Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Item Range Initialize Failed

Lazarus-mt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś rano zauważyłem irytujący błąd.

Przy starcie serwa w konsoli pojawia mi się w. wymieniony błąd:

To jest ukryta treść, proszę

.

Kolega doradził mi, żebym ściągnął FileZilla pliki CONFIG i zmienił wartości dopisując kilka zer.

Tak też zrobiłem, zapisałem i wgrałem ponownie na serwer. Niestety to nic nie dało, czy ktoś ma

receptę na to?

Dodatkowo porty same się blokują, a w systemie nie ma oprogramowania, które by kolidowało z portami serwera Metina.

59649524317135950350.png

Opublikowano

Błąd zniknął, serwer się zapętla przy starcie. Dojdzie do network is unreachable i ponownie ładuje. (Wszystkie tabele naprawione)

59649524317135950350.png

Opublikowano

Ok, odświeżam topic. Serwer powiedzmy, że działa, ale przy wgrywaniu baz przez FileZilla (o dziwo) bazy się crashują. Mimo, że navicat nie zgłasza problemu z nimi. Dodatkowo "giną" rekordy z tabeli item_attr

Przez co nie ma możliwości stworzenia duplikatu serwera. Przez co jednostka #1 działa sprawnie, a jednostka #2 przy imporcie tabel, nawala. No a ręcznie stawiać konfiguracji nie ma jakiegokolwiek sensu, bo to trzeba by ręcznie modyfikować rekord po rekordzie w większości tabel.

59649524317135950350.png

Opublikowano

Tak, próbowałem, ale nic to nie dało, pliki baz (.myd / .myi) sa ok.

Dodatkowo tabela Account w bazie Account też była scrashowana.

No ale problem zażegnałem na swój sposób. Postawiłem serwa na nowo i mam nadzieje, że ten problem się już nie powtórzy.

Nie kapuje tylko jednej rzeczy, jak te bazy mogą się scrashować, skoro każdy gracz wszystko szanuje i nikt nic nie ingeruje w tabele z zewnątrz.

59649524317135950350.png

Opublikowano

Tego nie wiedziałem, dobrze wiedzieć. Jeszcze raz dzięki.

BTW, ten dział tonie w niezliczonej ilości SPAMu dzieci neo, wyszukiwarka nie wyszukuje mi konkretów, ale czy nie było czasem na tym forum w tym dziale spolszczonego Strażnika Wsi?

59649524317135950350.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tego nie wiedziałem, dobrze wiedzieć. Jeszcze raz dzięki.

BTW, ten dział tonie w niezliczonej ilości SPAMu dzieci neo, wyszukiwarka nie wyszukuje mi konkretów, ale czy nie było czasem na tym forum w tym dziale spolszczonego Strażnika Wsi?

był i gdzieś jest ^^ sorki że nie podaje linka ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...