Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor

Felcor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar kupić sobie monitor taki aby miał 23/24 cale no i oczywiście 1920x1080 i do tego żeby była funkcja z oglądaniem telewizji . Rzecz w tym że nie znam się na tym dlatego potrzebuje takiego monitora aby był dobry no i za jak najniższą cenę ;)

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

ogólnie do grania będzie ;) ale chcę też taki telewizor by była możliwość w tym czasie oglądania tv ;) mam obecnie 17 cali monitor i chciałbym się przerzucić na coś lepszego ;)

Edit : 

Ale dobrze by było gdyby przy moich wymogach można się było zmieścić w niższej kwocie ;)

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

No to może zacznijmy od tego że można ale odradzam połączenia monitora z telewizorem. To są 2 obce rzeczy monitor służy do gier a telewizor do oglądania wiadomości etc. Da się obie rzeczy połączyć ale nie leży to najlepiej.

Od siebie polece monitor asus VN247H, mam go od blisko 3 tyg. poza faktem że oryg. ustawienia to masakra i dopiero po zmianie nie jest to żarówa idzie przeboleć.

Masz 2 wejścia HDMI więc jakiś dekoder podłączysz, głośniki ma chociaż dupne. No i największy plus wg. producenta 1ms opóźnienia co do gier jest idealne. I ta wartość jest gdzieś tutaj ponieważ smużenia nie widzę przy szybszych akcjach.

2 alternatywą jest IPS od LG

http://www.ceneo.pl/22972881

jest to matryca IPS która nie smuży oraz ma ładne kąty widzenia ale wielkim minusem że po gałach daje za mocno. No i czarny kolor to srebro w tym przypadku. + częstą wadą jest lewy dolny róg który prześwita na biało (to jest wada fabryczna).

3 i wg. ostatnią alternatywą jest iiyama prolite 24", niestety tutaj modelu nie polece bo jest wiele a każdy ma inne zastosowanie ;)

Przez blisko 2 tyg. zbierałem informacje jaki monitor wybrać, skusiłem się na asusa bo ma małą ramkę oraz bdb. opóźnienie. Do tripple monitora to jest ideał, a jakość kolorów na bardzo wysokim poziomie.

Oczywiście nie ma to totalnie porównania do eizo foriss'a który ma najlepsze kolory + jakość wykonania oraz niski input lag.

graphic.png
Opublikowano

Dzięki za opis ;) Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje ?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Mógłby ktoś mi jednak podać pare propozycji monitorów z funkcją tv ? max do 800 zł ;) Daję lajki 

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Ja proponuję lg m2382.

Ma tuner tv, sporo różnych złączy do podłączenia starszych jak i nowych urządzeń, matryca ips z dobrą jakością obrazu, proste menu i funkcjonalny pilot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...