze za wykorzystanie autorskich, malutkich zdjęć, a są i tacy, którzy i na czymś takim sobie "zarabiają". Zawsze masz prawo dociekać swoich praw, jeśli Twój projekt został użyty nie zgodnie z tym, co napisałeś. Co najlepsze, nie zawsze wymaga to dołączenia licencji CC, by spełniało prawne warunki.

Nie do końca się z tym zgodzę, ale też nie mogę się nie zgodzić w ogóle.

Jeśli ktoś coś udostępnia, a Ty to kopiujesz i następnie udostępniasz u siebie, to robisz tylko tej osobie przysługę bo przecież o jak największa popularność tej rzeczy mu chodzi, chyba że sobie tego nie życzy - wtedy trzeba to uszanować.

Ponadto jeżeli osoba A, użyje czegoś osoby B zamiast swojego, automatycznie przyznaję że osoba B jest od Niej lepsza, więc to też działa raczej jako pewnego rodzaju komplement dla autora (mam nadzieję że przeczytają to osoby z Restynida które wyzywały Naida od śmieci, a 3/4 klienta ułożyli z jego rzeczy).

Problem pojawia się dopiero wtedy gdy autor prosi o usunięcie swojego dzieła/zawartości w projekcie danej osoby, a Ona zamiast go chociażby poprosić o pozwolenie lub zaoferować coś w zamian (czasami wystarczy dobre słowo), ma go głęboko w dupie i jeszcze twierdzi "ale to już było udostępnione!", a problem zagłębia się jeszcze bardziej gdy osoba która spełnia tu funkcję "strażnika prawa" bo taką funkcję powinni spełniać moderatorzy (wg. mnie przynajmniej) piszą że jeśli coś zostało udostępnione przez osobę Y, od osoby A, to osoby B, C, D, E, F, G, H itd. itd., mają prawo to sobie przywłaszczyć i napisać "Ale ja nic nie ukradłem, to było udostępnione (chuj z tym że nie przez autora, tylko przez kolejne ogniwo z całego łańcuszka złodziei." (Tak tyczy się to pana, panie PhoEnix9332).

0VPaRnd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...