Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS'y

mati7344

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka,zaczne od tego,że mam mało fps (max. low,rozdzielczość 800x600 i fpsy utrzymują sie na 15 po kilku minutach gry a na początku jest 60,ale spada)

laptop,3gb ddr3 ram,intel core i3 380M ,amd radeon hd 6550 - 1gb ,win 8,aktualne sterowniki

zużycie procesora - max 40% w bitwie, zużycie ramu - max 60% w bitwie

czemu są ścinki i nie wykorzystuje więcej ramu ?

dokupić 1gb ram,wyczyścić komputer ? format ?

Intel Core i5 4570 , Asus GeForce GTX 760 OC , Kingston 8 GB 1600 Mhz

bf4-logo-retina_12.png?v=1405727469460rc

Opublikowano

Ten sprzęt więcej nie wyciągnie, nie wiem co cię podkusiło brać BF3 na laptopa. Szczególnie takiego.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

tylko czemu nie chce przekroczyć 60% użycia mimo ścinek

Opublikowano

czyli chodzi o karte graficzną ? za słaba ?

Opublikowano

Grafika nie jest zła. Uciągnie spokojnie na średnich BF BC2 i Black Opsa na wysokich.

Moim zdaniem to procesor zawinił, który jest po prostu słaby. Jeszcze z 2GB ramu by się przydało

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Grafika nie jest zła. Uciągnie spokojnie na średnich BF BC2 i Black Opsa na wysokich.

Moim zdaniem to procesor zawinił, który jest po prostu słaby. Jeszcze z 2GB ramu by się przydało

Owszem, jest zła. To LAPTOPOWA wersja. Dużo słabsza od mojego 7670M, który ma problemy na najniższych w BC2. Procesor swoją drogą też nie wyrabia, no ale w połączeniu z grafiką to już trup całkowity. To nie sprzęt do gier, chyba że jakieś starocie, Saper i Mario.

Na notebookcheck zbytnio nie patrz, bo to i7 i dość stare testy, wyniki są zawyżone.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Owszem, jest zła. To LAPTOPOWA wersja. Dużo słabsza od mojego 7670M, który ma problemy na najniższych w BC2. Procesor swoją drogą też nie wyrabia, no ale w połączeniu z grafiką to już trup całkowity. To nie sprzęt do gier, chyba że jakieś starocie, Saper i Mario.

Na notebookcheck zbytnio nie patrz, bo to i7 i dość stare testy, wyniki są zawyżone.

Tyle że ja miałem podobnego Acera, tylko procesor inny (I5, bodajże z pierwszej serii) i RAM-u więcej. Black Ops działał bez problemu, na średnich z małymi spadkami klatek.

Dziwnego laptopa masz, mi udało się odpalić BC2 w  średnich detalach na złomie  HD5450 z dwujajowym prockiem.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

"Udało się odpalić", a "grać przy 50-60 klatkach" to dwie różne rzeczy.

Mi 40 klatek wystarczyło do płynnej rozgrywki.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Tyle że ja miałem podobnego Acera, tylko procesor inny (I5, bodajże z pierwszej serii) i RAM-u więcej. Black Ops działał bez problemu, na średnich z małymi spadkami klatek.

Dziwnego laptopa masz, mi udało się odpalić BC2 w  średnich detalach na złomie  HD5450 z dwujajowym prockiem.

Mi 40 klatek wystarczyło do płynnej rozgrywki.

Ty chyba sobie żartujesz ? Rozdzielczość 640x480 low + cfg, boosty i wyłączone wszystkie procesy ? Jakim prawem ? Ja miałem 5450 + G630 2x2,7GHz i na low w 800x600 było góra 10 klatek. Wytłumacz mi jak ?

Opublikowano

Kręcona grafa + i3 4340 (Lekkie OC) + 6GB RAM 

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Kręcona grafa + i3 4340 (Lekkie OC) + 6GB RAM 

I3-4340 po OC + 5450 ??? Hahahahahahahaha !!!! Procesor za 550-650zł a grafika za 100 :D ? To jakby nawet to ta grafika ma tak mało potoków renderujących, 1GB RAM DDR3 to katastrofa. Nadal nie wierzę w to, że miałeś 40fps.

Opublikowano

AMD Athlon 64 x2 dual core 4400 +

2gb ddr2 ram

nvidia geforce 8600 gt

bf3 na metrze mam 30 fps,a ten lapek tyle nie wyciąga

Opublikowano

I3-4340 po OC + 5450 ??? Hahahahahahahaha !!!! Procesor za 550-650zł a grafika za 100 :D ? To jakby nawet to ta grafika ma tak mało potoków renderujących, 1GB RAM DDR3 to katastrofa. Nadal nie wierzę w to, że miałeś 40fps.

Co w tym dziwnego? Niektórym jak się karta spali, to nie lecą do sklep po nową. Porównaj sobie mojego i3 z twoim Pentiumem. Wzrost wydajności jest ponad dwukrotny. Możesz sobie nie wierzyć, ilość klatek oscylowała pomiędzy: 20-40 klatek (zależnie od sytuacji)

DDR3 TO KATASTROFA? HAHAHA!  Czyli moje HyperX to gówniany zakup i zmarnowane pieniądze? 1600MHz to przecież złom totalny w tych czasach... 

PS Potoki mają tylko wpływ na wydajność?. Idąc twoim tokiem myślenia, to zegar rdzenia i magistrala się w ogóle nie liczy a i przepustowość nic nie znaczy.

edit: Mogłeś napisać, że chodzi ci o VRAM...

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...